Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Κώστας Κανελλόπουλος: «Σκοπός μου η συσπείρωση των υδραυλικών του Νομού Ηλείας και η καλύτερη οργάνωση του Συνδέσμου μας»

Κώστας Κανελλόπουλος: «Σκοπός μου η συσπείρωση των υδραυλικών του Νομού Ηλείας και η καλύτερη οργάνωση του Συνδέσμου μας»

Στην συνεχόμενη προσπάθειά μας να δώσουμε φωνή σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνδέσμους της περιφέρειας προσφέροντάς τους την ευκαιρία να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επάγγελμα του υδραυλικού τοπικά, ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου ν. Ηλείας, Κώστα Κανελλόπουλο, να μας απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις.
Από πότε είστε μέλος στον Σύνδεσμό σας και ποιο ήταν το ερέθισμα που σας ώθησε να διεκδικήσετε μια θέση στην Διοίκησή του;
Είμαι μέλος απο το 2008 και Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών νομού Ηλείας από το 2019. Κύριος σκοπός μου ήταν η συσπείρωση των αδειούχων υδραυλικών του Νομού και η καλύτερη οργάνωση του Συνδέσμου.
H επιδημία του κορωνοϊού πόσο έχει επηρεάσει τις δουλείες των συναδέλφων σας και ποια θεωρείτε ότι είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα;
Η επιδημία του κορωνοιού επηρρέασε αισθητά το επάγγελμα των υδραυλικών στο νομό Ηλείας. Ο εκάστοτε πελάτης δεν καλούσε τον τεχνίτη, καθυστερούσε ή δεν έφτιαχνε καθόλου τις βλάβες του με το φόβο της μετάδοσης της επιδημίας. Όλοι οι αδειούχοι υδραυλικοί δεν είχαν την αναμενόμενη εργασία και ο Κλάδος μας υπολειτουργούσε.
Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι υδραυλικοί στο Νομό μας είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές και οι πελάτες προσπαθούν να μην έρχονται σε άμεση επαφή με τον τεχνίτη για να αποφεύγουν την μετάδοση της επιδημίας.
Η οικονομική κατάσταση των πελατών εξαιτίας της επιδημίας έχει χειροτερέψει και για το λόγο αυτό, ο πελάτης προσπαθεί να φτιάξει την ζημιά που έχει πάθει μόνος του ή την αφήνει για αργότερα.
Πώς επικοινωνείτε με τα μέλη σας σαν Διοίκηση και κυρίως με τα απομακρυσμένα χωριά του Νομού; Κάνετε τηλεδιασκέψεις; Ποια άλλα μέσα χρησιμοποιείτε;
Για την επικοινωνία με τους υπόλοιπους αδειούχους υδραυλικούς επικοινωνούμε μέσω email και τηλεφωνικώς.
Ποια είναι η θέση του Σωματείου σας σχετικά με την εκπαίδευση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμά σας; Τελευταία αλλάζουν πολλά. Κάποιες από τις επαγγελματικές σχολές, μπορεί και να κλείσουν οριστικά. Στον Πύργο τι κατάσταση επικρατεί;
Ο Σύνδεσμος παροτρύνει τους νέους που παίρνουν το πτυχίο του υδραυλικού να προχωρήσουν και στην άδεια του τεχνίτη και στην άμεση εγγραφή τους στο Σύνδεσμο, ώστε να θεωρούνται νόμιμα αδειούχοι υδραυλικοί. Στον Πύργο υπάρχουν σχολές του ΟΑΕΔ με τμήμα υδραυλικών το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι.
Έχετε μείωση μελών στο Σωματείο σας λόγω της κατάστασης που βιώνουμε;
Δεν έχει παρατηρηθεί μείωση των μελών του Συνδέσμου.
Τέλος, τι θα θέλατε να ευχηθείτε από εδώ και πέρα στα μέλη σας και σε όλους τους συναδέλφους σας στην Ελλάδα;
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το Συμβούλιο του Συνδέσμου Υδραυλικών για την άμεση ανταπόκριση σε όλα τα θέματα που απασχολούν το Σύνδεσμο και εύχομαι σε όλους να υπάρχει μια εξελικτική συνέχεια στην δουλειά μας.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου
Πρόεδρος:  Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος
Α΄ αντιπρόεδρος:  Φώτης Λαδάς
Β’ αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Κοπανάς
Γραμματέας:  Αθανάσιος Αθανασόπουλος
Αναπλ. γραμματέας:  Νίκος Τζαμαλής
Ταμίας:  Διονύσης Δράκος
Αναπλ. ταμίας: Κωνσταντίνος Ρούκης

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σύνδεσμοι