Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » Σε νέο κτίριο ο Συνεταιρισμός Τήνου

Σε νέο κτίριο ο Συνεταιρισμός Τήνου

tnos 018.jpg

tnos 018.jpgΑύξηση 18% στο τζίρο, το 8μηνο του 2008
Σε νεόδμητο κτίριο επί της λεωφόρου Τήνου – Τριποτάμου, 1 χλμ. από την πόλη και στον κεντρικό δρόμο για όλα τα χωριά της Τήνου, μετεγκαταστάθηκε ο Συνεταιρισμός του νησιού.
Το νέο κτίριο, τριπλάσιο σε χωρητικότητα από το προηγούμενο, με τεράστιους εξωτερικούς χώρους, ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία του το Δεκέμβριο του 2007.
Για τη μετεγκατάσταση του Συνεταιρισμού, που διήρκεσε 25 ημέρες, βοήθησαν όλα τα μέλη με προσωπική εργασία, από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Σε πρόσφατο ταξίδι μας στην Τήνο, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το νέο κτίριο και να συνομιλήσουμε με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Στυλιανό Τουφεκλή, τόσο για τη μετεγκατάσταση όσο και για την οικονομική πορεία του Συνεταιρισμού.
Ο συνάδελφος μας είπε:
«Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας διαπιστώσαμε ότι μεταξύ όλων των συναδέλφων υπάρχει σύμπνοια και ταύτιση απόψεων και αφού σταθήκαμε στα πόδια μας (οικονομικά) αποφασίσαμε να κάνουμε ένα καλύτερο μαγαζί, περισσότερο λειτουργικό.

tnos 015.jpg

Ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Τήνου Στυλιανός Τουφεκλής
μας υποδέχεται με χαμόγελο, όπως πάντα,
στο νέο κτίριο του Συνεταιρισμού

 

 

 

Έτσι οδηγηθήκαμε στη μετεγκατάσταση, σ’ ένα νεόδμητο κτίριο, με τριπλάσια χωρητικότητα από το προηγούμενο, με τεράστιους εξωτερικούς χώρους, όπως χρειάζεται κάθε μαγαζί τέτοιου είδους. Φυσικά στόχος μας είναι να πάμε σε ιδιόκτητο μαγαζί κι αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον.
Η μετεγκατάσταση που ξεκίνησε 1η Οκτωβρίου 2007 και διήρκεσε 25 ημέρες, ήταν ένα δύσκολο κομμάτι, που δεν το είχαμε υπολογίσει. Όλοι οι συνάδελφοι ανεξαιρέτως βοήθησαν με την προσωπική τους εργασία από το πρωί μέχρι το βράδυ για να φέρουν εις πέρας τη μετακόμιση.
Είναι όλοι άξιοι συγχαρητηρίων!
Το νέο κατάστημα είναι ένα στολίδι για το νησί μας. Έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε ένα μεγάλο εκθεσιακό χώρο για είδη υγιεινής, πλακάκια, μπαταρίες και αξεσουάρ καθώς επίσης και ένα τεράστιο χώρο με τα υδραυλικά μας είδη, θέρμανσης, κλιματισμού και λοιπά· και όλα αυτά, σε μεταλλικά, σύγχρονα ράφια. Οι αποθήκες μας βρίσκονται στον όροφο και επικοινωνούν με τον εκθεσιακό χώρο με μεγάλο ασανσέρ.
Θα ήθελα μέσω του περιοδικού να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως, τον αρχιτέκτοντα Νίκο Μουντάκη, που με δική του μελέτη και επίβλεψη είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.
Επίσης ο συνεταιρισμός εξοπλίστηκε με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα (σκάνερ, κάμερες  ασφαλείας) για περισσότερο έλεγχο και ασφάλεια.
Το 2007 ήταν μια χρονιά που δεν είχαμε αύξηση τζίρου και κερδών φυσικά. Κι αυτό γιατί όλο τον Οκτώβριο, που διήρκησε η μεταφορά από το ένα μαγαζί στο άλλο, ο συνεταιρισμός μας δεν λειτουργούσε. Και όχι μόνο αλλά και το Νοέμβριο το μαγαζί υπολειτουργούσε μέχρι να ολοκληρωθεί και η τελευταία λεπτομέρεια.
Συν τοις άλλοις, έγινε και αναβάθμιση της μηχανογράφησης.
Από τον Ιανουάριο του 2008 έως τις 31 Αυγούστου τα αποτελέσματα που έχουμε είναι πολύ ενθαρρυντικά.
Έχουμε μία αύξηση της τάξης του 18% και ευελπιστούμε ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα, μέρα με τη μέρα τώρα που το καταναλωτικό κοινό της Τήνου μας έχει αγκαλιάσει, γνωρίζοντας καλύτερα το καινούργιο μας μαγαζί».

Το νέο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού
Μετά τη μετεγκατάσταση του Συνεταιρισμού, διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο συν. Τουφεκλής μας γνωστοποίησε τη σύνθεσή του, μεταφέροντάς μας τις ελπίδες και την αισιοδοξία όλων των μελών για ακόμα καλύτερες μέρες στο Συνεταιρισμό. Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Στέλος Λαγουρός
Αντιπρόεδρος: Στυλιανός Τουφεκλής
Γενικός γραμματέας: Παντελής Βιδάλης
Ταμίας: Μιχάλης Αλβέρτης
Μέλος: Ζαχαρίας Γιαννισόπουλος
Ο συνάδελφος Παντελής Βιδάλης εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Δ.Σ.