Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΡΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΡΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

megara 3.jpg

megara 3.jpgΚαθιερωμένος, εδώ και χρόνια, ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής από το Σύνδεσμο και το Συνεταιρισμό Μεγάρων, καθιερωμένο και το γλέντι που ακολουθεί. Και το οποίο, μάλιστα, ξεκινά το πρωί και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ, με την παρουσία της δημοτικής αρχής και των λοιπών φορέων της πόλης.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι Μεγαρείς συνάδελφοι γιόρτασαν (στις 2 Μαΐου) την προστάτιδά τους Ζωοδόχο Πηγή, στο ομώνυμο εκκλησάκι που έχουν «υιοθετήσει», λίγο έξω από την πόλη τους, μέσα στα ελαιόδεντρα και την ηρεμία της φύσης.
Το αγαπούν το εκκλησάκι αυτό οι συνάδελφοι και με προσωπική εργασία έχουν διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο του, ενώ τώρα, βλέποντας τα ανοίγματα που έχουν δημιουργηθεί στη στέγη του, στεναχωριούνται ιδιαίτερα για τις δαιδαλώδεις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν (πρέπει να δώσει άδεια η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) για την επιδιόρθωσή της.
Τα χέρια τους είναι δεμένα, όμως είναι αποφασισμένοι να κάνουν  ό,τι πρέπει για να μην γκρεμιστεί η στέγη της εκκλησίας, και όσα συμβολίζει η Ζωοδόχος Πηγή για τους υδραυλικούς.
…Κι αφού τελέστηκε η θεία λειτουργία, με την παρουσία πολλών συναδέλφων με τις οικογένειές τους, αλλά και λοιπών πολιτών των Μεγάρων, τα τραπεζάκια στρώθηκαν στην αυλή, τα εδέσματα κατέφθασαν και όλοι μαζί γιόρτασαν δεόντως την ημέρα αυτή.
Ήρθαν και δημοσιογράφοι από τις τοπικές εφημερίδες για να καταγράψουν το γεγονός, όπως και εκπρόσωποι του δήμου, και άλλων φορέων της πόλης.
megara orthia.jpgΟ Σύνδεσμος και ο Συνεταιρισμός Μεγάρων είναι υγιείς  και δυναμικοί φορείς και τυγχάνουν της εμπιστοσύνης των αρχών της πόλης.
Απόδειξη αυτού, η ανταπόκριση που έδειξε ο δήμαρχος (και όχι μόνο) στις πρόσφατες καταγγελίες που έκανε το Δ.Σ. του Συνδέσμου για κακοτεχνίες στο έργο της αποχέτευσης (σχετική αναφορά σε άλλες στήλες).
Στο περιθώριο της γιορτής είχαμε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Μεγάρων Γεράσιμο Μιχαλάκη για το στόχο της αγοράς οικοπέδου για την ανέγερση ιδιόκτητου κτιρίου, για τις νέες εγγραφές μελών και το έκδηλο ενδιαφέρον που έχουν δείξει αρκετοί συνάδελφοι, όπως και για την αύξηση 40% στις πωλήσεις του Συνεταιρισμού το 2007.
«Πάμε καλά, είμαστε ευχαριστημένοι, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας», μας επισήμανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού.
Το ίδιο ευχαριστημένος όμως ήταν και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Σωτηρίου. «Το Διάταγμα εφαρμόζεται πλήρως, η πολεοδομία απαιτεί την υπεύθυνη δήλωση των υδραυλικών, ενώ και οι συνάδελφοί μας ανταποκρίνονται στα καλέσματα της διοίκησης». Μας ενημέρωσε δε, ότι πριν από 2 μήνες ο Σύνδεσμος υπέγραψε συμβόλαιο για την ασφάλιση των έργων των συναδέλφων.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Σακελλαρίου μας μίλησε για το αίτημα που έχει κατατεθεί στη ΔΕΥΑΜ, προκειμένου οι συνδέσεις των σπιτιών με το υπό κατασκευή αποχετευτικό δίκτυο να γίνουν μόνο από αδειούχους υδραυλικούς, όπως ορίζει το Π.Δ. 38/91.
«Το αίτημα το καταθέσαμε στις 10 Οκτωβρίου του 2007, αλλά ακόμα δεν μας έχουν απαντήσει, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε, γιατί το αίτημά μας είναι απόλυτα δίκαιο» μας είπε.