Κάλεσμα της ΟΒΣΑ προς σωματεία & ομοσπονδίες ΕΒΕ για συντονισμό και κοινή δράση την Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου

Το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, έχει ως εξής:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η Ο.Β.Σ.Α. χαιρετίζει τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, κάθε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορο, αυτοκινητιστή, συνταξιούχο που έδωσε το αγωνιστικό «παρών» στις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τη ματαίωση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας συναδέλφων, αλλά και ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-δώρο της κυβέρνησης ΝΔ, που συνεχίζει να μοιράζει “γη και ύδωρ” στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες κ.α, όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας. Εμείς και οι χιλιάδες συνάδελφοι που προβληματιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο, έχουμε πια πείρα: η “δίκαιη ανάπτυξη”, η “ανάπτυξη για όλους” που υπόσχονται οι κυβερνήσεις είναι μύθος, δε χωρούν τα δικά μας προβλήματα και ανάγκες. Ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να ζήσουμε τις οικογένειές μας, φορτωμένοι με χρέη και διαρκώς νέες υποχρεώσεις στην εφορία, το ταμείο, τις τράπεζες, τη ΔΕΗ. Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα θα συνεχίσουν να μας χτυπούν την πόρτα.

Γι’ αυτό και σας καλούμε να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού την πάλη για τα προβλήματά μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που συνεχίζονται. Η ώρα της αναμονής τελείωσε! Τώρα είναι η ώρα του συλλογικού αγώνα!

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στις 18:00μ.μ. (Καποδιστρίου 24 – 3ος ορ.).

Σας καλούμε για να οργανώσουμε την παρέμβαση μας, σε ακόμα περισσότερους αυτοαπασχολούμενους. Καλούμε κάθε ομοσπονδία, κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστή που καταλαβαίνει ότι δεν πάει άλλο, που δεν υποχωρεί, που πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας. Εμείς και οι χιλιάδες συνάδελφοι που προβληματιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο έχουμε πια πείρα.

Σας καλούμε να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση Σωματείων και Ομοσπονδιών , ώστε να πάρουμε Αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Απαντάμε στην επίθεση της κυβέρνησης.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ΝΔ περί ανακούφισης των επαγγελματιών, αποδεικνύονται κάλπικες, όπως προειδοποιούσαμε από την αρχή. Η περιορισμένη μείωση των φόρων που υπόσχεται, δεν αρκεί για να αντιστρέψει τις καθημερινές δυσκολίες, για να σταθούν στα πόδια τους οι μικροεπιχειρήσεις μας. Ο οξυμένος ανταγωνισμός από τις μεγαλύτερες καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι εδώ, το ίδιο και οι συνέπειες της κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών που τη συνόδευσαν.
Άλλωστε, ακόμα και αυτές οι μικρές μειώσεις που εξαγγέλθηκαν εξανεμίζονται από το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων που παραμένουν σε ισχύ: το τέλος επιτηδεύματος και ο αναπροσαρμοσμένος ΕΝΦΙΑ, τα αντικειμενικά κριτήρια, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, το πανάκριβο ρεύμα, όπως επίσης και οι δρακόντειοι, εξ’ ορισμού άδικοι, έμμεσοι φόροι, εξανεμίζουν το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας. Την ίδια στιγμή σφίγγει ο κλοιός των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για να στραγγίξουν και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ από την τσέπη μας.
Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού, όπου τα προβλεπόμενα φορολογικά έσοδα εμφανίζονται και πάλι αυξημένα σε σχέση με πέρσι διαλύοντας και τις τελευταίες αυταπάτες.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει την επίθεση από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σκυτάλη να παίρνει τώρα, όπως όλα δείχνουν, το παραπέρα ξήλωμα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Πιστή στις Ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και πατώντας πάνω στις αντιδραστικές αλλαγές που έφερε ο ν. Κατρούγκαλου, ετοιμάζεται νέος νόμος στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η πλήρης εφαρμογή των 3 πυλώνων στην ασφάλιση, η παραπέρα μείωση της συμμετοχής του κράτους, η γενίκευση της ιδιωτικής ασφάλισης. Νέες περικοπές αναμένονται στις συντάξεις αν δεν τους σταματήσουμε. Το πάγωμα της “προσωπικής διαφοράς” που παραχωρήθηκε έπειτα από τους αγώνες των συνταξιούχων, είναι υπό αίρεση. Οι νέες συντάξεις πτωχοκομείου που ήδη δίνονται στους νεότερους, δεν αρκούν ούτε για τα στοιχειώδη, πόσο μάλλον για το πανάκριβο φάρμακο, την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όσοι αντέχουν, ή θα ενταχθούν με χίλιες στερήσεις στις ιδιωτικές ασφαλιστικές που ήδη τρίβουν τα χέρια τους, ενώ οι υπόλοιποι θα βασανίζονται στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.
• ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
• ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ – ΕΕ
• ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
• ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ συνεχίζουν να είναι απούσες από τα προβλήματά μας. Κόπτονται δήθεν για τις αγωνίες μας και περιδιαβαίνουν τα υπουργεία, διοργανώνουν ημερίδες, υπόσχονται ότι με τις “έξυπνες και εφικτές” προτάσεις τους δήθεν θα διασφαλίσουν και για μας μερίδιο στην πίτα των κερδών. Στο όνομα σταθεροποίησης της ανάπτυξης, νομιμοποιούν ακριβώς εκείνες τις πολιτικές που μας εξοντώνουν και την ίδια στιγμή υπονομεύουν κάθε σκέψη για αγωνιστική πρωτοβουλία. Γι’ αυτό και σήμερα απαιτείται να δυναμώσουν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες από “τα κάτω”, από τα ίδια τα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας.
Ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε αγωνιστική κατεύθυνση, μπορούμε να τα καταφέρουμε: να σπάσει η μοιρολατρία και να βγουν περισσότεροι συνάδελφοι στο δρόμο, να ορθώσουμε εμπόδια στην επίθεση, να αποσπάσουμε κατακτήσεις. Καλούμε λοιπόν κάθε σωματείο και ομοσπονδία να συντονίσουμε τη δράση μας, να οργανώσουμε από κοινού την αγωνιστική μας παρέμβαση. Μαζί:
Να συμμετέχουμε μαζικά, δυναμικά στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό και το αναμενόμενο φορολογικό νομοσχέδιο.
Να αντιδράσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο στους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς που θα πυκνώσουν τους επόμενους μήνες.
Να προχωρήσουμε σε συσκέψεις και άλλες πρωτοβουλίες μπροστά στις εξελίξεις για το ασφαλιστικό. Καμία καθυστέρηση μπροστά στις εξελίξεις.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει τη θέση του στον αγώνα. Η αποτελεσματικότητα της πάλης μας θα κριθεί στη μαζικότητα αλλά και στην αποφασιστικότητά μας να αντιπαλέψουμε τις κυρίαρχες πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ, που μας οδηγούν συντεταγμένα στην ανασφάλεια και το λουκέτο. Μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και την κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος.
  • Την άμεση κατάργηση τόκων και προστίμων για τα χρέη στην εφορία, όπως και το 30% του χρέους για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
  • Την άμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά Υγείας. Την οριστική κατάργηση της εισφοράς Υγείας (6,95% του εισοδήματος) και την κάλυψη των αναγκών Υγείας – Πρόνοιας για όλους εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Την άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές και πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 5% του πραγματικού εισοδήματός τους.
  • Την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας – Ασφάλισης.
  • Την κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη ατομικής Ασφάλισης.
  • Την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο και οδηγούν στη διάλυση της Κυριακάτικης αργίας.

Για το Δ.Σ.,

Ο πρόεδρος,  Αθανάσιος Καλαμπαλίκης
Η γεν. γραμματέας, Ανθή Πατσιώτη

Επικοινωνία με την Ο.Β.Σ.Α.:
Πατουσά 3, Τ.Κ. 10677 Αθήνα
Τηλ.: 210 3809327 Fax: 210 3818740
e-mail: obsagr@gmail.com
www.obsa.gr