Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » θέρμανσης » Ενεργειακά τζάκια από την Marvil

Ενεργειακά τζάκια από την Marvil

marvil.jpg

marvil.jpgΗ Marvil σχεδιάζει και κατασκευάζει τζάκια, σε διάφορους τύπους (κεντρικά, τρίπλευρα, οβάλ, και διπλής όψεως ποικίλων διαστάσεων), με στόχο όχι μόνο στην αποδοτική θέρμανση, αλλά και στην υψηλή αισθητική του χώρου, όπου είναι τοποθετημένο.
Στην εποχή της ακρίβειας, η MARVIL με τα ενεργειακά της τζάκια έρχεται να προσφέρει οικονομική λύση στον αγοραστή που επιθυμεί να κοσμήσει και να θερμάνει το χώρο του. Αυτό επιτυγχάνεται αφ’ ενός μεν χάρη της κατασκευαστικής καταλληλότητας της θερμικής εστιακής μονάδας και αφ’ ετέρου χάρη στην ελεγχόμενη καύση της.
Αναλυτικά, η εστία κλειστού τύπου με το αδιαπέραστο πυρίμαχο τζάμι είναι κατασκευασμένη από πυρότουβλα ή μαντέμι. Υλικά εξαιρετικά ανθεκτικά και καλαίσθητα. Ο βαθμός απόδοσης της εστίας υπερβαίνει το 70 – 80% εξασφαλίζοντας έτσι υψηλά θερμικά ποσοστά. Το ενεργειακό τζάκι επιπλέον διάκειται φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτοί οι λόγοι καθιστούν εύλογη την αγοραστική του επιτυχία.
Όσον αφορά τώρα τον τρόπο λειτουργίας, μπορούμε να αναφερθούμε σε τρεις κατηγορίες.
• Συνεχούς καύσης: Για πολλές ώρες καύσης (πάνω από 10) ενός φορτίου ξύλων που σιγοκαίει μέσα σε ένα αεροστεγή θάλαμο.
• Διακεκομμένης καύσης: Εδώ δεν υπάρχουν αεροστεγή σφραγίσματα. Το φορτίο ξύλων προς καύση σιγοκαίει για διάστημα λιγότερο των 10 ωρών.
• Με επανάκαυση καυσαερίων (οικολογικά): Τα πλέον φιλικά στο περιβάλλον γιατί εκπέμπουν τους λιγότερους ρύπους. Αυτό επιτυγχάνεται με το φαινόμενο της διπλής φλόγας- δηλαδή την εκ νέου καύση των καπναερίων της πρωτογενούς με δευτερεύουσα φλόγα, πριν αυτά τα καπναέρια περάσουν στην χοάνη απαγωγής. Παράλληλα προσφέρεται και ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό θέαμα από αυτή της διπλής φλόγας.
Το ενεργειακό τζάκι πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργικής ευκολίας του χρήστη. Μπορεί να ζήσει τη θαλπωρή της θερμικής εστίας αβίαστα και εφησυχαστικά αφού μπορεί  να αφήσει τη φωτιά να καίει χωρίς να χρειάζεται να επέμβει σε αυτή.