Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Γιώργος Δούσης: «Βασικά μας προβλήματα η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας και η έλλειψη ρευστότητας»

Γιώργος Δούσης: «Βασικά μας προβλήματα η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας και η έλλειψη ρευστότητας»

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεσσηνίας, Γιώργος Δούσης, μας ενημερώνει για τις δραστηριότητες του σωματείου.
Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον «υδραυλικό» για τη θετική συμβολή του στον Κλάδο μας και για την ευκαιρία που μου δίνει να στείλω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους συναδέλφους της χώρας.
Είμαι μέλος του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Ν. Μεσσηνίας «Η Σαμαρείτις» από το έτος 1996 και συμμετέχω ανελλιπώς σε όλες τις δραστηριότητές του. Η δυσκολία των καιρών είναι μεγάλη για όλη την κοινωνία και έχει πλήξει όλους μας – μαζί και τον Κλάδο μας. Η διαπίστωση αυτή, με ώθησε να ασχοληθώ περισσότερο με τα προβλήματα του Συνδέσμου μας και, κατόπιν προτροπής και αρκετών συναδέλφων, να γίνω και μέλος της διοίκησης.
Είναι κοινή διαπίστωση από όλους ότι η πανδημία του κορονοїού έχει επηρεάσει αρνητικά τις επαγγελματικές δραστηριότητες των συναδέλφων και γενικά το οικονομικό και βιοτικό επίπεδο όλων μας. Από τα βασικότερα προβλήματα είναι η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας και η έλλειψη ρευστότητας. Επίσης, η επιδημία του κορονοϊού, η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των γενικών συνελεύσεων έχουν φέρει αρνητικό αποτέλεσμα στην επικοινωνία μεταξύ των μελών του συνδέσμου μας.
Η επικοινωνία μεταξύ μας περιορίζεται μόνο στο τηλέφωνο και στα e-mail. Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη που είχαμε με την ΟΒΥΕ σε πανελλήνιο επίπεδο, δυστυχώς με μικρή συμμετοχή συνδέσμων, θέσαμε ζητήματα που αφορούν τις άδειες αερίων καυσίμων για τους συναδέλφους της Πελοποννήσου, καθώς επίσης και το πολύ σοβαρό πρόβλημα της μη ύπαρξης επαγγελματικών σχολών.
Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι να μην υπάρχουν νέοι για την συνέχιση του επαγγέλματός μας, καθώς έχουν κλείσει τόσο οι σχολές του ΟΑΕΔ, όσο και οι ειδικότητες που υπήρχαν στα ΤΕΙ και μας αφορούσαν. Ενδεικτικό είναι ότι από το 2017 έως και σήμερα που συμμετέχω στην διοίκηση, έχουν εγγραφεί μόνο 12 νέα μέλη, ενώ αντίστοιχα δεν συμμετέχουν ενεργά στο Σύνδεσμο 33 μέλη.
Κλείνοντας, θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από τους συνδέσμους τους. Επίσης να ευχαριστήσω την ΟΒΥΕ και το Δ.Σ. για το έργο τους. Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους υγεία και καλές δουλειές.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σύνδεσμοι