Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » ΣΕΥΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

ΣΕΥΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, εξέφρασε το ΔΣ του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών της Αθήνας με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της επιχείρησης, στη Λεωφόρο Γαλατσίου την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021. Στην παρέμβαση παρευρέθηκε και ο Μανώλης Χαρατσής, γενικός γραμματέας προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.


Τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου, διένειμαν σχετική ανακοίνωση και συνομίλησαν με το κοινό, επισημαίνοντας ότι το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό, κι ως τέτοιο πρέπει να παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο, στο πλαίσιο και των δύο σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
«Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ αναγάγει το νερό σε εμπόρευμα με μοναδικό στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο», υπογράμμισαν τα μέλη του Συνδέσμου, προτάσσοντας ως αιτήματα: Την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας, τη μείωση των τιμολογίων και τη μη διακοπή νερού σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους και εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της επιχείρησης για την ασφαλή ύδρευση των κατοίκων της Αττικής.
Με τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών εκχωρούνται όλα τα αποθέματα του νερού, η λίμνη του Μόρνου, του Εύηνου, του Μαραθώνα, της Υλίκης και όλα τα διυλιστήρια της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες, μετατρέποντας το νερό σε αντικείμενο κερδοσκοπίας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένας ιδιώτης μετά από τρία χρόνια να διαχειρίζεται όλον αυτόν τον πλούτο και να μπορεί να ρυθμίζει και την τιμή του νερού καθώς θα πουλάει το νερό στην ΕΥΔΑΠ και σε άλλες εταιρείες. Οδηγούμαστε σε μία ακραία ιδιωτικοποίηση των υδάτων.
Με τη συγκεκριμένη πρακτική θα μετακινηθεί ένα τεράστιο κόστος στην ΕΥΔΑΠ η οποία θα αναγκασθεί να επιβαρύνει τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες».
Το ΔΣ

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σύνδεσμοι