Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » Η ενεργειακή δόμηση στην έκθεση «Σύγχρονο Κτίσμα»

Η ενεργειακή δόμηση στην έκθεση «Σύγχρονο Κτίσμα»

Από 11 έως 19/10/2008 στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο Αθηνών
Από 1/1/2009 τίθεται σε εφαρμογή για νεόδμητα και υπό ανακαίνιση κτίρια, η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού.
Σύμφωνα με αυτό και τον κανονισμό ενεργειακής αποδοτικότητας το κάθε υπό κατασκευή ή ανακαίνιση κτίριο πρέπει να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές δόμησης που θα εξασφαλίζουν την εξοικονόμηση ενέργειας.
Σύμφωνα με τα παραπάνω χωρίς ενεργειακό πιστοποιητικό ένα ακίνητο δε θα είναι εύκολο να πωληθεί ή θα μειωθεί σημαντικά η αξία του. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι οι ιδιοκτήτες και οι κατασκευαστές θα στραφούν κατ’ ανάγκη σε κατασκευές τέτοιες που θα εξασφαλίζουν τη χορήγηση του πιστοποιητικού δημιουργώντας μια νέα αγορά της ενεργειακής δόμησης που θα αρχίσει από φέτος να αναπτύσσεται ραγδαία με εμπλοκή όλων των αρμοδίων (προμηθευτές υλικών, αρχιτέκτονες, μηχανικοί κ.λπ.) και προοπτικής τζίρου πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Η διοργανώτρια εταιρία EXPO LINE της έκθεσης ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΤΙΣΜΑ (15-19/10 Πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο), έχοντας αντιληφθεί ότι τα δεδομένα στις κτιριακές κατασκευές  αλλάζουν, θα προβάλλει με ιδιαίτερη έμφαση τη νέα αυτή αγορά που θα ενσωματώνει υλικά, συστήματα και τεχνολογίες της ενεργειακής δόμησης:
Δομικά, μονωτικά υλικά-χρώματα εξοικονόμησης ενέργειας, υλικά θερμομόνωσης, κτιριακό κέλυφος, συστήματα σκίασης, πράσινες στέγες, συστήματα αυτόματου ελέγχου λειτουργίας, φωτισμού και Η/Μ εγκαταστάσεων, υαλοστάσια, υαλοπίνακες χαμηλής εκπεμψιμότητας, αίθρια, στέγες, σκίαστρα, θερμικά ηλιακά συστήματα, ενεργειακά τζάκια, εφαρμογές αλουμινίου και  κουφωμάτων για εξοικονόμηση ενέργειας, εξοπλισμός φυσικού κλιματισμού – εξαερισμού – φωτισμού, ,υπηρεσίες βιοκλιματικού σχεδιασμού, πράσινες στέγες έξυπνα κτήρια (BMS).
H διοργανώτρια εταιρία ενημερώνει ότι για δηλώσεις συμμετοχής από 1/5/08 εώς 31/6/08 στην ενότητα ενεργειακής δόμησης παρέχεται επιπρόσθετη έκπτωση 8%.