Η ιστορία του Υδραυλικού

«Ο υδραυλικός» ξεκίνησε την έκδοσή του το 1962, με ιδρυτές το δημοσιογράφο Λούη Δάνο και τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Στην αρχή κυκλοφόρησε ως εβδομαδιαία εφημερίδα, συνέχισε ως δεκαπενθήμερη και από τον Ιανουάριο του 2001 διμηνιαίο περιοδικό.
Από τα πρώτα του βήματα «ο υδραυλικός» στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια του κλάδου των επαγγελματιών υδραυλικών, για την οργάνωσή του και τη δημιουργία συνδέσμων -και αργότερα συνεταιρισμών- σε όλη τη χώρα.
Ταυτόχρονα συνέβαλε αποφασιστικά στην εξέλιξη του επαγγέλματος, δημοσιεύοντας στις σελίδες του πλήθος τεχνικών άρθρων και παρουσιάσεις προϊόντων και υλικών.
Αργότερα, στα περιεχόμενά του εντάχθηκαν και οι δραστηριότητες του κλάδου των εγκαταστατών – συντηρητών καυστήρων.
Σήμερα, το περιοδικό «ο υδραυλικός» είναι μία επαγγελματική – ειδική έκδοση που αποστέλλεται σε 10.000 συνδρομητές σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και σε άλλες χώρες (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία κ.λπ.).
Εκτός της προβολής των συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών αιτημάτων των εγκαταστατών υδραυλικών και των εγκαταστατών – συντηρητών καυστήρων, παρουσιάζει με αποτελεσματικό τρόπο επιχειρηματικά και συναφή θέματα που αφορούν τους βιομήχανους, τους βιοτέχνες και εμπόρους του χώρου.
Στόχος είναι η αμφίπλευρη πληροφόρηση όλων όσων ασχολούνται με την εγκατάσταση και συντήρηση, παραγωγή και εμπόριο, στους τομείς των υδραυλικών ειδών, ύδρευσης – αποχέτευσης, κεντρικής θέρμανσης και κλιματισμού, φυσικού αερίου, Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ειδών υγιεινής, ηλιακών συστημάτων, ορθολογική χρήση και εξοικονόμηση ενέργειας, διαχείριση και τεχνολογίες νερού.
Οι σελίδες του «Υ» είναι ανοικτές σε όλους τους ανθρώπους του χώρου για τη δημοσιοποίηση των απόψεων και προτάσεών τους για σχετικά θέματα που τους απασχολούν.