Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » ΠΟΕΤΕΚ: Ο Δημήτρης Μπόμπος ενημερώνει για τις δράσεις του Κλάδου

ΠΟΕΤΕΚ: Ο Δημήτρης Μπόμπος ενημερώνει για τις δράσεις του Κλάδου

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΤΕΚ, Δημήτρης Μπόμπος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας ενημέρωσε για τα τελευταία νέα της Ομοσπονδίας
Εξετάσεις
Δέκα συντηρητές καυστήρων έδωσαν πρόσφατα γραπτές εξετάζεις για την απόκτηση του πτυχίου τους και πέρασαν και οι δέκα με επιτυχία.
Την Τρίτη και Τετάρτη 20-21 Ιουλίου, στις 12μ.μ., θα γίνουν και οι πρακτικές εξετάσεις στο ΤΕΙ του Αιγάλεω (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) που βρίσκεται το εργαστήριο.
Τηλεδιάσκεψη
Με πρωτοβουλία του προέδρου του «Προμηθέα» Κωνσταντίνου Σπανουδάκη, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, στην οποία εκπροσωπήθηκαν όλα τα σωματεία μέλη της ΠΟΕΤΕΚ. Σε μία εποικοδομητική συζήτηση, τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο μας αυτήν την εποχή.
Αποφασίσαμε να γίνονται τηλεδιασκέψεις κάθε μήνα, ώστε να μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις που έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Την τηλεδιάσκεψή μας μπορούσαν να παρακολουθήσουν όποιοι συνάδελφοι – μέλη συνδέσμων το επιθυμούσαν και διήρκεσε γύρω στην 1,30 ώρα. Ένα θέμα που μας απασχόλησε επίσης ήταν η ενημέρωση, για άλλη μια φορά, της Περιφέρειας, της ΕΔΑ και όλων των υπηρεσιών, σχετικά με το ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται στα έργα μόνο αδειούχοι συντηρητές καύσης. Ζητήθηκε να μην κλείνει κανένας φάκελος όπου η εργασία έχει γίνει από μη αδειούχο και χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα. Συντάξαμε ήδη κάποιες επιστολές που τις στείλαμε στην Περιφέρεια, την ΕΔΑ και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες.
Ένα άλλο θέμα που συζητήσαμε, ήταν η ανάγκη διεξαγωγής ενημερωτικών σεμιναρίων, έτσι ώστε οι συνάδελφοι να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε ό,τι αφορά τις νέες τεχνολογίες και τα νέα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.
Σχετικά με τις σχολές για την εκπαίδευση νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμά μας και τα όσα ακούγονται για το κλείσιμο πολλών από αυτές, στείλαμε μια επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την πραγματοποίηση μιας συνάντησης με εκπροσώπους του Κλάδου και του Υπουργείου για να συζητηθεί το θέμα, καθώς ενώ υπάρχουν τα ΤΕΙ, όπου μπορεί να σπουδάσει κάποιος μέσω του ΟΑΕΔ, δεν υπάρχουν τμήματα. Κάτι πρέπει να γίνει και γι αυτό, και ειδικότερα να διορίζονται κατάλληλοι εκπαιδευτικοί, όχι άσχετοι, ώστε οι μαθητές να παίρνουν σωστές γνώσεις και να βγαίνουν σωστοί Συντηρητές Καύσης.
Το μεγάλο πρόβλημα, είναι ότι δεν υπάρχουν σχολές σε κάθε πόλη. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει ένας δημόσιος φορέας που να αναλάβει το θέμα της εκπαίδευσης.
Τελειώνοντας, αποφασίσαμε στις αρχές του Αυγούστου, να πραγματοποιηθεί μια ακόμα σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σωματεία