Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Ειδήσεις » Σκέψεις στην ΕΣΚΕΛ για άνοιγμα και τρίτου καταστήματος στα νότια προάστια

Σκέψεις στην ΕΣΚΕΛ για άνοιγμα και τρίτου καταστήματος στα νότια προάστια

eskel1.jpg

eskel1.jpgΤο αποκάλυψε ο πρόεδρος Βαγγέλης Μάλλιος στην κοπή της πίτας του Συνεταιρισμού στις 4 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Novotel»
Μία είδηση, σημαντική για το συνεταιριστικό κίνημα του κλάδου «βγήκε» από την εκδήλωση κοπής της πίτας της ΕΣΚΕΛ στο ξενοδοχείο «Novotel», στις 4 Φεβρουαρίου.
Στην ομιλία χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος της ΕΣΚΕΛ Βαγγέλης Μάλλιος τόνισε χαρακτηριστικά:
«Η διοίκηση της ΕΣΚΕΛ σκέπτεται να ανοίξει άλλο ένα κατάστημα του συνεταιρισμού στην περιοχή των νοτιοανατολικών προαστίων. Μπορεί σήμερα αυτό να είναι σκέψη και όχι απόφαση, όμως πιστεύω ότι το τρίτο μαγαζί της ΕΣΚΕΛ δεν θα αργήσει να ανοίξει. Μετά το άνοιγμα του καταστήματος στον Πειραιά, τον περασμένο Οκτώβρη, νομίζω ότι ένα νέο μαγαζί στα νοτιοανατολικά προάστια, κάπου στην Αργυρούπολη ή την Ηλιούπολη, θα δώσει παραπέρα ώθηση στον συνεταιρισμό του κλάδου και θα οφελήσει όλους τους συναδέλφους».
Στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΕΣΚΕΛ δόθηκε η ευκαιρία, μέσα σε συναδελφική ζεστή ατμόσφαιρα, όσοι παρευρέθηκαν να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα στο συνεταιρισμό, αλλά και να εκφράσουν απόψεις και προτάσεις, μέσα από ελεύθερη συζήτηση, για την πορεία του.
Ο Βαγγέλης Μάλλιος, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε για το νέο χρόνο, εκτός από την είδηση για το νέο κατάστημα, αναφέρθηκε και σε τρέχοντα θέματα του συνεταιρισμού. Ζήτησε για άλλη μια φορά, να βοηθήσουν όλοι ώστε να γίνουν μέλη στην ΕΣΚΕΛ όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι. Επισήμανε τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν για τους συναδέλφους και τον κλάδο γενικότερα, από την παρουσία στην αγορά ενός ισχυρού συνεταιρισμού των εγκαταστατών – συντηρητών καυστήρων.
Το τελευταίο διάστημα έκαναν αίτηση εγγραφής στο συνεταιρισμό έξι συνάδελφοι οι οποίοι θα γίνουν μέλη μετά την έγκριση από τη γενική συνέλευση. Ο Β. Μάλλιος ενημέρωσε, επίσης, ότι μέσα στην άνοιξη θα γίνει καταστατική συνέλευση, όπου μεταξύ άλλων, θα προταθεί από τη διοίκηση η μετοχή να γίνει 600 ευρώ, έτσι ώστε να είναι πιο προσιτή στους συναδέλφους που θα ήθελαν να γίνουν μέλη του συνεταιρισμού.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΚΕΛ κάλεσε όλους τους συναδέλφους που έχουν κάποιες ιδέες ή προτάσεις για την παραπέρα ανάπτυξη του συνεταιρισμού να τις καταθέσουν στο διοικητικό συμβούλιο για να τις μελετήσει κι εφόσον κριθούν εφαρμόσιμες να τις υλοποιήσει.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση, απηύθυνε και ο πρόεδρος του Ήφαιστου Θεόδωρος Χρυσολωράς ο οποίος τόνισε:
«Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Ήφαιστου, εύχομαι σ’ όλους καλή χρονιά και καλές δουλειές.
Θέλω να ξέρετε ότι ο Ήφαιστος είναι πάντα στο πλευρό της διοίκησης της ΕΣΚΕΛ και των συναδέλφων που είναι μέλη του Συνεταιρισμού. Σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει, εμείς, και το γνωρίζει καλά αυτό η διοίκηση, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό σας.
Θα συνεχίσουμε αυτό που συμφωνήσαμε με τη διοίκηση της ΕΣΚΕΛ: Ότι δηλαδή εμείς σαν κομμάτι συνδικαλιστικό έχουμε το ρόλο μας και η διοίκηση του συνεταιρισμού σαν κομμάτι εμπορικό έχει το δικό της ρόλο και η συνεργασία μεταξύ μας θα συνεχίζεται για το καλό όλων μας».
Στη συνέχεια έγινε μια ελεύθερη συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνάδελφοι κατέθεσαν ιδέες, προτάσεις και προβληματισμό για την ενίσχυση του συνεταιρισμού.
Ο Θ. Χρυσολωράς τόνισε ότι εκτός από τη μείωση της μετοχής, ίσως θα ήταν καλό, η διοίκηση της ΕΣΚΕΛ να απευθυνθεί άμεσα στους 300 περίπου συναδέλφους, που περνούν κάθε χρόνο από τα γραφεία του Ήφαιστου και να τους κάνει μία επιπλέον έκπτωση, π.χ. 4%, για αγορές μικροϋλικών από το συνεταιρισμό και εφ’ όσον πληρώσουν μετρητοίς.
Αυτό μπορεί να γίνεται στην αρχή (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο) της θερμαντικής περιόδου και να αφορά όλους τους συναδέλφους που δεν είναι μέλη του συνεταιρισμού.
Ο Κ. Γεωργιόπουλος επισήμανε ότι θα ‘ταν καλό ο συνεταιρισμός να έχει ένα δικό του λέβητα και ένα – δύο καυστήρες έτσι ώστε να μπορεί να τους πωλεί στα μέλη του σε καλή τιμή.
Ο Γ. Σπανός τόνισε ότι «πρέπει να αναθεωρήσουμε τι συνεταιρισμό θέλουμε απ’ εδώ και μετά» και ότι δεν έχει εξεταστεί διεξοδικά η πραγματική εικόνα του συνεταιρισμού. Δήλωσε ότι είναι αντίθετος με τη μείωση της μετοχής στα 600 ευρώ καθώς και ότι δεν τον βρίσκει σύμφωνο η κατανομή των κερδών όπως γίνεται.
Ο Σπύρος Πρεβεζάνος, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου, έδωσε συγχαρητήρια στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΚΕΛ, για την πρωτοβουλία του αλλά και για τον αγώνα που έκανε για το άνοιγμα του δεύτερου καταστήματος στον Πειραιά.
Τόνισε ότι το άνοιγμα αυτού του καταστήματος είναι το δεύτερο μεγάλο βήμα που έκανε η ΕΣΚΕΛ, θεωρώντας ως πρώτο την ίδρυση του συνεταιρισμού.
eskel2.jpgΕνημέρωσε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δύο λογιστές, εκτός συνεταιρισμού, θα ‘ρθουν στην ΕΣΚΕΛ για να κάνουμε ένα συγκεκριμένο έργο. «Εφόσον μείνουμε ευχαριστημένοι από το έργο που θα μας παρουσιάσουν, θα προχωρήσουμε βήμα – βήμα ώστε κάποιες διαφορές που υπάρχουν, αν είναι δυνατόν, να τις σβήσουμε», τόνισε.
Για την προσέλκυση περισσότερων συναδέλφων στο συνεταιρισμό, πρότεινε η ΕΣΚΕΛ να είναι χορηγός σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα σωματεία Ήφαιστος και Εστία. Στις εκδηλώσεις αυτές η ΕΣΚΕΛ να μοιράζει τιμοκαταλόγους έτσι ώστε να ενημερώνονται άμεσα οι συνάδελφοι για τις τιμές που δίνει ο συνεταιρισμός.
Παράλληλα θα πρέπει με κάθε ευκαιρία να τονίζεται ότι ο συνεταιρισμός δεν είναι κερδοσκοπικό σωματείο, έχει «γεννηθεί» από συναδέλφους και στοχεύει στο καλό όλων.
Τέλος, ο Σπ. Πρεβεζάνος κάλεσε την Εστία να καταθέσει, επίσημα, και να δημοσιοποιήσει τη θέση της σε ό,τι αφορά την πολιτική της απέναντι στην ΕΣΚΕΛ.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΕΛ Άρης Τσουκαντάς τόνισε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να γίνουν και που θέλουν πολλή δουλειά.
Ένα απ’ αυτά χαρακτήρισε την προσπάθεια για μεγαλύτερη «διείσδυση» του συνεταιρισμού στους συναδέλφους της επαρχίας. Επισήμανε ότι η έως τώρα εμπειρία δείχνει ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες σ’ αυτό τον τομέα και γι’ αυτό θα πρέπει η ΕΣΚΕΛ να βρει τον τρόπο, ίσως με ένα πωλητή μόνο για την επαρχία, να έρθουν κοντά στο συνεταιρισμό όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι εκτός Αττικής.
Επισήμανε ότι ο στόχος δεν είναι τα μέλη να κερδίζουν μέσω των μετοχών που κατέχουν, αλλά να ωφελούνται μέσω των εκπτώσεων που γίνονται με τις αγορές που πραγματοποιούν από το συνεταιρισμό. «Είναι σωστό όποιος κάνει μεγαλύτερο τζίρο, να κερδίζει περισσότερα, μέσω των εκπτώσεων που προσφέρει η ΕΣΚΕΛ», τόνισε.
Για την επικείμενη καταστατική συνέλευση, επισήμανε ότι υπάρχει ανοικτός διάλογος σ’ ότι αφορά το ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στο καταστατικό.
Υποστήριξε, ότι πρέπει να γίνουν τέτοιες καταστατικές αλλαγές ώστε η ΕΣΚΕΛ να μπορεί να κάνει χορηγίες, διάφορα σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις με στόχο την μεταφορά τεχνογνωσίας στα μέλη της και σε όλους τους αδειούχους εγκαταστάτες – συντηρητές καυστήρων. Τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει «να ορίσουμε με ακρίβεια για το επόμενο εξάμηνο, τα βήματά μας και πώς αυτά θα μας οδηγήσουν εκεί που θέλουμε»…
Βέβαια, εκτός από την ελεύθερη συζήτηση, που κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι, έγινε και η κοπή της πίτας, όπου τυχερός, με κλήρωση, αναδείχθηκε ο συν. Γιώργος Μακρής – Γαζής στον οποίο απενεμήθηκε ένα αναμνηστικό χρυσό μετάλλιο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και το προσωπικό των δύο καταστημάτων του συνεταιρισμού, ενώ ξεχωριστή νότα αποτέλεσα η παρουσία του υιού Τοϊγάρη, μόλις διόμισυ χρονών (συνοδεία βέβαια του μπαμπά, που καμάρωνε, και με το δίκιο του, για το διάδοχό του).
Για άλλη μια χρονιά, ακούστηκαν τα καλύτερα λόγια γι’ αυτή την πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΚΕΛ που με τέτοιου είδους εκδηλώσεις βοηθά στη σύσφιγξη των συναδελφικών σχέσεων και στην ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων για θέματα του συνεταιρισμού.