Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο, στη γ.σ. του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, στις 21/3

Επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο, στη γ.σ. του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, στις 21/3

ioannidis

Με 125 άτομα παρόντες, σε σύνολο οικονομικά τακτοποιημένων μελών 251 (επί συνόλου εγγεγραμμένων μελών 1.036), πραγματοποιήθηκε στις 21/3/2007 η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης.
Πρόεδρος της γενικής συνέλευσης εκλέχθηκε ο Ηλίας Κωνσταντινίδης και γραμματέας ο Νικόλαος Γεωργαντάς.
Στη συνέχεια διαβάστηκαν οι εγγραφές και οι διαγραφές και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των συναδέλφων που απεβίωσαν.
Διαβάστηκε ο διοικητικός απολογισμός από τον πρόεδρο Βασίλη Ιωαννίδη.
Ο ταμειακός απολογισμός και προϋπολογισμός από τον ταμία Κώστα Κεϊβανίδη και η έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής από τον πρόεδρό της, Γεώργιο Βαρβαρίδη.
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των συναδέλφων για τα παραπάνω θέματα και στη συνέχεια οι παρεμβάσεις και οι ομιλίες των συναδέλφων.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο επίκαιρο θέμα του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού, στο πρόβλημα της κοστολόγησης και στις κακοτεχνίες που γίνονται στις εγκαταστάσεις, στους μη αδειούχους υδραυλικούς που παίρνουν τις δουλειές με χαμηλό κόστος, για την υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και στις εγκαταστάσεις αερίου και γενικά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο κλάδος των υδραυλικών.
Στη συνέχεια έγινε η έγκριση του ταμειακού απολογισμού και προϋπολογισμού.

 Ο απολογισμός της Διοίκησης
από τον πρόεδρο του Συνδέσμου
Βασίλη Ιωαννίδη

«Αγαπητοί συνάδελφοι, καλησπέρα σας.
Σας καλωσορίζω εκ μέρους του Δ.Σ. στη σημερινή γενική συνέλευση.
Το Δ.Σ. το χρόνο που πέρασε ασχολήθηκε και προσπάθησε να επιλύσει τα προβλήματα του κλάδου και των συναδέλφων.
1) Το ασφαλιστικό, είναι το βασικότερο από τα προβλήματά μας. Όπως γνωρίζετε, το πρόβλημα με τις μειώσεις των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών ξεκίνησε το 1999 με την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου που προέβλεπε την ενοποίηση των ταμείων των ΕΒΕ στον ΟΑΕΕ.
Μετά από τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ, των ομοσπονδιών και των συνδέσμων, ο υπουργός βεβαίωσε ότι θα αποσύρει το νομοσχέδιο και θα παραμείνει όπως έχει. Προκειμένου να ενημερωθείτε πλήρως για την όλη εξέλιξη του θέματος και για την τροποποίηση του Π.Δ. 258/2005, η ΟΒΣΘ θα οργανώσει ενημερωτική εκδήλωση και καλείστε την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2007 και ώρα 20.00 στην αίθουσα συσκέψεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου θα παραλάβετε όλο το ιστορικό (επιστολές, δελτία τύπου, παραδείγματα κ.λπ.) που αφορά το θέμα.
2) Ασχοληθήκαμε με το φυσικό αέριο για τη σωστή εφαρμογή των Π.Δ. 38/91, 48/95, 55/2000. Δεν μπορέσαμε και πολλά πράγματα παρότι πήραμε υπόσχεση από τα στελέχη της ΕΠΑ που είχαμε συνάντηση. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με τη δική σας συνδρομή.
Πρέπει να εκδίδετε την Υπεύθυνη Δήλωση σε όλα τα έργα που κάνετε και να την καταθέτετε στην ΕΠΑ, έστω και αν κάποιοι μηχανολόγοι σας λένε ότι δεν χρειάζεται. Έτσι θα βοηθήσετε κι εσείς στην κατοχύρωση του Π.Δ.
3) Ασχοληθήκαμε με την Πολεοδομία για τυχόν παραλείψεις στην εφαρμογή των διαταγμάτων. Είπαμε ότι πρέπει να ζητάνε την Υπεύθυνη Δήλωση για κάθε έργο, με θετικά αποτελέσματα.
4) Ασχοληθήκαμε και συνεχίζουμε με την ασφάλιση των έργων για τυχόν λάθη που κάνουμε στις δουλειές μας. Να μπορέσουμε να αποζημιωθούμε, φυσικά για τα έργα που έχουμε εκδώσει Υπεύθυνη Δήλωση. Έχουμε δύο προσφορές, μία από την Interamerican και μία από την Commercial, τις μελετούμε με προσοχή και όταν καταλήξουμε θα σας ενημερώσουμε, εφόσον γίνουν και οι απαραίτητες έρευνες για την αξιοπιστία της κάθε ασφαλιστικής εταιρίας.
5) Στείλαμε επιστολή στον ΟΑΕΔ για τη λειτουργία τριών τμημάτων θερμοϋδραυλικών, την εισαγωγή παιδιών συναδέλφων στη σχολή, για να μπορέσουμε να πλαισιώσουμε τα συνεργεία μας. Όλοι γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με το Π.Δ., στη δουλειά μας πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο αδειούχους και μαθητές και ότι από το 2002 και μετά οι εμπειροτέχνες δεν μπορούν να πάρουν άδεια.
Σύμφωνα δε με τον Α/Ν 501 του ’37, όσοι εργάζονται χωρίς άδεια και όσοι αναθέτουν εργασίες σε μη αδειούχους τιμωρούνται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση, ή και με τις δύο ποινές.
Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει κι εμείς να εφαρμόζουμε τους νόμους του κράτους για να έχουμε κι εμείς απαίτηση να εφαρμοστεί το Π.Δ.
6) Τη χρονιά που πέρασε ασχοληθήκαμε, με την άριστη συνεργασία του ΕΛΚΕΔΕ, στη διοργάνωση σεμιναρίων φυσικού αερίου. Εννέα στο σύνολο, και τα παρακολούθησαν 180 συνάδελφοι. Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν.
Εδώ θα ήθελα να εξάρω την άριστη συνεργασία με τα στελέχη του ΕΛΚΕΔΕ και να τους ευχαριστήσω. Η βοήθειά τους ήταν πολύ μεγάλη καθώς επίσης και τους εισηγήτες, για τη σωστή ενημέρωση προς τους συναδέλφους.
7) Συμμετείχαμε το Φεβρουάριο στην κλαδική έκθεση Infacoma για την ενημέρωση του κοινού για τον κλάδο μας, το Προεδρικό Διάταγμα και για να προβάλουμε το Σύνδεσμό μας. Η συμμετοχή μας είχε πολύ μεγάλη επιτυχία.
Επίσης, από τις 29/3 έως την 1/4/2007 ο Σύνδεσμός μας θα συμμετέχει στην κλαδική έκθεση Energy Tech, στο περίπτερο 13, σταντ 38.
Σας στείλαμε την επιστολή και από δύο προσκλήσεις.
Στη διάρκεια της έκθεσης, το Σάββατο 31/3/2007 διοργανώνουμε σε συνεργασία με την ΟΒΥΕ, συνδιάσκεψη στην αίθουσα Α, Νικόλαος Γερμανός, των προέδρων και των γενικών γραμματέων των συνδέσμων όλης της Ελλάδας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Επίσης την ίδια μέρα το πρωί στα γραφεία του Συνδέσμου, θα γίνει ολομέλεια της ΟΒΥΕ.
8) Πραγματοποιήσαμε δύο εθελοντικές αιμοδοσίες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, χωρίς μεγάλη συμμετοχή.
Αγαπητοί συνάδελφοι, όσοι από εσάς μπορείτε, να προσέλθετε να δώσετε μία φιάλη αίμα για τυχόν ανάγκη κάποιου δικού μας ανθρώπου, και αχρειάστο να είναι.
Να δημιουργήσουμε μία μεγάλη τράπεζα αίματος και η αιμοδοσία να γίνεται στα γραφεία του Συνδέσμου μας, όπως γινόταν παλιά.
Αυτή τη στιγμή επειδή δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων, η αιμοδοσία γίνεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
9) Ο Σύνδεσμός μας γιορτάζει την ημέρα των Αγίων Πάντων. Μετά την αρτοκλασία που έγινε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νεοχωρούδα, δεξιωθήκαμε τα μέλη του Συνδέσμου στην κοσμική ταβέρνα το Βουνό, στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης. Επίσης εκεί βραβεύσαμε τους συνταξιούχους συναδέλφους για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο και κατ’ επέκταση στον κλάδο.
10) Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σύνδεσμος βράβευσε τα αριστούχα παιδιά της Γ’ Λυκείου, παιδιά συναδέλφων, με χρηματικά ποσά. Και φέτος, το πρώτο βραβείο το έδωσε η Wilo Hellas, το δεύτερο ο Συνεταιρισμός Υδραυλικών Θεσσαλονίκης και το τρίτο ο Σύνδεσμος.
Εύχομαι κάθε χρόνο να υπάρχουν αριστούχα παιδιά συναδέλφων. Αυτό τιμά το Σύνδεσμο και τον κλάδο.
11) Ο Σύνδεσμος, σε συνεργασία με κατασκευαστικές εταιρίες όπως η Χαλκόρ, Interplast, Karina, Hilti, πραγματοποίησε επιμορφωτικά σεμινάρια στα μέλη του με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Επίσης διοργάνωσε και ημερίδα με τη Σιδενόρ ΑΕ, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Β. Ελλάδας και της ΕΠΑ για τους νέου τύπου χαλυβδοσωλήνες.
12) Τέλος, στις 13/1/2007 πραγματοποιήσαμε τον ετήσιο χορό μας, που σκοπό έχει τη σύσφιγξη των σχέσεών μας και των οικογενειών μας, καθώς επίσης και την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου. Δυστυχώς δεν είχε μεγάλη συμμετοχή από τα μέλη του Συνδέσμου. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών.
13) Στις 21/1/2007 πραγματοποιήσαμε τον ετήσιο καθιερωμένο παιδικό χορό, προσφορά του Συνδέσμου στα παιδιά των μελών του, μοιράζοντάς τους πλούσια δώρα.
Αγαπητοί συνάδελφοι, σας βεβαιώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα προσπαθήσει να προασπίσει τα συμφέροντα του Συνδέσμου, των μελών του και κατ’ επέκταση του κλάδου.
Όπως και η δική σας συμμετοχή είναι πάντοτε απαραίτητη για να πετύχουμε τους στόχους μας. Για καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου και αναβάθμιση του κλάδου, για να αφήσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο Σύνδεσμο, τιμώντας και τους ιδρυτές του Συνδέσμου μας, που είναι από τους πιο παλιούς, όπως και τους προκατόχους μας, που μας άφησαν έναν Σύνδεσμο με γερές βάσεις».