Η Shielco στην «Ενέργεια 2007»

shielco.jpg

Η εταιρία SHIELCO Τεχνολογίες Περιβάλλοντος ΕΠΕ  δραστηριοποιείται πλέον της μιας δεκαπενταετίας, από το 1992, στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών με αντικείμενο το περιβάλλον προσφέροντας υπηρεσίες και προϊόντα διεθνώς αναγνωρισμένων οίκων.
Η συμμετοχή στην έκθεση «ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2007» είχε σαν στόχο να κάνει ευρύτερα γνωστή, στο ελληνικό επενδυτικό κοινό, την αποκλειστική συνεργασία της εταιρίας με τον οίκο PHOTOWATT, Γαλλίας.
Συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία των στελεχών της, την τεχνογνωσία και την εμπειρία του οίκου προσφέρει ολοκληρωμένα, «turn key», φωτοβολταϊκά συστήματα σε διασύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ που καλύπτουν τις απαιτήσεις κάθε επενδυτικής ανάγκης.
shielco.jpgΟ οίκος PHOTOWATT TECHNO-LOGIES από το 1979 είναι διεθνώς αναγνωρισμένος και πλήρως καθετοποιημένη  βιομηχανία κατασκευαστής φωτοβολταϊκών συστημάτων που παράγει από δοκούς πυριτίου (ingots), ημιαγωγούς (wafers), κυψέλες και φωτοβολταϊκούς συλλέκτες (modules). Διαθέτοντας 25ετή τεχνογνωσία κατασκευάζει επίσης τους δικούς της μετατροπείς (inverters) ειδικά σχεδιασμένους για διασύνδεση με δίκτυο που σε συνδυασμό με τους συλλέκτες εγγυάται την υψηλότερη απόδοση των φωτοβολταϊκών σε διασύνδεση με δίκτυο.
Απόδειξη της υψηλής απόδοσης των προϊόντων του οίκου αποτελεί η συγκριτική δοκιμή απόδοσης σε ηλεκτρική ενέργεια που έγινε από το ανεξάρτητο εργαστήριο του περιοδικού PHOTON και δημοσιεύθηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2007. Δοκιμάσθηκε η απόδοση συλλεκτών από δέκα (10) διεθνώς αναγνωρισμένους κατασκευαστές. Οι συλλέκτες εγκαταστάθηκαν σε εξωτερικό περιβάλλον, πραγματικές συνθήκες περιβάλλοντος και μετρήθηκε η απόδοσή τους για 12 μήνες συνεχούς λειτουργίας.
Ο συλλέκτης PW 1650 175Wp της PHOTOWATT ήρθε 1ος σε απόδοση ενέργειας με  91,34%, αρκετά υψηλότερα από τους συλλέκτες της SHARP (82,35%), SANYO (83,19%), KYOCERA (85,06%), BP Solar (87,84%) και SolarWorld (90,68%).
Αυτό επιβεβαιώνει την εγγυημένη υψηλή ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει ο οίκος. Όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς (PV GAP, CE , ISO 9002, EQNET, UL, ESTI, TUV, IECQ…). Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης «ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2007», ο γενικός διευθυντής της Shielco Κων. Ι. Νάκος, δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες που μας έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες και τα προϊόντα της εταιρίας μας στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων».