Αρχική » Περιεχόμενα » Θέμα » Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αντιασφαλιστικών νόμων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αντιασφαλιστικών νόμων

oaee 4.jpg

oaee 4.jpgΠραγματοποίησαν οι ΕΒΕ της Αθήνας, στις 7 Μαρτίου
Δυναμική κινητοποίηση για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους πραγματοποίησαν στις 7 Μαρτίου, οι επαγγελματοβιοτέχνες της Αθήνας.
Ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα για το ασφαλιστικό, δεκάδες ΕΒΕ, μεταξύ των οποίων και μέλη του Συνδέσμου, δήλωσαν την αντίθεσή τους στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης.
Μιας πολιτικής η οποία μειώνει έως 30% τις συντάξεις τους και αυξάνει τις εισφορές τους, μέχρι 42%, με την προσθήκη και νέων ασφαλιστικών κλάσεων.
Οι ΕΒΕ συγκεντρώθηκαν στις 8 το πρωί έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Επαγγελματιών και Εμπόρων (ΟΑΕΕ) και στη συνέχεια, με πορεία, κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΤΕΒΕ στην Αγ. Κωνσταντίνου.
Από την ταράτσα του κτιρίου, μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό κρέμασαν ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου, το οποίο έγραφε:
«Επαγγελματίες – βιοτέχνες – έμποροι αντιστεκόμαστε στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. Όχι στη μείωση των συντάξεων, όχι στην αύξηση των εισφορών».
Οι διαδηλωτές παρέμειναν για λίγη ώρα έξω από τα γραφεία του ΤΕΒΕ αποκλείοντας συμβολικά την είσοδό του.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ Παναγιώτης Γαλανόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ για το λόγο ότι «επί επτά χρόνια κράτησαν στο σκοτάδι τις διαπραγματεύσεις που έκαναν με τις κυβερνήσεις και επί οχτώ μήνες δεν τόλμησαν να ανακοινώσουν τη δημοσίευση του Π.Δ.
Σήμερα παζαρεύουν με την κυβέρνηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα όσα προβλέπει το διάταγμα με τις λιγότερες αντιδράσεις». Σε σχέση με το Π.Δ. 258/2005 που άρχισε να εφαρμόζεται από 1/1/2007, επισήμανε:
«Το νέο τερατούργημα που επεξεργάστηκε το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η Ν.Δ. προσθέτει, έναν ακόμα κρίκο στην αντιασφαλιστική αλυσίδα των «νόμων Σιούφα» της Ν.Δ. και των «νόμων Ρέπα» του ΠΑΣΟΚ.
Αυξάνει δραστικά τις εισφορές των ασφαλισμένων, μέχρι και 42%, με την προσθήκη και νέων ασφαλιστικών κλάσεων.
Μειώνει δραματικά τις συντάξεις που θα χορηγεί το ενιαίο ταμείο, μέχρι και 30%, με το δυσμενέστερο υπολογισμό των εισφορών σύνταξης που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Δεν αντέχουμε άλλη αύξηση των εισφορών. Ήδη πληρώνουμε πολλά και ο ανταγωνισμός με το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια μας έχει γονατίσει.
Δεν δεχόμαστε καμία μείωση των συντάξεων. Η μέση σύνταξη των 577 ευρώ που χορηγεί ο ΟΑΕΕ δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες των συνταξιούχων.
oaee 1.jpgΑρνούμαστε να πληρώσουμε τα ελλείμματα των ταμείων. Δεν τα δημιουργήσαμε εμείς, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Δεν μας φτάνουν τα ψίχουλα που χορηγεί το κράτος στο ταμείο, και αυτά όποτε «θυμηθούν» οι κυβερνήσεις. Πληρώνουμε πολλά με τα αντικειμενικά κριτήρια, συμβάλλουμε σημαντικά στην οικονομία της χώρας και δικαιούμαστε μεγαλύτερο μερτικό από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Απορρίπτουμε την εμπορευματοποίηση της υγείας. Η υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και μπορεί να παρέχεται μόνο από το δημόσιο, δωρεάν και ισότιμα σε όλους.
Η υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος περνάει από τα χέρια των ΕΒΕ.
Απαιτούμε:
– Κατάργηση του Π.Δ. 258/2005 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
– Τα 2/3 των εσόδων του ταμείου από το κράτος και το 1/3 από τον ασφαλισμένο.
– Δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
– Κατάργηση της εισφοράς υγείας.
– 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη.
– Όχι στη μείωση των συντάξεων μέσω της διαδοχικής ασφάλισης».
Σημειώνουμε ότι ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν την ίδια μέρα και ώρα σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Αγρίνιο, Λευκάδα, Κέρκυρα, Χίο και άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν αρκετοί συνάδελφοι μέλη του Συνδέσμου, όπως και συνάδελφοι από το Σωματείο Συντηρητών «Ήφαιστος».