Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » Siemens Ελλάδας: Bιωσιμότητα και ψηφιακός μετασχηματισμός στη Βιομηχανία και στις Υποδομές

Siemens Ελλάδας: Bιωσιμότητα και ψηφιακός μετασχηματισμός στη Βιομηχανία και στις Υποδομές

Εκδήλωση με τίτλο «Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο μέλλον, με τεχνολογίες που μεταμορφώνουν την κάθε ημέρα» πραγματοποίησε η Siemens Ελλάδας,  παρουσιάζοντας τις τελευταίες τεχνολογίες που υποστηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση και διασφαλίζουν ένα βιώσιμο μέλλον στους τομείς της Βιομηχανίας και των Υποδομών.


Με καλεσμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών και συνεργατών της Siemens στην Ελλάδα, περισσότεροι από 200 πελάτες, συνεργάτες της εταιρείας και εκπρόσωποι επιστημονικών, εκπαιδευτικών και θεσμικών φορέων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό παγκοσμίως, τα οφέλη που επιφέρουν, και πώς συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα των αγορών και των κοινωνιών.
Ειδικές, θεματικές τεχνολογικές συνεδρίες που εστίαζαν στις τεχνολογίες που κυριαρχούν στις Ψηφιακές Βιομηχανίες και τις Έξυπνες Πόλεις, καθώς και μια διαδραστική έκθεση εφαρμογών, πλαισίωσαν τις κεντρικές ομιλίες.
Πιο συγκεκριμένα, των κεντρικών ομιλιών προηγήθηκαν τα Tech Meetup Sessions, όπου υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής αγοράς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τεχνολογίες που μετασχηματίζουν την καθημερινότητα, στους τομείς Digital Industries και Smart Cities.
Στο πλαίσιο των Digital Industries Sessions, κορυφαία στελέχη της Siemens Ελλάδος, της FEAC Engineering, της Depia Automations και της Πρωτοβουλίας AM4GR, παρουσίασαν τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις στην Προσθετικής Κατασκευής/ Additive Manufacturing, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της σχεδίασης και της κατασκευής μηχανημάτων, καθώς και τις λύσεις που προσφέρει η Προσομοίωση και το Digital Twin για τη Βιομηχανία.  Επίσης, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία AM4GR, η οποία αποτελεί κέντρο τεχνογνωσίας και διασύνδεσης για την Προσθετική Κατασκευή & την Τρισδιάστατη Εκτύπωση με στόχο την ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα της Ελλάδας, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι και η Siemens A.E.
Στο πλαίσιο των Smart Cities Sessions, εκπρόσωποι της Siemens Smart Infrastructure και Digital Industries μοιράστηκαν τις γνώσεις τους σχετικά με τη δημιουργία αξίας μέσω της ψηφιοποίησης και των έξυπνων κτηρίων, τις τελευταίες εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση, ενώ ειδικό Session με τον τίτλο Smart Water αφιερώθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών στη βιομηχανία νερού.
Ειδικότερα, παρουσιάστηκε εκτενώς η συνεργασία της Siemens με την ΔΕΥΑΛ Λάρισας, όπου εφαρμόστηκαν προηγμένες λύσεις ψηφιακού αυτοματισμού για τη διαχείριση εγκαταστάσεων νερού και λυμάτων, την άρδευση αστικών πάρκων και αγροτικών περιοχών με αντλίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς και εξοικονόμηση κόστους ενέργειας με λύσεις 4.0. Επίσης, φιλοξενήθηκε ομιλία εκπρόσωπου της Mendix, αναφορικά με τις πλατφόρμες προγραμματισμού low code.
Η κεντρική εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δρ. Βασίλειου Χατζίκου, CEO Siemens A.E., και του Δήμου Σαπίδη, CEO Siemens Mobility A.E., με τίτλο «Ο Ψηφιακός Κόσμος του Αύριο: Επιταχύνοντας τη βιωσιμότητα στη βιομηχανία και τις υποδομές». Ο κεντρικός ομιλητής Dr. Mathias Oppelt, Head of Customer driven Innovation at Siemens AG Digital Industries, αφιέρωσε την ομιλία του στο μέλλον των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ενώ ακολούθησε ο Χάρης Τολούμης, Global Product Line Manager, Smart Infrastructure, Siemens AG, ο οποίος επικεντρώθηκε στα έξυπνα κτήρια και στις τεχνολογίες και στις λύσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την εταιρεία MAGOS, που αποτελεί λαμπρό παράδειγμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η οποία παρουσίασε το εξωσκελετικό γάντι που έχει αναπτύξει με δυνατότητα αφής σε περιβάλλον VR και το εύρος των εφαρμογών του.
Η κεντρική σκηνή έκλεισε με μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την έννοια της συν-δημιουργίας και των συνεργειών τεχνολογικών παρόχων και start-up στο νέο επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Ειδήσεις