Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » CHILLVENTA: Διεθνής έκθεση για την τεχνολογία ψύξης, κλιματισμού, εξαερισμού και αντλιών θέρμανσης

CHILLVENTA: Διεθνής έκθεση για την τεχνολογία ψύξης, κλιματισμού, εξαερισμού και αντλιών θέρμανσης

chillventa.jpg

chillventa.jpgΔιοργανώνεται στις 15-17 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης
Την Αθήνα διάλεξε ο «Εκθεσιακός Οργανισμός Νυρεμβέργης» για την πρώτη παρουσίαση της νέας έκθεσης «Chillventa» που διοργανώνεται από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου 2008 στο εκθεσιακό κέντρο της Νυρεμβέργης.
Στην παρουσίαση συμμετείχαν δημοσιογράφοι και φορείς από ευρωπαϊκές χώρες -ιδιαίτερα από την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη- και η κ. Gabriele Hannwacker, διευθύντρια της «Chillventa Nϋrnberg 2008», μεταξύ άλλων επισήμανε: «Μένουν μόνο λίγοι μήνες μέχρι την πρώτη Chillventa και ο αριθμός των εκθετών αυξάνεται σχεδόν κάθε μέρα. Παράλληλα το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα συνοδεύει την έκθεση διαμορφώνεται και παίρνει την τελική του μορφή και οι δράσεις προβολής στους επαγγελματίες επισκέπτες όλου του κόσμου έχουν ξεκινήσει δυναμικά.
Είναι σημαντικό για εμάς, να μπορούμε να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες μας μία ολοκληρωμένη εικόνα της τεχνολογίας ψύξης και κλιματισμού.
Στους εκθέτες μας συγκαταλέγονται Γερμανοί και διεθνείς κατασκευαστές συμπυκνωτών, εναλλακτών θερμότητας, ψυκτικών μέσων, μονωτικών υλικών, κλιματιστικών μηχανημάτων, τεχνολογίας MSR, ανεμιστήρων κ.ά. Επιπλέον προσφέρουμε ένα πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, στα πλαίσια των οποίων ο επισκέπτης μπορεί να λάβει ενημέρωση για τα επίκαιρα θέματα του κλάδου, πριν την έναρξη της έκθεσης αλλά και κατά τη διάρκειά της».
Όπως επισημάνθηκε αναμένεται  η συμμετοχή 800 εκθετών και περίπου 25.000 εμπορικών επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο.
Οι τομείς των προϊόντων που θα παρουσιάσουν οι εκθέτες της Chillventa είναι:
• Τεχνολογία ψύξης: Εξαρτήματα και συστήματα για εφαρμοσμένες λύσεις σε βιομηχανία και βιοτεχνία, από συμπυκνωτές, εναλλάκτες θερμότητας κι άλλα δομικά μέρη, μέχρι ψυκτικά μέσα, θαλάμους ψύξης και επαγγελματικό εξοπλισμό ψύξης, κυψέλες ψύξης, πύργοι ψύξης και κλιματισμού. Τεχνολογία και εφαρμογές φυσικού αερίου στον τομέα της ψύξης.
• Τεχνολογία μονώσεων: Η γκάμα ξεκινά από μονώσεις για σωλήνες, συλλέκτες και διανομείς θερμότητας, ειδικές θύρες και δομικά μέρη και φτάνει έως και σε ολοκληρωμένες κυψέλες ψύξης, ψυκτικούς θαλάμους ή αποθήκες ψύξης για χρήση σε ευρύτερες βιομηχανικές εφαρμογές. Επίσης στο επίκεντρο βρίσκονται θέματα για εφαρμογές μονώσεων στην τεχνολογία προστασίας περιβάλλοντος, κλιματισμού καθώς και την ηχομόνωση.
• Τεχνολογία εξαερισμού: Παρουσιάζεται το ευρύ φάσμα της τεχνολογίας περιφερειακών μονάδων εξαερισμού καθώς και οι εγκαταστάσεις συστημάτων κεντρικού κλιματισμού και εξαερισμού για εφαρμογή σε κτίρια.
• Τεχνολογία για αντλίες θέρμανσης: Εκμετάλλευση και αξιοποίηση της θερμότητας του περιβάλλοντος για την εξοικονόμηση ενέργειας και προσανατολισμένης παραγωγής θερμότητας και ανακύκλωσής της για μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Παράλληλα εξετάζονται δυνατότητες αυτών των συστημάτων για ταυτόχρονη ψύξη.
• Τεχνολογία MSR – αυτοματισμοί: Για την αποδοτική και σίγουρη εφαρμογή μεθόδων ψύξης και κλιματισμού σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και κτίρια και τη μεγιστοποίηση εξοικονόμησης ενέργειας με όλα τα μέσα.
• Παροχή υπηρεσιών για ψύξη – κλιματισμό: Ολοκληρωμένες τεχνικές λύσεις και εκτενής γκάμα προϊόντων από τους εκθέτες. Υποστήριξη με μηχανολογικές μελέτες, οικονομική και αποδοτική διαχείριση της ενέργειας κ.ά.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που εκπονήθηκε απεικονίζει με εντυπωσιακό τρόπο τις δραστηριότητες του κλάδου.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξαχθούν διάφορες κλαδικές ημερίδες, οι οποίες θα παρέχουν στους επισκέπτες άμεση ενημέρωση για συστήματα, προϊόντα, λύσεις και πρακτικές εφαρμογές. Σε συνδυασμό με τις παρουσιάσεις στα εκθεσιακά περίπτερα των εισηγητών θα συμπληρώνεται η θεωρία μέσω επιλεγμένων πρακτικών εφαρμογών.
Η έναρξη των εκδηλώσεων γίνεται μία ημέρα πριν (14.10) την έναρξη της Chillventa με τη συνέχεια του «διεθνούς συμποσίου για αντλίες θερμότητας» το οποίο ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2007 υπό την αιγίδα του DKV (γερμανικού συνδέσμου τεχνικών ψύξης και κλιματισμού).
Την Τετάρτη 15/10, η διοργάνωση VDMA (κλαδικός σύνδεσμος γενικευμένης τεχνολογίας εξαερισμού) προσφέρει στους επισκέπτες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις νέες εξελίξεις στα συστήματα εξαερισμού που εξοικονομούν ενέργεια.
Το κλαδικό ινστιτούτο κλιματισμού κτιρίων (FGK) τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης θα παρουσιάσει τις καινοτομίες σε εφαρμογές που ενδιαφέρουν μηχανολόγους και μελετητές. Στο επίκεντρο θα είναι η μείωση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στην τεχνολογία κλιματισμού, η ανακύκλωση ενέργειας καθώς και τα κριτήρια απόδοσης στην τεχνολογία ψύξης νερού.
Επίσης, την ίδια μέρα, η πρωτοπόρος του κλάδου «Eurammon» θα πραγματοποιήσει μια σειρά διαλέξεων για ενημέρωση μηχανικών, τεχνικών ψυκτικών και εργολάβων εγκαταστάσεων για τα πλεονεκτήματα των φυσικών μεθόδων ψύξης.
Την τελευταία ημέρα της έκθεσης (17.10) σε μια μεγάλη συνδιοργάνωση του DKV και του κλαδικού ομίλου επίπλων ψύξης θα συζητηθούν διεξοδικά τα θέματα για την κατάσταση της τεχνολογίας, δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας, μεταφορά των ψυκτικών αλυσίδων και ο έλεγχος των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τη διάταξη F-Gas για το γκάζι.