Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » Interplast: Η ενδοδαπέδια θέρμανση στις επιλέξιμες δαπάνες του «Εξοικονομώ 2021»

Interplast: Η ενδοδαπέδια θέρμανση στις επιλέξιμες δαπάνες του «Εξοικονομώ 2021»

Ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα του Κλάδου είναι πλέον γεγονός. Η ενδοδαπέδια θέρμανση εντάχθηκε πλέον στις επιλέξιμες δαπάνες του «Εξοικονομώ 2021» όταν αυτή συνδυάζεται με αντλία θερμότητας. Αντίθετα, στο πρόγραμμα δεν βρίσκονται στις επιλέξιμες δαπάνες οι λοιπές τερματικές μονάδες απόδοσης θερμότητας (σώματα καλοριφέρ, fan coils). Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι τα συστήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης συμβάλλουν στην πράσινη περιβαλλοντική πολιτική του Εθνικού σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ).


Το γεγονός αυτό συνιστά δικαίωση για την Interplast και επιτεύχθηκε χάρις στην σαφή και εμπεριστατωμένη από τεχνική άποψη ενημέρωση προς τους θεσμικούς φορείς, οι οποίοι αποδέχτηκαν ότι τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές του Κ.Εν.Α.Κ., καθώς συμβάλλουν στην ενεργειακή βελτίωση και εξοικονόμηση ενέργειας των συστημάτων θέρμανσης – κλιματισμού, όπου και αν αυτά χρησιμοποιούνται.
Η Interplast, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, αναδιαμόρφωσε το «Status Quo» της εποχής, το οποίο ήθελε τα εισαγόμενα συστήματα ενδοδαπέδιας να κατέχουν ποσοστό πωλήσεων σχεδόν 100% έναντι των εγχώριων συστημάτων με ταυτόχρονα πάρα πολύ υψηλό κόστος κτήσης. Το απόλυτο αυτό ποσοστό αντιστράφηκε σήμερα με τα συστήματα της εταιρείας να κερδίζουν ολοένα την εμπιστοσύνη του τεχνικού κόσμου, προσφέροντας εφάμιλλα και καλύτερα συστήματα (ύστερα από επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία), καθιστώντας πλέον προσιτή την εφαρμογή της Ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε όλα τα κτίρια.
Η στάση αυτή της Interplast δηλώνει ιστορικά την νοοτροπία ενός οργανισμού με ορθολογιστικό χαρακτήρα, με υψηλές προσδοκίες, με όραμα, προσαρμοστικότητα σε ένα αλληλεπιδραστικό – επικοινωνιακό περιβάλλον με τον τεχνικό κόσμο.
Πιστοί στις θέσεις μας θα συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον και πάθος να προωθούμε αφενός την ενδοδαπέδια θέρμανση και τα συστήματα θέρμανσης με ακτινοβολία, γιατί αυτά συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και αφετέρου να ερευνούμε και να παράγουμε
καινοτόμα συστήματα τα οποία θα προσφέρουν λύσεις στον τεχνικό κόσμο και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των
κατασκευών.
Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσεται στα εμβληματικά έργα που επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βελτιώνοντας την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες (πάνω από 30% Εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας). Η συνολική επένδυση του έργου θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 213 ktoe ετησίως και στην ενεργειακή ανακαίνιση κατ’ ελάχιστον 105.000 κατοικιών έως το 2025. Η επένδυση περιλαμβάνει ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων και χωριστού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων Ευρώ.
Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://exoikonomo2021.gov.gr/odegos

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Ειδήσεις