Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » ΠΟΣΕΥΔ » Στα 52,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΥΔ ΤΟ 2007

Στα 52,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΥΔ ΤΟ 2007

poseyd 3.jpg

poseyd 3.jpgΑυξήθηκαν σημαντικά οι αγορές των συνεταιρισμών μέσω Ομοσπονδίας
• Έγκριση Ισολογισμού στη γενική συνέλευση στις 10 Μαΐου

Η τεράστια δυναμική του συνεταιριστικού κινήματος στην ελληνική αγορά «πιστοποιήθηκε» στη γενική συνέλευση ισολογισμού της ΠΟΣΕΥΔ, στις 10 Μαΐου. Η συνέλευση ενέκρινε, ομόφωνα, τον ισολογισμό χρήσης 2007 της Ομοσπονδίας και απάλλαξε από κάθε ευθύνη τα μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.
Παράλληλα προέτρεψε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων εκείνων μέτρων, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο, προκειμένου να γίνουν πράξη οι ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες της ΠΟΣΕΥΔ και των συνεταιρισμών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΔ, Πέτρος Μποτετζάγιας, κατά την παρουσίαση του διοικητικού απολογισμού, τόνισε:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα ήθελα κατ’ αρχήν, να σας καλωσορίσω όλους στη γενική συνέλευση ισολογισμού της Ομοσπονδίας μας και να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας, η οποία και σήμερα είναι καθολική.
Επίσης, είναι μεγάλη μου χαρά να ανταμώνω ξανά με φίλους συναδέλφους, παλαιούς και νέους. Με συναδέλφους όπου, με τον καθημερινό μας αγώνα στην εργασία μας, αλλά και με το ομαδικό πνεύμα που μας χαρακτηρίζει μέσα από τους συνεταιρισμούς μας, καταφέραμε όλοι μαζί να φτάσουμε  το κίνημα στην περίοπτη θέση που κατέχει σήμερα και να ατενίζουμε το μέλλον μας μόνο με αισιοδοξία και πίστη για ένα καλύτερο αύριο. Το όραμά μας αυτό πραγματοποιείται χρόνο με το χρόνο και γίνεται πιο κατανοητό όταν διατυπώνεται με την ανάγνωση των επιτευγμάτων μας σε αριθμούς.
1ον. Οικονομικά
• Πωλήσεις: Για το 2007 είχαμε προϋπολογίσει ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν στα 50.000.000 ευρώ. Ο στόχος αυτός καλύφθηκε και το τέλος του 2007 έκλεισε με 52.600.000 ευρώ, με αύξηση 16% από το 2006.
Επίσης, και η αύξηση των προϊόντων εισαγωγής που διακινούνται μέσω της αποθήκης της ΠΟΣΕΥΔ ανήλθε στο 28% σε σχέση με το 2006. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ένα γεγονός που ειδικά κατά την περασμένη χρονιά μας έκανε όλους να νιώσουμε ικανοποίηση για την προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε να φέρουμε τους συνεταιρισμούς μας όσο πιο κοντά γίνεται στις συμβάσεις της ΠΟΣΕΥΔ. Παρατηρήθηκε λοιπόν το γεγονός, ότι ενώ σε αρκετούς συνεταιρισμούς η αύξηση των γενικών αγορών τους κατά το 2007 αυξήθηκε από 5 έως 10%, η αύξηση των αγορών τους μέσω της ΠΟΣΕΥΔ να ξεπέρασε το 20% και σε ορισμένους να έφτασε ακόμα και το 40%. Αυτό δηλώνει ξεκάθαρα ότι κατά την περσινή χρονιά έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη μεγιστοποίηση του ποσοστού συμμετοχής των συνεταιρισμών στις αγορές τους μέσω ΠΟΣΕΥΔ και ελπίζουμε ότι ο ίδιος ρυθμός θα συνεχισθεί και φέτος, ώστε το τέλος του χρόνου να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Επίσης, προστέθηκαν οι προμηθευτές Caloria, Χερουβείμ και Βίτρουβιτ στην πληρωμή μετρητοίς.
Όσον αφορά τη συμμετοχή των συνεταιρισμών στα έξοδα της ΠΟΣΕΥΔ αυξήθηκε κατά 35.000 ευρώ, αλλά το ποσοστό μειώθηκε το 2007 σε 1,22%, από 1,34% που ήταν το 2006.
Παρ’ όλη τη μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις το 2007, ο μέσος μηνιαίος όρος ανοικτού υπολοίπου προς τους προμηθευτές παρέμεινε στα ίδια
poseyd 2.jpgεπίπεδα με τον αντίστοιχο του 2006, πράγμα που σημαίνει ότι οι εισπράξεις από τους συνεταιρισμούς μας κυμάνθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο.
2ον. Η αλλαγή της μηχανοργάνωσης της Ομοσπονδίας ξεκίνησε στο τέλος του 2007, με την εφαρμογή καινούργιου προγράμματος μηχανογράφησης.
Το γεγονός αυτό μας δημιούργησε μια επιπλέον καθυστέρηση στην τιμολόγηση, με αποτέλεσμα να προκληθεί για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα στην αρχή του τρέχοντος έτους μια καθυστέρηση στην πληρωμή των προμηθευτών.
Όπως οφείλαμε, ενημερώσαμε τους προμηθευτές μας για τυχόν καθυστερήσεις, και από την συντριπτική πλειοψηφία υπήρξε κατανόηση. Η ολοκλήρωση της επένδυσής μας στη μηχανοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την εγκατάσταση του συστήματος μπαρ κοντ, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή παραλαβή και αποστολή εμπορευμάτων από την αποθήκη της ΠΟΣΕΥΔ.
3ον. Όσον αφορά την Αποθήκη, η οργάνωσή της ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού τοποθετήθηκαν τα ράφια στα προβλεπόμενα σημεία της Αποθήκης, αγοράστηκαν δύο ηλεκτροκίνητα κλαρκ καθώς επίσης προσλήφθηκε ένας επιπλέον υπάλληλος για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των συνεταιρισμών μας.
4ον. Μέσα στο 2007 το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε όσον αφορά με προμηθευτή μας, ήταν η αδυναμία της εταιρίας Καζής από τα τέλη Σεπτέμβρη, να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους συνεταιρισμούς μας.
Αν και το πρόβλημα παρουσιάστηκε μεσούσης της περιόδου της θέρμανσης, θέλω να πιστεύω ότι ενεργήσαμε άμεσα και αποφασίσαμε τη συνεργασία με δύο εργοστάσια του εξωτερικού, όπου φέραμε τους λέβητες με το αποκλειστικό όνομα ΚΛΤΜΙΤ από το εργοστάσιο ΣΙΜΕ και το ΒΙΑΝΤΡΟΥΣ, το πρώην ΣΟΝΕΜΠΕΚΕΡ, ώστε να καλύψουμε όλη τη γκάμα λεβήτων που προμηθευόμασταν από τον Καζή.
Μια πολύ σημαντική συνεργασία, η οποία ολοκληρώθηκε βέβαια μέσα στο 2008, ήταν αυτή που επιτεύχθηκε με τη ΦΙΛΚΕΡΑΜ ΤΖΟΝΣΟΝ. Αν και η πλειοψηφία των συνεταιρισμών μας συνεργάζονται με το συγκεκριμένο εργοστάσιο για αρκετά χρόνια.
Η σύμβαση η οποία υπογράφηκε με την ΠΟΣΕΥΔ πιστεύουμε ότι βελτιώνει σε αρκετά σημεία τις επιμέρους συμβάσεις που υπήρχαν ανάμεσα στους περισσότερους συνεταιρισμούς και τη ΦΙΛΚΕΡΑΜ. Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή επειδή αποτελεί μια σοβαρή προσπάθεια να εισέλθει η Ομοσπονδία και στο δύσκολο χώρο του πλακιδίου, να τη στηρίξουν οι συνεταιρισμοί μας και να την αναδείξουν σε στρατηγική συνεργασία.
5ον. Η επικοινωνία μας με τους συνεταιρισμούς και το 2007 κυμάνθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο, εφόσον έγιναν επισκέψεις από το Δ.Σ. και το διευθυντή σε αρκετούς συνεταιρισμούς μας.
Παράλληλα, συνεχίστηκαν τόσο οι συναντήσεις των διευθυντών μας για τα εμπορικά θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία, όσο και οι συνεχείς επισκέψεις του συνεργάτη μας κ. Σούκα σε όλους τους συνεταιρισμούς.
6ον. Διαφήμιση
Το 2007 ολοκληρώσαμε με επιτυχία πιστεύουμε τη διαφημιστική καμπάνια του υδρώ.
Για το 2008 έχουμε σχεδιάσει να επενδύσουμε περισσότερα χρήματα στην τηλεόραση και, πέρα από τα κρατικά κανάλια, θα έχουμε λίγες αλλά ακριβές εμφανίσεις σε Άλφα και Μέγκα στις εκπομπές με μεγάλη θεαματικότητα, ειδήσεις και Λαζόπουλο. Ακόμα, θα εμφανιστούμε από δύο φορές σε κάθε αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στο Σούπερ Σπορ.
Δημιουργήσαμε νέα τηλεοπτική ταινία για ύδρευση και θέρμανση, η οποία θα εμφανιστεί φέτος πρώτη φορά, καθώς και ιστοσελίδα στο ίντερνετ με το όνομα Υδρώ – ΠΟΣΕΥΔ.
Προγραμματίζουμε και μια έρευνα σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να μπορούμε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της διαφήμισης και τη δύναμη του διακριτικού τίτλου «υδρώ».
Στα επόμενα χρόνια σταδιακά θα γίνουν έρευνες σε όλους τους νομούς της χώρας.
poseyd 1.jpg7ον. Συνεργασία με ορκωτό ελεγκτή
Όπως σας είχαμε ενημερώσει και στην περσινή γενική συνέλευση των Ιωαννίνων, η χρήση 2007 ελέγχθηκε και από ορκωτό ελεγκτή, την έκθεση του οποίου θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Πρόκειται για την εταιρία Ευρωελεγκτική ΑΕ η οποία συνεργάζεται και με ορισμένους συνεταιρισμούς.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε για μια ακόμη φορά και να σας διαβεβαιώσω ότι με τη βοήθειά σας θα παλέψουμε για την άνοδο των συνεταιρισμών μας καθώς και της Ομοσπονδίας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα διοικητικά συμβούλια όλων των συνεταιρισμών για την υποστήριξή τους, καθώς και τους διευθυντές όλων των συνεταιρισμών για τη συνεργασία τους.
Ευχαριστώ επίσης και το προσωπικό της Ομοσπονδίας που για μια χρονιά ακόμα στάθηκε στο πλευρό μας καταβάλλοντας προσπάθεια αξιοσημείωτη για την υλοποίηση όλων των αποφάσεων.
Τέλος, ευχαριστώ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕΥΔ για την προσήλωσή τους στα πράγματα της Ομοσπονδίας.
Σας ευχαριστώ όλους».
«Να ενταχθούμε σε επιδοτούμενα προγράμματα»
Στη συνέλευση συμμετείχαν 62 αντιπρόσωποι συνεταιρισμών, επί συνόλου 78. Στο προεδρείο εκλέχθηκαν οι συνάδελφοι Διονύσης Κοκκαλιάρης (Αθήνα) και Γιώργος Αδαμαντίου (Καβάλα), ενώ χαιρετισμό από την ΟΒΥΕ απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Μαρίνος Παραβολιάσης.
Οι αντιπρόσωποι στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν σε σειρά θεμάτων που απασχολούν το κίνημα.
Διαπίστωση αρκετών ομιλητών το ότι η οικοδομική δραστηριότητα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, φθίνει, όπως και το ότι οι εταιρίες πρέπει να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο θέμα των εγγυήσεων των προϊόντων τους.
Εκφράστηκε επίσης η άποψη κατάθεσης αιτήματος στα συναρμόδια υπουργεία για ένταξη των συνεταιρισμών σε επιδοτούμενα προγράμματα.
Τονίστηκε ακόμα ότι η «εξυγίανση» των αποθηκών πρέπει να είναι κύριο μέλημα των συνεταιρισμών, όπως και το γεγονός ότι πρέπει να υπάρξουν κίνητρα από τους συνεταιρισμούς για νέες εγγραφές μελών.
Υπογραμμίστηκε επίσης, ότι το πείραμα της Ξάνθης (δηλαδή, η συνένωση με την Κομοτηνή) είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει θετικά το κίνημα.
Στις ειδήσεις συγκαταλέγονται το άνοιγμα υποκαταστήματος του Συνεταιρισμού Κορίνθου στο Λουτράκι και η αγορά οικοπέδου από το Συνεταιρισμό Χίου για τη δημιουργία ιδιόκτητου κτιρίου.
Τέλος, η αναφορά από τον πρόεδρο της ΠΟΣΕΥΔ, ότι οι συνάδελφοι της Νάξου ετοιμάζονται να ιδρύσουν συνεταιρισμό.