Αρχική » Αφιερώματα » «Έξυπνες» τεχνολογίες θέρμανσης » LG ELECTRONICS: Nέα αντλία θερμότητας Therma V Monobloc S R32

LG ELECTRONICS: Nέα αντλία θερμότητας Therma V Monobloc S R32

Η LG Electronics παρουσιάζει τη νέα προσθήκη στη γκάμα των αντλιών θερμότητας αέρος – νερού Therma V, την σειρά Monobloc S R32.
Oι μονάδες Monobloc S R32 είναι σχεδιασμένες για να ανταποκριθούν πλήρως στις αυξημένες απαιτήσεις για θέρμανση (και ψύξη), ακόμα και στις πιο δυσμενείς συνθήκες. Με τον συμπιεστή R1 Scroll Inverter και το κύκλωμα Flash Gas Injection, μπορούν και διατηρούν την απόδοση θέρμανσης σταθερή ακόμα και στους -15 °C, ενώ ο νέος σχεδιασμός των πτερυγίων του εναλλάκτη θερμότητας μειώνει το χρόνο που απαιτείται για την απόψυξη κατα 30 %, αυξάνοντας έτσι το συνολικό χρόνο παροχής θέρμανσης στο χώρο.


Οι μονάδες Monobloc S R32 εγκαθίστανται σε ένα ενιαίο σασί που τοποθετείται σε εξωτερικό χώρο και περιλαμβάνουν τόσο το τμήμα που απορροφά τη θερμότητα από το περιβάλλον, όσο και το τμήμα που διαχειρίζεται το νερό και το οποίο παρέχει στις καταναλώσεις (καλοριφέρ / ενδοδαπέδια / fan coils). H μέγιστη θερμοκρασία παρεχόμενου νερού στη θέρμανση είναι 65 °C, ενώ στη ψύξη η ελάχιστη 5 °C.
Ο έλεγχος της μονάδας γίνεται εύκολα και γρήγορα απο το χειριστήριο με πλήκτρα αφής (που περιλαμβάνεται στη συσκευασία) το οποίο διαθέτει έγχρωμη οθόνη και μενού στα ελληνικά. Παράλληλα, οι Monobloc S R32 διαθέτουν μια σειρά από τεχνικά χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τον εγκαταστάτη, μεταξύ των οποίων:
• Αισθητήρα ροής νερού και αισθητήρα πίεσης νερού κυκλώματος (με τις ανάλογες ενδείξεις προσβάσιμες στο χειριστήριο).
• Δυνατότητα ελέχου 2ου κυκλώματος θέρμανσης.
• Σύνδεση ηλεκτρικής αντίστασης ως εφεδρική πηγή θερμότητας.
• Δυνατότητα ρύθμισης σταθερής τιμής ροής νερού ή σταθερής διαφοράς θερμοκρασίας εισόδου – εξόδου νερού.
• Διαθέσιμη θύρα στην πλακέτα για σύνδεση και έλεγχο απο εξωτερικό ελεγκτή με πρωτόκολο Modbus.
• Έλεγχος τρίοδης βαλβίδας για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης
• Ρύθμιση λειτουργίας αντιστάθμισης.
• Δυνατότητα ελέγχου μέσω wi-fi.

Αυτόματη ρύθμιση
της ροής ή επιλογή σταθερής ροής

Επιπλέον, είναι πλέον πολύ εύκολο για τον τελικό πελάτη να ελέγχει το πόσο καταναλώνει σε ρεύμα, καθώς η Monobloc S R32 έχει ενσωματωμένο στο λογισμικό της ειδικό αλγόριθμο υπολογισμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι ο χρήστης μπορεί να δει τόσο την τρέχουσα κατανάλωση, όπως και τη συνολική κατανάλωση από το χειριστήριό του χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσει ξεχωριστό βατόμετρο.
Tέλος, η αντιδιαβρωτική προστασία Black Fin στον εναλλάκτη της μονάδας και το κάλυμμα του συμπιεστή, αυξάνουν την αξιοπιστία και μείωνουν τον παραγόμενο θόρυβο αντίστοιχα, επιτρέποντας την τοποθέτηση σε βεβαρυμένα περιβάλλοντα (π.χ. κοντά στη θάλασσα ή σε ένα μπαλκόνι), χωρίς να ενοχλούνται οι περίοικοι.