Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » Δυσαρεστημένη η ΟΒΥΕ από την εξέλιξη των σεμιναρίων αερίων καυσίμων

Δυσαρεστημένη η ΟΒΥΕ από την εξέλιξη των σεμιναρίων αερίων καυσίμων

Επιστολή στο υπ. Ανάπτυξης για το ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ
Παράπονα για την αθέτηση συμφωνιών από την πλευρά του ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ σε ό,τι αφορά τα σεμινάρια αερίων καυσίμων στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στην καθυστέρηση έκδοσης πιστοποιητικών σε συναδέλφους που τα παρακολούθησαν, εκφράζει μέσω επιστολής της προς το υπουργείο Ανάπτυξης – Διεύθυνση Υποστήριξης Βιομηχανίας, το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ. Η επιστολή εστάλη στις 16/2/2007, κοινοποιήθηκε στο ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ και έχει ως εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
Τα σεμινάρια αερίων καυσίμων των υδραυλικών έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2005 και ακόμη είναι σε εξέλιξη. Πάνω από 2.200 υδραυλικοί πανελλαδικά έχουν εκπαιδευτεί.
Η Ομοσπονδία μας, διοικητικά αλλά και υπηρεσιακά, βοήθησε αρκετά το ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ σε θέματα οργάνωσης. Παρόλες τις μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις, κατηγορηθήκαμε πολλές φορές από συναδέλφους μας ότι εξυπηρετούμε και καλύπτουμε το ΕΛΚΕΔΕ.
Είχαμε ζητήσει επανειλημμένως από τη διοίκηση του ΕΛΚΕΔΕ και από τις υπηρεσίες του, κάνοντάς τους παράκληση, πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις απομακρυσμένες περιοχές και μετά στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Η διοίκηση του ΕΛΚΕΔΕ και στη συνέχεια οι υπηρεσίες του μας είχαν τονίσει προφορικά και συγκεκριμένα στον πρόεδρό μας κ. Αριστοτέλη Παπακονδύλη σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στα γραφεία του ΕΛΚΕΔΕ, αρκετές φορές, πως το αίτημά μας είναι στις άμεσες προτεραιότητές τους. Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.
Τρανό παράδειγμα απόδειξης όσων ισχυριζόμαστε, κακό για τον κλάδο μας, ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Καλύμνου. Ένας ακριτικός σύνδεσμος που ο τέως πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Τόλιος μαζί με την ηγεσία της ΟΒΥΕ, σε συνάντηση στις 18/4/2005 (ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για τα σεμινάρια) στο γραφείο του τέως υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γεώργιου Σαλαγκούδη είχε λάβει προφορική υπόσχεση από τον ίδιο τον υφυπουργό ότι για την Κάλυμνο θα γίνει μία εξαίρεση και θα γίνουν σύντομα σεμινάρια και σε τεχνίτες υδραυλικούς Α’ τάξης. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Τα προγράμματα το καλοκαίρι τελειώνουν και το ΕΛΚΕΔΕ ψάχνει μέσω τηλεφωνικών γκάλοπ να βρει και άλλους υδραυλικούς στα μεγάλα αστικά κέντρα για νέο κύκλο σεμιναρίων. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Σε πρόσφατη ολομέλεια του Δ.Σ. στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία πολλών συναδέλφων από διάφορες γειτονικές πόλεις αλλά και από άλλες πιο απομακρυσμένες, γίναμε δέκτες παραπόνων για πολλοστή φορά για τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην έκδοση και αποστολή των βεβαιώσεων παρακολούθησης των σεμιναρίων. Διεξάγονται σεμινάρια το Δεκέμβρη και οι συνάδελφοί μας ακόμη δεν έχουν λάβει τις βεβαιώσεις τους.
Και ρωτάμε κύριοι, τελικά ποιος είναι ο σκοπός των σεμιναρίων αυτών;
Τα σεμινάρια γίνονται μόνο για την εξυπηρέτηση των μεγάλων αστικών κέντρων;
Γίνονται απλά και μόνο επιμορφωτικά χωρίς την έκδοση πιστοποιημένης βεβαίωσης η οποία δίνει τη δυνατότητα για συμμετοχή σε εξετάσεις και αναβάθμιση των αδειών. Για εμάς είναι άμεση προτεραιότητα η γρήγορη έκδοση των βεβαιώσεων, ώστε όλοι οι συνάδελφοί μας να είναι νομότυποι. Είμαστε υποχρεωμένοι και καλούμαστε να λογοδοτήσουμε απέναντι στους Έλληνες πολίτες όταν μας εμπιστεύονται να τους κάνουμε μια εγκατάσταση φυσικού αερίου.
Απαιτούμε:
– Να ερευνήσετε το θέμα και να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε άμεσα να διεξαχθούν σεμινάρια αερίων καυσίμων και στις ακριτικές περιοχές.
– Την άμεση έκδοση και αποστολή των βεβαιώσεων ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοί μας να δώσουν εξετάσεις και να επεκτείνουν τις άδειες τους.
– Από τη διοίκηση του ΕΛΚΕΔΕ να συντονίσει καλύτερα τις οργανωτικές διαδικασίες των σεμιναρίων και να μη χάνονται αιτήσεις από συνδέσμους που είχαν κατατεθεί στις υπηρεσίες του ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ από τον Οκτώβρη του 2005.
Παρακαλούμε πολύ όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων αυτών, προβλήματα που εδώ και πολύ καιρό ζητάμε να λυθούν, λαμβάνοντας φρούδες υποσχέσεις από το ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ».
Η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αριστοτέλη Παπακονδύλη και το γενικό γραμματέα Διονύση Σβορώνο.