Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΒΗΕ με τον Υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Ιδιαίτερα ικανοποιητική και σε εγκάρδιο κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στο Υπουργείο Οικονομικών της αντιπροσωπείας της ΕΒΗΕ και του Υπουργού Οικονομικών Καθ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Από Αριστερά: Ξενοφών Μπαραλιάκος (βουλευτής Πιερίας ΝΔ), Χρήστος Παπαεμμανουήλ (γεν. γραμματέας ΕΒΗΕ), Μάρκος Κουλούμογλου (μέλος ΕΒΗΕ), Χρήστος Σταικούρας (Υπουργός Οικονομικών), Ευθύμιος Σπανός (πρόεδρος ΕΒΗΕ), Χρήστος Κώνστας (εκτελεστικός γραμματέας ΕΒΗΕ)

Η ΕΒΗΕ παρουσίασε στον κύριο Υπουργό τις προτάσεις της για την στήριξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων, τονίζοντας την θετική της συνεισφορά στην εθνική οικονομία μέσω των εξαγωγών αλλά και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Επίσης, επισημάνθηκε η αποδεδειγμένη προσφορά των ΘΗΣ στην μείωση των ρύπων και το σχετιζόμενο με αυτήν οικονομικό όφελος για την χώρα (περίπου 88 εκ. ευρώ ανά έτος). Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΕΒΗΕ ενημέρωσε τον κ. Σταϊκούρα για την συμβολή των εγκατεστημένων ΘΗΣ στην ανακούφιση του ενεργειακού προϋπολογισμού των ελληνικών νοικοκυριών με την εξοικονόμηση 500 εκ. ευρώ ετησίως.
Ο Υπ. Οικονομικών εξέφρασε την θετική του εντύπωση για την εξωστρέφεια του Kλάδου και τα επιτεύγματα της ΕΒΗΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δήλωσε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα της Ένωσης.
Η αντιπροσωπεία της ΕΒΗΕ απαρτιζόταν από τον πρόεδρο Ευθύμιο Σπανό, τον γεν. γραμματέα Χρήστο Παπαεμμανουήλ, το μέλος της Ένωσης Μάρκο Κουλούμογλου και τον εκτελεστικό γραμματέα Χρήστο Κώνστα. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο βουλευτής Ν. Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο οποίος επιδεικνύει έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος.