Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » Ξεπέρασε τα 500 εκ. μέτρα η παραγωγή του πολυστρωματικού σωλήνα της Uponor

Ξεπέρασε τα 500 εκ. μέτρα η παραγωγή του πολυστρωματικού σωλήνα της Uponor

uponormehlis.jpg

uponormehlis.jpgΗ παραγωγή πολυστρωματικού σωλήνα στο εργοστάσιο της Uponor στο Zella-Mehlis της Γερμανίας ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια μέτρα.
Επενδύοντας σε μία νέα γραμμή παραγωγής στα μέσα του προηγούμενου έτους, η εταιρία αύξησε τις δυνατότητές της προκειμένου να ανταπεξέλθει στην υψηλή ζήτηση για το κορυφαίο υλικό σε εγκαταστάσεις πόσιμου νερού παγκοσμίως.
Το 2007 το KunststoffWochendienst (KWD) προέβλεψε ότι οι πολυστρωματικοί σωλήνες θα έχουν εξέχουσα θέση στην αγορά, στον τομέα των εγκαταστάσεων πόσιμου νερού στη Γερμανία σε αντίθεση με τους χάλκινους. Σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις, το περιθώριο κέρδους του πλαστικού σε σύγκριση με το χαλκό είναι πάνω από 5% για το προηγούμενο έτος.
Ο πολυστρωματικός σωλήνας, μαζί με άλλους τύπους πλαστικών σωλήνων, όπως ο σωλήνας PE-X, αυξήθηκε δυναμικά κυρίως από το 2006 στις συνδέσεις των καλοριφέρ. Αυτός ο τομέας της αγοράς έχει δείξει επίσης θετική αύξηση παραγωγής γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην παραγωγή του πολυστρωματικού σωλήνα της Uponor.
Παραγωγή πολυστρωματικών σωλήνων
Στο κέντρο παραγωγής πολυστρωματικών σωλήνων στο Zella-Mehlis, η Uponor κατασκευάζει σωλήνες από 12 έως 100 m, σε κουλούρες ή ευθύγραμμα τμήματα για πελάτες σε όλο τον κόσμο. Εδώ χρησιμοποιούνται κυρίως για τη διανομή του κρύου και ζεστού νερού. "Προβλέπουμε ότι η αγορά του πολυστρωματικού σωλήνα θα εστιάσει στο μέλλον σε πολυόροφα κτίρια, όπως κτίρια γραφείων ή ξενοδοχεία. Εδώ, το σύστημα MLC πολυστρωματικού σωλήνα θα χρησιμοποιηθεί σε κεντρικές στήλες και σωλήνες διανομής", εξηγεί ο Bernhard Brinkmann, διευθύνων σύμβουλος της Uponor στην Κεντρική Ευρώπη.
Ιδιότητες προϊόντος για πετυχημένη εφαρμογή
Με τις ιδιότητές του ο πολυστρωματικός σωλήνας πέντε στρωμάτων συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του μεταλλικού και πλαστικού σωλήνα σε ένα προϊόν. Χάρη στο συνδυασμό πλαστικού και αλουμινίου οι σωλήνες είναι ευλύγιστοι και εύκαμπτοι, στιβαροί και αδιαπέραστοι από το οξυγόνο καθώς επίσης ανθεκτικοί στην πίεση και στη θερμοκρασία. Το φύλλο αλουμινίου που χρησιμοποιείται για το MLC σύστημα πολυστρωματικού σωλήνα είναι σχεδιασμένο ώστε να εξασφαλίζει με ακρίβεια σταθερότητα στο σχήμα συμπεριλαμβάνοντας μια αμελητέα θερμική αλλαγή στο μήκος του σωλήνα.
Κέντρο παραγωγής
Το κέντρο παραγωγής της Uponor στο Zella-Mehlis είναι το μέρος όπου γίνεται η παραγωγή και η εκπαίδευση για πολυστρωματικούς σωλήνες. Εκτός από το εργοστάσιο με 18 γραμμές παραγωγής, είναι επίσης εγκατεστημένο εδώ το "Technikum" που λειτουργεί σαν κέντρο έρευνας για την Uponor. Επίσης η Ακαδημία της Uponor συμπληρώνει το κέντρο παρέχοντας μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών δυνατοτήτων και/ή σεμιναρίων για εξειδικευμένους εμπόρους, μελετητές και αρχιτέκτονες.