Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » Θετικά τα πρώτα συμπεράσματα από τη λειτουργία του Συνεταιρισμού Σαντορίνης

Θετικά τα πρώτα συμπεράσματα από τη λειτουργία του Συνεταιρισμού Σαντορίνης

santorinis.jpg

santorinis.jpgΑπό τις 10 Ιανουαρίου του 2007 ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία του ο Συνεταιρισμός Σαντορίνης, προσφέροντας απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του στους συναδέλφους και το κοινό του νησιού.
Το άνοιγμα του καταστήματος έγινε το Νοέμβριο του 2006, όμως ήταν απαραίτητο το 2μηνο διάστημα προσαρμογής του στα νέα δεδομένα, αφού ο Συνεταιρισμός, για τις ανάγκες λειτουργίας του αγόρασε την επιχείρηση υδραυλικών ειδών, αποχέτευσης και θέρμανσης του εμπόρου Πέτρου Βαμβακούση.
Πρόκειται για έναν από τους δύο μεγαλύτερους εμπόρους του χώρου στο νησί, ο οποίος, με την αναγγελία της είδησης ότι οι υδραυλικοί ετοιμάζονται να ιδρύσουν Συνεταιρισμό, αποφάσισε να τους προτείνει την αγορά της επιχείρησής του, σκεφτόμενος  ότι τα εμπορικά δεδομένα θ’ αλλάξουν πλέον γι’ αυτόν.  
«Αποδεχθήκαμε την πρότασή του στη βάση ότι κι εμάς, ως υδραυλικούς και κατ’ επέκταση Συνεταιρισμό, θα μας εξυπηρετούσε η αγορά μιας επιχείρησης από την οποία αγοράζαμε μέχρι χθες τα προϊόντα θέρμανσης, αποχέτευσης και υδραυλικών ειδών. Μιας επιχείρησης, φυσικά βιώσιμης και από τις μεγαλύτερες στο νησί.
Με την κίνηση αυτή, πήραμε ένα μαγαζί έτοιμο, στημένο, που έχει την πελατεία του πέρα από εμάς τους υδραυλικούς, που μπορεί να δουλέψει κατ’ ευθείαν», μας επισήμανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κώστας Τσιγαρίδας.
«Το κατάστημα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό σημείο, στο δρόμο του αεροδρομίου. Είναι απολύτως εμφανές, ενώ έχει άνετο χώρο για πάρκινγκ και οικόπεδο για αποθηκευτικό χώρο. Θεωρώ ότι κάναμε μία πολύ καλή επιλογή, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με το κατάστημα όσο και με το ότι ένας εν δυνάμει ανταγωνιστής του Συνεταιρισμού βγαίνει εκτός», προσέθεσε ο συνάδελφος Τσιγαρίδας.
Το διάστημα αυτό ο Συνεταιρισμός διαμορφώνει την έκθεση ειδών υγιεινής και πλακιδίων, ενώ παράλληλα κάνει και την απογραφή της προηγούμενης χρονιάς.
«Στους δύο περίπου μήνες που δούλεψε το μαγαζί, ο τζίρος του ήταν πάνω από 150.000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Η ανταπόκριση των 21 συνεταίρων είναι καλή, όπως και του κοινού.
Με το πέρας όλων των εργασιών του καταστήματος, ο Συνεταιρισμός, πιστεύω, θα αποτελεί πρότυπο για το νησί. Ήδη μας ξέρουν οι πάντες μέσω της τοπικής τηλεοπτικής διαφήμισης που μας ετοίμασε η ΠΟΣΕΥΔ.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάμε πολύ καλά», κατέληξε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού.