Αρχική » Περιεχόμενα » Σχόλια » Καλοκαιρινή αισιοδοξία…

Καλοκαιρινή αισιοδοξία…

Έφτασε λοιπόν ο καιρός για διακοπές και ελπίζουμε ότι αυτές θα μας προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για σωματική και ψυχική ανασύνταξη.
Εμείς που ζούμε στις τσιμεντουπόλεις θα ξεχυθούμε, αυτό το διάστημα στα νησιά και στις παραλίες της ηπειρωτικής χώρας αναζητώντας λίγες ημέρες χαλάρωσης κοντά στη φύση.
Μία φύση που μας προσφέρει απλόχερα τις ομορφιές της παρ’ ότι εμείς κάνουμε ότι μπορούμε να την πληγώνουμε συνέχεια.
Ας προσπαθήσουμε να αφήσουμε πίσω μας την οδυνηρή καθημερινότητά μας, και ας αγωνιστούμε να «αδειάσουμε» το μυαλό μας από έγνοιες και προβληματισμούς για το τι μας περιμένει, επιστρέφοντας. Ας καταχωνιάσουμε, για λίγες ημέρες την οργή μας για όσα ακούμε και βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας με πρωταγωνιστές όσους ορίσαμε να αποφασίζουν για την ποιότητα της ζωής μας.
Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας στερήσουν και το αναφαίρετο δικαίωμά μας να ξεκουραστούμε οργανικά και πνευματικά μερικές ημέρες σαν άνθρωποι.
Είναι αυτοί που μας λένε και μας προετοιμάζουν ότι το φθινόπωρο λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας της χώρας μας τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.
Όμως μας «καθησυχάζουν» ότι θα φροντίσουν τους οικονομικά ασθενέστερους με τη σημείωση ότι αυτό θα γίνει εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Υπηρετώντας τη λογική της παγκοσμιοποίησης και της ασύδοτης ελεύθερης αγοράς δεν μας λένε ποιοι είναι οι βασικοί υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης. Μας έλεγαν τόσο καιρό ότι η αγορά με τους κανόνες ανταγωνισμού θα λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων του καταναλωτή. Όμως τώρα δεν μας εξηγούν πώς το ίδιο προϊόν στο Βερολίνο κοστίζει  λιγότερο απ’ ότι το αγοράζουμε εμείς στη χώρα μας.
Όσοι βρεθείτε αυτές τις μέρες κοντά σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, ρωτήστε τους πόσο πουλάνε στο μεσάζοντα και συγκρίνετε την τιμή που αγοράζετε αυτά τα προϊόντα στις πόλεις, και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…
Μέσα στο καλοκαίρι, αρχές Ιουλίου, δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία του ευρωβαρόμετρου (στατιστική υπηρεσία της ΕΕ) που καταγράφουν με αριθμούς τις ανησυχίες μας.
Αυτά τα στοιχεία λοιπόν λένε ότι το 65% των Ελλήνων εκφράζουν ανησυχία για την αγοραστική τους δύναμη, ενώ οκτώ στους δέκα (79%) πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας θα ζήσουν δυσκολότερη ζωή από τη δική μας.
Όμως πρέπει να βρούμε τη δύναμη οι ανησυχίες μας να μην μας οδηγήσουν σε απαισιοδοξία.
Η ιστορία μας, έχει δείξει ότι σαν λαός είμαστε αισιόδοξοι και βρίσκουμε πάντα τη δύναμη να ξεπερνάμε δύσκολες καταστάσεις. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε και τώρα, προσθέτοντας ο καθένας μας το δικό του λιθαράκι, με όποιον τρόπο θεωρεί πιο πρόσφορο, για την ανατροπή αυτής της ζοφερής κατάστασης που βιώνουμε τώρα.
Αλλά, είπαμε, αυτό το διάστημα χρειάζεται να ξενοιάσουμε λίγο έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τις δυνάμεις μας, επιστρέφοντας.
Και εμείς, όλοι μας εδώ στον «Υδραυλικό» θα ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μέχρι τις 18 Αυγούστου, όπου θα επιστρέψουμε ανανεωμένοι στο μετερίζι μας.
Ευχόμαστε σε όλους σας καλές και ανέμελες διακοπές.
«Υ»