Αρχική » Αφιερώματα » «Έξυπνες» τεχνολογίες θέρμανσης » CALDA: Διαιρούμενες αντλίες θερμότητας και σύστημα παραγωγής «φρέσκου Ζεστού Νερού Χρήσης» από την AERMEC

CALDA: Διαιρούμενες αντλίες θερμότητας και σύστημα παραγωγής «φρέσκου Ζεστού Νερού Χρήσης» από την AERMEC

Οι διαιρούμενες αντλίες θερμότητας BHP τεχνολογίας Inverter με οικολογικό ψυκτικό μέσο R32 και Ενεργειακής Κλάσης Α+++ είναι η πρόταση της AERMEC στις έξυπνες τεχνολογίες υψηλής αποδοτικότητας. Διατίθεται σε 7 μεγέθη από 4 έως 16 kW σε 2 εκδόσεις:
α) Eπίτοιχη εσωτερική υδραυλική μονάδα με ενσωματωμένη τρίοδη βάνα εκτροπής για παραγωγή ΖΝΧ μέσω εξωτερικού δοχείου.
β) Πλήρης επιδαπέδια υδραυλική μονάδα στην οποία συμπεριλαμβάνεται η τρίοδη βάνα μεταγωγής και ενσωματωμένο δοχείο παραγωγής ΖΝΧ 185lt.
Το προϊόν έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε οποιονδήποτε χώρο, ακόμη και σε μια ντουλάπα ή μικρό τεχνικό δωμάτιο. Οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τη χρήση ελαφρών εύφλεκτων ψυκτικών μέσων (A2L) έχει ξεπεραστεί, περιορίζοντας τη μέγιστη πλήρωση στα 1,6 kg ακόμη και για το μοντέλο των 10kW.


Μερικά από τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τους:
• Παραγωγή ζεστού νερού συστήματος έως 60°C σε εκτεταμένα όρια λειτουργίας από -25°C την χειμερινή περίοδο έως 48°C την θερινή περίοδο.
• Ενσωματωμένο ψυχροστάσιο με δοχείο διαστολής, βαλβίδα ασφαλείας κυκλοφορητή inverter, διακόπτη ροής και φίλτρο νερού.
• Εσωτερικό χειριστήριο με έγχρωμη LCD οθόνη. Επιτρέπει στο χρήστη την πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και την πλήρη παραμετροποίηση της μονάδας. Διαθέτει έλεγχο δίοδης βάνας για αποκοπή κυκλωμάτων, αντιστάθμιση θερμοκρασιών, χρονοπρόγραμμα, αυτόματη επαναφορά από διακοπή ρεύματος, WiFi Ready για απομακρυσμένο έλεγχο μέσω tablet και κινητού (iOS & Andriod). Για ολοκληρωμένο έλεγχο του συστήματος είναι εφικτό να αξιοποιηθεί η επικοινωνία MODBUS μέσω προσαρμογέα και κάρτας VMF485Link.
• Λειτουργία γρήγορης παραγωγής ΖΝΧ.
• Πρόγραμμα αντι-λεγεωνέλλας.
• Έλεγχο βοηθητικής πηγής ενέργειας.
• Εξωτερικό στοιχείο με ειδική εποξική αντιδιαβρωτική επίστρωση για επιπλέον προστασία όταν εγκαθίσταται σε απαιτητικό εξωτερικό περιβάλλον με διαβρωτικά χαρακτηριστικά (π.χ. κοντά σε θάλασσα).
Όσον αφορά τις επίτοιχες μονάδες μπορούν να συνεργαστούν άψογα με το θερμοδοχείο παραγωγής «φρέσκου» ζεστού νερού χρήσης SAF της AERMEC, προσφέροντας λύση στα ζητήματα του στάσιμου ΖΝΧ των συμβατικών θερμοδοχείων προσφέροντας παράλληλα υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας.
Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο σταθμό παραγωγής «Φρέσκου ζεστού νερού χρήσης», καθώς πέρα από το θερμοδοχείο αποθήκευσης, διαθέτει ενσωματωμένο πλακοειδή εναλλάκτη και πλήρη ενσωματωμένο αυτοματισμό ελέγχου της λειτουργίας του.


Το νερό του δικτύου ύδρευσης θερμαίνεται κατά την διέλευση του από τον πλακοειδή εναλλάκτη, που είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε την στιγμιαία παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, αξιοποιώντας την αποθηκευμένη ενέργεια μέσα στο δοχείο. Επιπλέον ο διαχωρισμός του δικτύου της εγκατάστασης από το νερό χρήσης, μας εξασφαλίζει τη μέγιστη υγιεινή.
Το SAF είναι ειδικά σχεδιασμένο για να λειτουργεί με όλους τους τύπους αντλιών θερμότητας και συνδυαστικά με ηλιοθερμικά συστήματα, εξασφαλίζοντας σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους.