Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Ειδήσεις » O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε για θέματα του κλάδου

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε για θέματα του κλάδου

Κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί του ο πρόεδρος
και ο γ. γραμματέας του Συνδέσμου Καστοριάς

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, συναντήθηκαν, στις 24/2/2007 ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Καστοριάς, Βασίλης Ιωάννου και Νίκος Γκρίζης αντίστοιχα.
Για τη συνάντηση αυτή και τα όσα συζήτησαν, μας ενημέρωσε με επιστολή του ο συν. Ιωάννου, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
Αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καστοριάς:
«Μέσα σε εγκάρδιο και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου στο ξενοδοχείο «Καστοριά» στις 24-2-2007, κατά την επίσκεψή του στο νομό μας.

Η συνάντηση έγινε μετά από παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Καστοριάς κ. Φίλιππου Πετσάλνικου και ήταν στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων με τους φορείς.
Ευτυχώς για μας υπήρχε χρόνος και αρκετό ενδιαφέρον από την πλευρά του προέδρου, καθώς και έκπληξη από το άκουσμα για τον ποιον κλάδο εκπροσωπούσαμε, λέγοντάς μας ότι του τύχαινε πρώτη φορά.
Του θέσαμε το θέμα του ασφαλιστικού και του ζητήσαμε να πιέσει για την απόσυρση του Π.Δ. 258/2005 ή την αναστολή της ισχύς του έως να διευθετηθεί συνολικά το θέμα του ασφαλιστικού. Μας διαβεβαίωσε να το δει. Του θέσαμε υπόψη του, το μεγάλο θέμα του ΜΗΚΙΕ και με πόσο λάθος τρόπο είχε διατυπωθεί από την πλευρά του ΥΠΕΧΩΔΕ όταν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε επίμονα να του εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι το ΜΗΚΙΕ και τι ζητάμε εμείς σαν κλάδος. Του εξηγήσαμε ότι με κάποιες ίσως μικρές βελτιώσεις η σημερινή πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ θα άμβλυνε, κατά πολύ, τις αντιρρήσεις μας και ίσως θα δεχόμασταν την εφαρμογή του.
Επίσης, στην προτροπή μας για ριζική αναθεώρηση της φιλοσοφίας και της λειτουργίας των τεχνικών λυκείων, όπως και των υπολοίπων σχολών που βγάζουν υδραυλικούς, μας έδειξε ότι ήταν γνώστης, είχε άποψη και συμφωνούσε μαζί μας, διότι χρημάτισε υπουργός Παιδείας. Ακόμα μας υποσχέθηκε να στηρίξει ενεργά την πρότασή μας για επιδότηση του ενσήμου των βοηθών υδραυλικών, διότι θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να συμβάλει η πολιτεία σ’ αυτό, ώστε να δημιουργηθούν καταρτισμένοι εργαζόμενοι. Υπάρχει, μας είπε, και πρόταση του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Η συνάντηση έκλεισε με τον ίδιο φιλικό τρόπο που άνοιξε, αλληλοευχαριστήσαμε ο ένας τον άλλον για τη γνωριμία και μας ευχήθηκε να τα ξαναπούμε.
Δυστυχώς, παρά την ενημέρωση που έκανα για την επικείμενη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου στο συνάδελφο πρόεδρο της ΟΒΥΕ Αριστοτέλη Παπακονδύλη, ζητώντας του, εάν επιθυμούσε, να μου στείλει έγγραφο – υπόμνημα με αιτήματα και προβλήματα από την ΟΒΥΕ, η ανταπόκριση ήταν ανύπαρκτη.
Είναι κάτι που δυστυχώς μας λύπησε ιδιαίτερα, διότι θεωρώ πως τέτοιες συναντήσεις υψηλού επιπέδου για τον κλάδο μας ειναι σπάνιες.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ν. Καστοριάς
Βασίλειος Ιωάννου»