Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Ετοιμάζονται για τις εξετάσεις στα αέρια καύσιμα τα μέλη του Πανηπειρωτικού Σωματείου

Ετοιμάζονται για τις εξετάσεις στα αέρια καύσιμα τα μέλη του Πανηπειρωτικού Σωματείου

Εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Μαρτίου καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους, στις κατά τόπους νομαρχίες, τα μέλη του Πανηπειρωτικού Σωματείου «Η Φλόγα» για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας του εγκαταστάτη αερίων καυσίμων. Αυτό αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε  στις 25 Φεβρουαρίου και διευκρινίστηκε ότι τα μέλη της Φλόγας θα μεταβούν για εξετάσεις στην Αθήνα, δεδομένου ότι καθυστερεί το θέμα της διοργάνωσης εξετάσεων στη Θεσσαλονίκη.
Αμέσως μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, το διοικητικό συμβούλιο προγραμματίζει επιμορφωτικό σεμινάριο με σκοπό την προετοιμασία των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Το σεμινάριο αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο στο εργαστήριο της ΕΣΚΕΛ στην Αθήνα. Στη συνέλευση, εκτός από το παραπάνω θέμα, ο πρόεδρος Γιώργος Νεάνθης και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Τσίνης, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της διοίκησης, ενημέρωσαν για όλες τις ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη χρονιά και στάθηκαν στα τρέχοντα θέματα του κλάδου και ιδιαίτερα στην επικείμενη ίδρυση κλαδικής ομοσπονδίας.
Για το θέμα αυτό ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή του σωματείου στην ομοσπονδία και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η σχετική διαδικασία.
Ευχάριστο γεγονός αποτέλεσε, η εγγραφή, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου, έντεκα νέων μελών που προέρχονται από όλους τους νομούς της περιοχής.
Όπως δήλωσε ο γ. γραμματέας Δ. Τσίνης, το Πανηπειρωτικό σωματείο σύντομα θα αυξήσει κι άλλο τα μέλη του, δεδομένου ότι οι αδειούχοι εγκαταστάτες – συντηρητές της περιοχής, έχουν πεισθεί ότι ένα ισχυρό τοπικό σωματείο μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Για τους νέους συναδέλφους το διοικητικό συμβούλιο θα μεριμνήσει για τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος των 150 ωρών για τα αέρια καύσιμα, έτσι ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για τη σχετική άδεια.
Η γενική συνέλευση ενέκρινε την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου για συμμετοχή του σωματείου με δικό του περίπτερο, στην Πανηπειρωτική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα από 5 έως 13 Μαΐου.