Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » ΤΙΕΜΜΕ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ:

ΤΙΕΜΜΕ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ:

tiemmeinterview.jpg

tiemmeinterview.jpg
Μια καινούργια παρουσία στο χώρο των σύγχρονων συστημάτων ύδρευσης και θέρμανσης
Εδώ και λίγες εβδομάδες έκανε την εμφάνισή της στην Ελληνική αγορά η εταιρία ΤΙΕΜΜΕ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, θυγατρική της Ιταλικής βιομηχανίας ΤΙΕΜΜΕ RACCORDERIE SpA. Πρόσφατα επισκεφθήκαμε την εταιρία αυτή με σκοπό να μάθουμε περισσότερα και να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες της. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας αυτής συζητήσαμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μανώλη Τζιάκη, τον διευθυντή Marketing κ. Δικαίο Παπαμαύρο και τον διευθυντή πωλήσεων κ. Μιχάλη Σιάχο που μας μίλησαν για τα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές τους.

Κύριε Τζιάκη, παρόλο που το όνομα και τα προϊόντα της ΤΙΕΜΜΕ είναι αρκετά γνωστά στους εγκαταστάτες, οι γνώσεις μας για την εταιρία είναι μάλλον περιορισμένες.
Είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα οι ευκαιρίες για ενημέρωση σχετικά με την εταιρία ήταν λιγοστές. Η ΤΙΕΜΜΕ είναι μια μεγάλη Ιταλική βιομηχανία που παράγει προϊόντα για εγκαταστάσεις ύδρευσης και θέρμανσης από τις αρχές της δεκαετίας το 90. Αυτή τη στιγμή διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 80 χώρες, έχει 5 θυγατρικές εταιρίες και ετήσιο τζίρο 100 εκ. ευρώ περίπου. Επίσης η ΤΙΕΜΜΕ αποτελεί μέλος του μεγάλου Ιταλικού βιομηχανικού ομίλου Grouppo Gnutti, ενός ομίλου με τεράστια παραγωγική υποδομή που διαθέτει εκτός των άλλων μια από τις μεγαλύτερες μονάδες σφυρηλασίας στην Ευρώπη.
Η απόλυτα καθετοποιημένη παραγωγή, προσανατολισμένη στην εξέλιξη της τεχνολογίας του τομέα, καθοδηγείται από ένα ισχυρό τμήμα έρευνας και εξέλιξης που δεσμευτικά τροφοδοτείται από το 2,5% του ετήσιου τζίρου της εταιρίας. Στηριζόμενη σ’ αυτές τις δυνάμεις, η ΤΙΕΜΜΕ χαράζει τη στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του επαγγελματία.
Τι καινούριο μπορούν να προσφέρουν τέτοιες στρατηγικές στην καθημερινότητα και την δουλειά του Έλληνα επαγγελματία; Μήπως ακούγεται μεν ενδιαφέρον αλλά τελικά είναι χωρίς πραγματικό όφελος;
Κάθε άλλο, πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Καθημερινά, η εξέλιξη της τεχνολογίας, οι ανάγκες της σύγχρονης κατοικίας αλλά και η υποχρέωση όλων μας για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλάζουν ραγδαία το τοπίο στο χώρο των υδραυλικών εγκαταστάσεων.
Η κατεύθυνση φαίνεται δεδομένη. Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις γίνονται καθημερινά πιο τεχνικές και πιο περίπλοκες, πάρτε για παράδειγμα τις εφαρμογές ηλιακής ενέργειας ή γεωθερμίας. Η στρατηγική της ΤΙΕΜΜΕ έχει σαν στόχο να αναπτύξει και να προσφέρει νέα προϊόντα και λύσεις που σε συνδυασμό με ένα πακέτο υπηρεσιών εκπαίδευσης και υποστήριξης , θα δώσουν στον Έλληνα επαγγελματία τη δυνατότητα να τις εντάξει στην καθημερινή του δουλειά και να μπορέσει με τον τρόπο αυτό να ακολουθήσει την εξέλιξη.
Αυτή ακριβώς η στρατηγική είναι και ο βασικός λόγος που οδήγησε την ΤΙΕΜΜΕ στην δημιουργία μιας θυγατρικής εταιρίας στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη όλων των παραπάνω προϋποθέτει αμφίδρομη και στενή επαφή με τους τελικούς χρήστες των προϊόντων, με τους επαγγελματίες εγκαταστάτες, τον τεχνικό και τον εμπορικό κόσμο. Αμφίδρομη επαφή ώστε να διαπιστώσουμε άμεσα τις ανάγκες και να μπορέσουμε να προσφέρουμε λύσεις. Λύσεις είτε στο επίπεδο των νέων προϊόντων, εξειδικευμένων στις ιδιαιτερότητες της αγοράς, είτε στο επίπεδο της τεχνικής υποστήριξης και της παροχής τεχνογνωσίας, είτε στο πολύ σημαντικό θέμα της ποιότητας και της άμεσης και πραγματικής ανάληψης της ευθύνης μας στην περίπτωση κάποιου ελαττωματικού προϊόντος.
Πώς σκοπεύετε να τα καταφέρετε όλα αυτά; Ποιά είναι η οργάνωση της ΤΙΕΜΜΕ ΕΛΛΑΣ;
Η ΤΙΕΜΜΕ ΕΛΛΑΣ χωρίζεται πρακτικά σε τρία τμήματα:
Στο τμήμα εξυπηρέτησης των παραγγελιών με μια σύγχρονη, πλήρως εξοπλισμένη και μηχανογραφημένη αποθήκη υλικών που θα εξασφαλίζει την άμεση και σωστή εξυπηρέτηση των πελατών μας.
Στο τμήμα πωλήσεων όπου με μια ομάδα από έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες πωλητές καλύπτεται γεωγραφικά το σύνολο της χώρας.
Και το τεχνικό τμήμα με κύρια αποστολή την παροχή τεχνικής υποστήριξης στον εγκαταστάτη είτε πρόκειται για παραδοσιακές εφαρμογές είτε για νέες τεχνολογίες.
Σίγουρα πρόκειται για ένα σοβαρό επιχείρημα, πιστεύω όμως βαθιά ότι η ομάδα που έχουμε οργανώσει έχει τις ικανότητες και τη θέληση να πετύχουμε.
Κύριε Παπαμαύρε, πρακτικά, τι καινούριο και με ποιόν τρόπο πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να προσφέρετε με αυτή τη κίνηση;
Με λίγες λέξεις, αυτό που θέλουμε να προσφέρουμε είναι η παρουσία και η φροντίδα ενός μεγάλου ευρωπαίου παραγωγού, δίπλα στον εγκαταστάτη και τον έμπορο. Μέχρι τώρα, η ΤΙΕΜΜΕ ήταν μακριά από τα προϊόντα της και τους χρήστες τους. Από σήμερα είμαστε παρόντες και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να ακούμε, να καταλαβαίνουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες και να προτείνουμε τις κατάλληλες λύσεις. Ήδη έχουμε αναπτύξει, κυρίως στον τομέα της θέρμανσης, πολλά νέα προϊόντα σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται απόλυτα στην ανάγκη του Έλληνα επαγγελματία. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί και θα παράγει πραγματικές λύσεις για τον εγκαταστάτη, που θα διευκολύνουν τη δουλειά του αλλά και θα τον προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά στο δρόμο της τεχνολογίας.
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η προσπάθεια μας για την εγκατάσταση και τη διαρκή διεύρυνση ενός καναλιού παροχής τεχνογνωσίας. Σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας εγκαταστάτης δεν βρίσκεται στο επίπεδο των προϊόντων. Βρίσκεται στο επίπεδο των νέων τεχνολογιών, των συστημάτων και των ολοκληρωμένων λύσεων που καλύπτουν το σύνολο των αναγκών μιας εγκατάστασης. Εκεί ο μεμονωμένος υδραυλικός σταδιακά βγαίνει έξω από το παιχνίδι καθώς, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, στερείται των απαραίτητων τεχνικών πληροφοριών και κατευθύνσεων ώστε να μπορέσει να ασχοληθεί με περισσότερο τεχνολογικά εξελιγμένες εγκαταστάσεις. Αυτή είναι η βασική ανάγκη την οποία φιλοδοξούμε και προσπαθούμε να καλύψουμε. Να σταθούμε σαν συνεργάτες, δίπλα στον εγκαταστάτη, και με τη τεχνογνωσία που διαθέτουμε, να του δώσουμε τη δυνατότητα να προχωρήσει τη δουλειά του και να μείνει μέσα στον επαγγελματικό στίβο.
Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργήσετε ένα κύκλο εγκαταστατών, στους οποίους θα παρέχετε την τεχνογνωσία και τα υλικά ώστε να δραστηριοποιηθούν σε αυτές τις νέες τεχνολογίες;
Όχι, σε καμία περίπτωση, η εταιρία δεν έχει ούτε την πρόθεση αλλά ούτε και τη δομή που να της επιτρέπει να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των κατασκευών με συνεργάτες εγκαταστάτες. Εμείς, όπως προείπα, θέλουμε να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους εγκαταστάτες στη χρήση και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και συστημάτων. Από ‘κει και πέρα, η διάθεση του προϊοντικού κομματιού θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των συνεργαζόμενων με εμάς εμπορικών καταστημάτων. Δεν πρόκειται να φυλάξουμε την τεχνογνωσία σε ένα κλειστό κύκλο συνεργατών. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε εμπορικό κατάστημα να επωφεληθεί από την δραστηριότητά μας και μαζί με τους πελάτες του να προχωρήσει ένα βήμα πιο μπροστά.
Και μια που φτάσαμε στο κομμάτι της εμπορίας, κύριε Σιάχο, πως σκοπεύει η ΤΙΕΜΜΕ να δραστηριοποιηθεί στην αγορά;
Όπως ειπώθηκε και πιο πριν, έχουμε ήδη οργανώσει ένα εμπορικό τμήμα, στελεχωμένο από ικανούς και έμπειρους ανθρώπους που καλύπτει γεωγραφικά όλη την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι να στήσουμε ένα ολοκληρωμένο εμπορικό δίκτυο συνεργατών σε όλη τη χώρα που θα διανέμει τα προϊόντα της εταιρίας. Το δίκτυο αυτό θα αποτελείται αποκλειστικά από καταστήματα πώλησης θερμοϋδραυλικών ειδών. Ήδη τον λίγο καιρό που δραστηριοποιούμαστε στην αγορά, έχουμε ξεκινήσει το στήσιμο αυτού του δικτύου και τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά. Καθημερινή μας φροντίδα στη διαδικασία αυτή είναι η αμεσότητα στην εξυπηρέτηση των συνεργατών μας. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την υπηρεσία αυτή, στους ρυθμούς που κινείται σήμερα η αγορά, και με την βοήθεια των σημαντικών επενδύσεων που έχουν γίνει για τη καλή λειτουργία των σύγχρονων αποθηκευτικών μας χώρων, πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο.
Στόχευση λοιπόν στα εμπορικά καταστήματα και την καλή εξυπηρέτηση τους…
Ναι, άλλα όχι μόνο. Βασικός επίσης στόχος του εμπορικού τμήματος είναι η συνεχής και ουσιαστική επαφή με τον πελάτη του εμπορικού καταστήματος, τον επαγγελματία εγκαταστάτη. Είναι ένας καταλυτικός στόχος για την επίτευξη της στρατηγικής που περιγράφτηκε πιο πάνω. Μέσα από αυτή την επαφή θα μπορέσουμε να συλλέξουμε τις πραγματικές ανάγκες, να διαπιστώσουμε τα τεχνικά προβλήματα και να μπορέσουμε να προσφέρουμε λύσεις και τεχνική υποστήριξη στον τελικό χρήστη όποτε αυτός την έχει ανάγκη. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε, αποφορτίζοντας έτσι το εμπορικό κατάστημα και αναλαμβάνοντας στο ακέραιο τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας.
Πείτε μας δυο τελευταία λόγια για την προσπάθεια που κάνετε.
Κα Δάνου, έχουμε ξεκινήσει μια δύσκολη προσπάθεια, που είναι όμως ταυτόχρονα και μια σημαντική πρόκληση για μένα και τους συνεργάτες μου. Πιστεύουμε ωστόσο, ότι ο επαγγελματισμός η εμπειρία και η επικέντρωση στην επίτευξη των στόχων ,της ομάδας που αποτελούν την ΤΙΕΜΜΕ ΕΛΛΑΣ , αλλά και η αμέριστη υποστήριξη της μητρικής ΤΙΕΜΜΕ, αποτελούν ένα καλό υπόβαθρο για την επιτυχία της προσπάθειας μας.
Χ.Δ.