Αρχική » Περιεχόμενα » Ελεύθερο Βήμα » «Θα αγωνίζομαι για το καλό του κλάδου, όσο και να μην το θέλουν κάποιοι»

«Θα αγωνίζομαι για το καλό του κλάδου, όσο και να μην το θέλουν κάποιοι»

Τονίζει σε επιστολή του, ο παραιτηθείς από το Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της Αθήνας, Γιάννης Ιωαννίδης
Με επιστολή του προς τον «Υ», ο συν. Γιάννης Ιωαννίδης εξηγεί στους συναδέλφους τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση από το Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Συνδέσμου Αθηνών.
«Αγαπητοί συνάδελφοι γεια σας.
Πέντε χρόνια τώρα που ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά δρώμενα του συνδέσμου μας δεν χρειάστηκε ποτέ να γράψω. Για το λόγο αυτό θα μου συγχωρέσετε τα τυχόν λάθη στη γραφή μου που μπορεί να υπάρχουν.
Καταρχήν συνάδελφοι θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση που δείξατε στο κάλεσμα της γενικής συνέλευση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας που έγινε την Κυριακή 20/1/2008.
Όπως γνωρίζετε, εκείνη την ημέρα εκτός της γενικής συνελεύσεως, ακολούθησαν και οι εκλογές του Ταμείου, οι οποίες τόσα χρόνια γίνονται με κοινό (ενιαίο) ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχαν 14 συνάδελφοι.
Το αποτέλεσμα των εκλογών με έφερε στη δεύτερη θέση, που σημαίνει ότι οι συνάδελφοι έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
Συνάδελφοι, δύο χρόνια τώρα δούλεψα σκληρά για το Ταμείο και βέβαια το αποτέλεσμα πρέπει να το έχετε εισπράξει. Το Ταμείο πριν από δύο χρόνια είχε 262 μέλη ενώ σήμερα έχει 520. Για να γίνει αυτό υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση από εμένα. Δύο απογεύματα την εβδομάδα (Τρίτη και Τετάρτη) παράμενε η κ. Μαρία Σαμαρά για να ενημερώνει τους συναδέλφους οι οποίοι δεν ήταν γραμμένοι κι έτσι καταφέραμε το σημερινό αποτέλεσμα.
Μια δεύτερη πρότασή μου ήταν, μια οικονομική μελέτη από αρμόδια ομάδα οικονομολόγων, η οποία με τις προτάσεις της θα καθόριζε και την καινούργια πορεία του Ταμείου, λόγω του ότι υπήρχε μια αλματώδης αύξηση στις εγγραφές των συναδέλφων.
Ανέλαβα λοιπόν την πρωτοβουλία και έφερα σε επαφή την ομάδα με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του Ταμείου όπου και ξεκινήσαμε μία σειρά προτάσεων και συζητήσεων, εκ των οποίων ένα μικρό μέρος, ακούσατε στη γενική συνέλευση, από τους κ.κ. Πέτρο Γιάχο και Σωτήρη Χρυσάφη, και βέβαια όλοι τις δεχτήκατε θετικά.
Αυτή μου λοιπόν η πρόταση συνάδελφοι είναι και ο λόγος του εξοστρακισμού μου από την καινούργια διοίκηση του Ταμείου.
Θα αναρωτιέστε φυσικά, πώς είναι δυνατόν δεύτερος στις ψήφους, αλλά εκτός διοίκησης; Θα σας απαντήσω αμέσως. Όπως ξέρετε όλοι, στις εκλογές του Ταμείου εκλέγονται πέντε μέλη από την κάλπη και δύο συναδέλφους διορίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου (φέτος πρόσκεινται και οι δύο συνάδελφοι στην παράταξη της ΔΕΚΥ).
Όπως είθισται 30 χρόνια τώρα, ανάλογα με τις ψήφους πηγαίνει και η θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο, όμως φέτος ο αξιότιμος πρόεδρος κύριος Στρουμπούλης με την υπόλοιπη παρέα του της ΔΕΚΥ είπαν να πρωτοτυπήσουν. Δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους το σκοπό του ενιαίου ψηφοδελτίου, ούτε το αποτέλεσμα της κάλπης και μετά από 30 χρόνια, αντί να δώσουν τη θέση του γενικού γραμματέα σε κάποιον εκλεγμένο από το σώμα την έδωσαν σε έναν διορισμένο. Γιατί άραγε;
Μήπως φοβήθηκαν ότι το Ταμείο αλλάζει πρόσωπο, αυτοί δεν το έχουν καταλάβει οκτώ χρόνια τώρα και τρέχουν να προλάβουν;
Μήπως για μία ακόμη φορά θέλουν να κάνουν πειρατεία ιδεών;
Μήπως γιατί τρία χρόνια τώρα ο Σύνδεσμος έχει μείνει μόνο στα καλέσματα του ΠΑΜΕ και επειδή έρχονται οι εκλογές του Μαρτίου οι συνάδελφοι της ΔΕΚΥ σκέφτηκαν να φτιάξουν το Ταμείο μέσα σε δύο μήνες, γιατί όπως μας αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου στη γενική συνέλευση του Ταμείου, σκοπός τους είναι μέχρι το Μάρτη να έχουν γραφτεί στο Ταμείο και τα 2.700 μέλη του Συνδέσμου.
Γιατί το θυμήθηκε τώρα άραγε, ενώ τον καιρό που εγώ του το έλεγα, ότι δηλαδή πρέπει να γραφτούν όλοι οι συνάδελφοι του Συνδέσμου στο Ταμείο, μου απαντούσε ότι  ο συνδικαλισμός δεν είναι υποχρεωτικός, πόσο μάλλον το να  αναγκάσεις κάποιον να γραφτεί σε ένα Ταμείο Αλληλοβοήθειας.
Συνάδελφοι για να μην σας κουράσω θα σταματήσω εδώ.
Πιστεύω πια ότι έχετε καταλάβει τι γίνεται.
Για τους λόγους που σας προανέφερα υπέβαλα την παραίτησή μου από το Ταμείο.
Δεν θα δεχτώ ποτέ να γίνω ορντινάντσα κανενός προέδρου και καμίας παράταξης.
Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε και σας  δίνω το λόγο μου ότι δεν θα σταματήσω να σκέφτομαι και να αγωνίζομαι για το καλό του κλάδου μας, όσο και να μην το θέλουν κάποιοι πονηροί πειρατές ιδεών.
Σε συνέχεια λοιπόν όλων αυτών και για να μην καταφέρουν μία φορά ακόμη, οι πειρατές ιδεών, να καπηλευτούν τα αποτελέσματα των εκλογών του Συνδέσμου προς όφελός τους και όχι για το κοινό όφελος, σας περιμένω όλους το Μάρτη να εκδηλώσετε με την ψήφο σας την αντίθεσή σας».
Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του Ταμείου
Γιάννης Ιωαννίδης