Αρχική » Περιεχόμενα » Υποβοήθηση θέρμανσης με ηλιακή ενέργεια » FILOKAL: Hλεκτρονικές συσκευές αυτόματου ελέγχου ηλιακών συστημάτων

FILOKAL: Hλεκτρονικές συσκευές αυτόματου ελέγχου ηλιακών συστημάτων

filo1.jpg

Η συμμετοχή ήπιων μορφών ενέργειας στη θέρμανση και τον κλιματισμό απαιτεί νέες μεθόδους ορθολογική διαχείριση της ενέργειας είτε αυτή προέρχεται από συμβατικά καύσιμα είτε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η FILOKAL για τη μελέτη – διαστασιολόγηση και αυτόματο έλεγχο των εφαρμογών της ηλιακής ενέργειας εφαρμόζει μεθοδολογία που είναι αποτέλεσμα πολυετούς επιστημονικής έρευνας που έγινε από την εταιρία σε συνεργασία με το εργαστήριο ειδικής μηχανολογίας του τμήματος μηχανολόγων και αεροναυπηγών μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (1997 – 2001).
Για τον έλεγχο παραγωγής θερμού νερού η FILOKAL κατασκευάζει και διαθέτει στην ελληνική αγορά τις παρακάτω διαφορικές συσκευές:
• Ηλεκτρονική συσκευή FILO SB 1 για διαφορικό έλεγχο παραγωγής θερμού νερού από ηλιακούς συλλέκτες σε μπόιλερ. Η επιλογή διαφορικού συλλεκτών είναι από +5% έως +20% της θερμοκρασίας του μπόιλερ.
filo1.jpg
• Ηλεκτρονική συσκευή FILO SLB 1 για έλεγχο παραγωγής θερμού νερού από δύο πηγές θέρμανσης.
filo2.jpg
– Ηλιακούς συλλέκτες σε μπόιλερ, διαφορικός έλεγχος.
– Λέβητας θέρμανσης σε μπόιλερ με επιλογή ελάχιστης θερμοκρασίας νερού.
Υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης επιλογής διαφορικού συλλεκτών από +5% έως +20% θερμοκρασίας του μπόιλερ και επιλογή μέγιστης θερμοκρασίας νερού χρήσης (παραγωγή από το λέβητα).