Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » Προϊόντα και υπηρεσίες για τις ανανεώσιμες πηγές πρωτοστάτησαν στην έκθεση «Ενέργεια 2006»

Προϊόντα και υπηρεσίες για τις ανανεώσιμες πηγές πρωτοστάτησαν στην έκθεση «Ενέργεια 2006»

energiaekhesi.jpg

 energiaekhesi.jpgΜεγάλη η συμμετοχή και στο συνέδριο «Energytec»
Με περισσότερους από 12.000 επισκέπτες σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτρια εταιρίας, πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου η έκθεση «Ενέργεια 2006» στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace στο Μαρούσι.
Οι εκθέτες, που έφτασαν τους 108, παρουσίασαν προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούσαν κυρίως τους τομείς της εξοικονόμηση ενέργειας και εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας (φωτοβολταϊκά, συλλέκτες κ.ά.).
Παράλληλα με την έκθεση, διοργανώθηκε στον ίδιο χώρο, και το διεθνές συνέδριο «EnergyTec 2006» από την Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων και με τη συμμετοχή της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών.
Το παρακολούθησαν 850 σύνεδροι από επιστημονικούς φορείς και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η θεματολογία του συνεδρίου περιελάμβανε όλο το φάσμα παραγωγής, μεταφοράς και χρήσης της ενέργειας και διοργανώθηκε σε ανεξάρτητες ενότητες, κάθε μία από τις οποίες κάλυπτε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μελετητές, παραγωγοί και χρήστες της ενεργειακής τεχνολογίας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις καλύτερες δυνατές τεχνολογικές επιλογές.
Τα εγκαίνια της έκθεσης και του συνεδρίου έγιναν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αναστάσιο Νεράτζη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
«…Η έκθεση «Ενέργεια 2006» και το συνέδριο «EnergyTec 2006» δίνουν τη δυνατότητα σε όσους εμπλέκονται στα ενεργειακά θέματα, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και προϊόντα και να προβάλουν τεχνολογίες και καινοτομίες για όλο το φάσμα του ενεργειακού τομέα. Επιθυμώ να συγχαρώ τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους…».
Η διοργανώτρια εταιρία Leader Expo ανακοινώνε, ότι η έκθεση «Eνέργεια 2007 – ανανεώσιμες πηγές και εξοικονόμηση ενέργειας» καθώς και το συνέδριο «EnergyTec 2007» θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο και πάλι στο Helexpo Palace, στο Μαρούσι.