Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » ΣΕΥΑ: Έντονα καιρικά φαινόμενα ή αδιαφορία του κράτους;

ΣΕΥΑ: Έντονα καιρικά φαινόμενα ή αδιαφορία του κράτους;

Τις τραγικές ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος της Αθήνας:
«Συνάδελφοι,
Μόλις δύο μήνες πέρασαν από τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού, όταν οι κάτοικοι τις Β. Εύβοιας είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Από τις πρώτες ημέρες εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας προς τους κατοίκους, και επισημάναμε τις τραγικές ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού και του πυροσβεστικού σώματος.
Το τελευταίο διάστημα ακούγαμε για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τονίζαμε για τις ελλείψεις των αντιπλημμυρικών έργων, ειδικά μετά τις φωτιές που, το πρόβλημα από την καμένη γη, διογκώνεται.
Από τα πρώτα πρωτοβρόχια -που δεν τα λες και «έντονα καιρικά φαινόμενα», «ισχυρές καταιγίδες», «στρατηγό άνεμο», «θεομηνία», λέξεις που χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά στελέχη ως μανδύα για να κρύψουν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού- είδαμε ποτάμια να φουσκώνουν, δρόμους να κόβονται στα δύο, σπίτια πλημυρισμένα με οικοσκευές να κολυμπάνε.
Θα μεριμνήσει ποτέ το κράτος να δαπανήσει χρήματα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την περιουσία των οικογενειών;
Συνάδελφοι,
Ζήσαμε παρόμοιες στιγμές στη Μάνδρα Αττικής, στην Κινέτα. Φτάνει πια η κοροϊδία ότι φταίει η κλιματική αλλαγή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ζητάμε:
• Να εξασφαλιστεί η διαμονή των πληγέντων, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.
• Να καταγραφούν οι ζημιές και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% άμεσα στους κατοίκους, τους καταστηματάρχες, τους αγρότες της περιοχής, σε όλους όσους επλήγησαν, για όλες τις ζημιές, χωρίς τους γνωστούς όρους που αποκλείουν μεγάλο μέρος των πληγέντων.
• Άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου.
Το ΔΣ».

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σύνδεσμοι