Θ. ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ: Super Heater: Ο Νο1 διεθνώς πατενταρισμένος εναλλάκτης θερμότητας

Οι επίτοιχοι εναλλάκτες θερμότητας Super Heater έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε σπιτιού, άμεσα, γρήγορα, οικονομικά και με μεγάλο βαθμό απόδοσης. Υπερτερούν έναντι των κοινών ανταγωνιστικών συστημάτων λόγω του πραγματικού διαχωρισμού του ηλεκτρικού κυκλώματος από το υδραυλικό κύκλωμα (πατενταρισμένο σύστημα). Τα θερμαντικά στοιχεία βρίσκονται στο εσωτερικό τμήμα του εναλλάκτη και συνοδεύονται από μονωτικά στοιχεία, έτσι υπάρχει πραγματικός διαχωρισμός υγρού – ηλεκτρισμού προσδίδοντας υψηλότερη απόδοση και μέγιστη ασφάλεια λειτουργίας, με βαθμό απόδοσης μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμική 99,5%.
ksanthiotis1Ο ειδικά σχεδιασμένος εναλλάκτης θερμότητας κατασκευασμένος από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου με άριστες ιδιότητες θερμικής αγωγιμότητας και αντιδιαβρωτική προστασία, προσδίδει απεριόριστη διάρκεια ζωής και πλεονεκτεί διότι επιτρέπει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας, την απορρόφηση μεγαλύτερων ποσοτήτων θερμότητας. Έτσι αυξάνεται κατακόρυφα η απόδοση θέρμανσης.
Σύγκριση εναλλάκτη θερμότητας με
λέβητα αντιστάσεων και ηλεκτροδίων
Όλοι οι ηλεκτρικοί λέβητες αντιστάσεων και ηλεκτροδίων είναι κατασκευασμένοι κατά κανόνα από κυλινδρικό ή παραλληλεπίπεδο θάλαμο θέρμανσης με εμβαπτιζόμενες τις αντιστάσεις ή τα ηλεκτρόδια. Αυτό σημαίνει ότι το νερό του κλειστού κυκλώματος θέρμανσης έρχεται σε άμεση επαφή με τα ηλεκτρικά στοιχεία κατά τη διαδικασία της λειτουργίας. Έτσι έχουμε εναπόθεση αλάτων και ανθρακικού ασβεστίου ή ασβεστολιθικού χώματος, τα οποία δημιουργούν μονωτικό στοιχείο περιμετρικά των ηλεκτρικών στοιχείων.
Αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας είναι η μειωμένη απόδοση του λέβητα με αύξηση της ηλεκτρικής κατανάλωσης. Αυτό συμβαίνει γιατί, ενώ η ηλεκτρική αντίσταση καταναλώνει ρεύμα π.χ. 10 KW, η απόδοση είναι 8 KW λόγω του μονωτικού πεδίου που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα ηλεκτρικά στοιχεία.
ksanthiotis2Στους εναλλάκτες θερμότητας το παραπάνω φαινόμενο δεν παρουσιάζεται γιατί υπάρχει πραγματικός διαχωρισμός υγρού – ηλεκτρικού στοιχείου. Το νερό του κλειστού κυκλώματος κυκλοφορεί μέσα από τα 12 υδραυλικά κανάλια και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με τα ηλεκτρικά στοιχεία λόγω του πατενταρισμένου συστήματος,  προσδίδοντας στο σύστημα μεγάλη αξιοπιστία και σταθερή απόδοση εφόρου ζωής!
Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό που κάνει την τεράστια διαφορά από τα άλλα συστήματα ηλεκτρικών λεβήτων.
Επιπρόσθετα, οι λέβητες ηλεκτροδίων παρουσιάζουν τις παρακάτω δυσλειτουργίες:
Οι περισσότεροι λέβητες είναι κατασκευασμένοι από μαύρη σιδηροσωλήνα, η οποία δεν αντέχει στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που είναι η βασική δουλειά που πρέπει να κάνει ένας λέβητας ηλεκτροδίων. Δημιουργούνται άμεσα φαινόμενα οξείδωσης και επικαθήσεων, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η διατομή ανάμεσα στους δύο πόλους ηλεκτροδίων, αυξάνοντας την πτώση πίεσης και έτσι μειώνεται συνολικά ο όγκος του υγρού που μπορεί να περάσει μέσα από τον λέβητα, αλλοιώνοντας τον βαθμό απόδοσης του συστήματος με αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος.
Με τους εναλλάκτες θερμότητας Super Heater και τον πραγματικό διαχωρισμό του ηλεκτρικού κυκλώματος από το υδραυλικό κύκλωμα, εξαλείφονται όλα τα παραπάνω προβλήματα προσδίδοντας σταθερό και υψηλό βαθμό απόδοσης για όλη την διάρκεια λειτουργίας τους.
Οι επίτοιχοι εναλλάκτες θερμότητας Super Heater εισάγονται στην Ελλάδα από την εταιρία Θ. Ν. Ξανθιώτης, έχουν δύο χρόνια γραπτή εγγύηση, πλήρη κάλυψη ανταλλακτικών και διατίθενται μέσω εξουσιοδοτημένων καταστημάτων.