Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Δήλωση του Θ. Χρυσολωρά για όσα λέγονται περί εγγραφής υπαλλήλων στον Ήφαιστο

Δήλωση του Θ. Χρυσολωρά για όσα λέγονται περί εγγραφής υπαλλήλων στον Ήφαιστο

Στη συνάντηση που έγινε στις 24 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή και των εννέα σωματείων του κλάδου, ο πρόεδρος του Ήφαιστου Θεόδωρος Χρυσολωράς έκανε μία δήλωση σχετική με τα όσα ακούγονται και γράφονται για εγγραφή ως μέλη στο σωματείο και υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, ο Θ. Χρυσολωράς ανέφερε:
«Συνάδελφοι,
Από τη συνάντησή μας στις 15 Απριλίου 2007 στη Λάρισα και μετά την αποτυχημένη προσπάθειά μας για ίδρυση κλαδικής ομοσπονδίας, πολλά μεσολάβησαν, πολλά ειπώθηκαν και πολλά γράφτηκαν στον κλαδικό τύπο.
Η διοίκηση του Ήφαιστου δεν φοβάται ούτε την κριτική, ούτε την αντιπαράθεση θέσεων και απόψεων γύρω από τα προβλήματα του κλάδου. Θεωρούμε λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφορετικές προσεγγίσεις. Τα ψέματα όμως που λέγονται και γράφονται στον κλαδικό τύπο με στόχο να πλήξουν τη συνδικαλιστική υπόληψη σωματείων και συνδικαλιστών δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά.
Σήμερα συναντιόμαστε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, όλα τα σωματεία, με σκοπό να ιδρύσουμε κλαδική ομοσπονδία και εμείς ζητάμε από την αρχή να ξεκαθαριστούν ορισμένα θέματα που έχουν να κάνουν με τις ανακρίβειες και τα ψέματα που λέγονται γύρω από τις εγγραφές στο σωματείο μας. Είναι ευθύνη και υποχρέωση της διοίκησης του κάθε σωματείου να κάνει την εκκαθάριση του μητρώου του. Η διοίκηση της Εστίας μετά την περσινή μας συνάντηση αποφάσισε να κάνει εκκαθάριση μητρώου και να διαγράψει, μεταξύ των άλλων και τους υπαλλήλους που είχε στα μητρώα της. Μία καθόλα φυσιολογική ενέργεια και υποχρέωση.
Όμως λέχθηκε στη γενική συνέλευση της Εστίας και γράφτηκε στον κλαδικό τύπο («Υδραυλικός», τεύχος Μαρτίου 2008, σελίδα 54) ότι όσους υπαλλήλους διέγραψαν τους έγραψε στα μητρώα του ο Ήφαιστος και ότι για τέτοια φαινόμενα πρέπει να αντιδράσουν από κοινού όλα τα υπόλοιπα σωματεία.
Ζητάμε λοιπόν τώρα, ενώπιον ολόκληρου του κλάδου, η διοίκηση της Εστίας να δώσει τουλάχιστον 5 ονόματα υπαλλήλων που διέγραψε από πέρυσι μέχρι σήμερα και οι οποίοι γράφτηκαν στον Ήφαιστο, για να ελεγχθεί η ακρίβεια των όσων λέγονται και γράφονται. Εάν δεν το πράξει είναι εκτεθειμένη έναντι όλων των συναδέλφων και ιδιαίτερα των μελών της.
Εκπροσωπούμε το μεγαλύτερο και μακροβιότερο σωματείο του κλάδου με 37 χρόνια δράσης, που έχει συνδέσει το όνομά του με όλες τις κατακτήσεις του κλάδου, Π.Δ. 511, Π.Δ. 97/87, άδειες αερίων καυσίμων, βαρέα ανθυγιεινά για τους συναδέλφους υπαλλήλους κ.λπ. και δεν ανεχόμαστε καμία σκιά σε βάρος του σωματείου μας και των μελών του ενόψει της δημιουργίας της ομοσπονδίας».
Σ.Σ. Το απόσπασμα που αναφέρει ο Θ. Χρυσολωράς και που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό μας, είναι από την τοποθέτηση στην τακτική γενική συνέλευση της Εστίας (20 Ιανουαρίου) του τέως προέδρου της Χαράλαμπου Λιάκου.