Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » Πιλοτικό έργο παροχής ενεργειακών υπηρεσιών από τα μέλη της ΕΒΗΕ

Πιλοτικό έργο παροχής ενεργειακών υπηρεσιών από τα μέλη της ΕΒΗΕ

Στις 6/6/2007 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο PLAZA, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος ST-ΕSCO (2005-2007) του οποίου συντονιστές ήταν το Κ.Α.Π.Ε. (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και συμμετείχε και η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (Ε.Β.Η.Ε.) μαζί με εκπροσώπους άλλων 3 ευρωπαϊκών χωρών (Ισπανίας, Ιταλίας και Αυστρίας). Παραβρέθηκαν περίπου 60 εκπρόσωποι και ενδιαφερόμενοι μεταξύ των οποίων τρία μέλη του προεδρείου της Ένωσης, οι κ.κ. Καστανάκης, Γραβάνης και Αποστολίδης. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ε.Β.Η.Ε. κ. Καστανάκης, αφού αρχικά συνόψισε τα οφέλη που θα έχουν όποια από τα μέλη επιχειρήσουν να συστήσουν μια εταιρία ST-ESCO για παροχή Ενεργειακών Υπηρεσιών Θερμικών-Ηλιακών, στη συνέχεια ανακοίνωσε στους υπεύθυνους του προγράμματος του Κ.Α.Π.Ε. (κα. Δρόσου, κ. Αηδόνη και κ. Μαρκογιαννάκη) ότι τα 20 τακτικά μέλη της Ε.Β.Η.Ε.
θα ιδρύσουν πιλοτικά μια εταιρία και θα συνεισφέρουν δωρεάν ο καθένας περίπου 10 m² συλλεκτών σ’ ένα αναλόγου μεγέθους έργο που θα διαλέξουν οι υπεύθυνοι, ώστε να γίνει το πρώτο έργο παροχής ενεργειακών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Τα έσοδα που θα συλλέγονται από την πώληση της θερμικής ενέργειας των συλλεκτών αυτών, θα εισρέουν στο ταμείο της Ε.Β.Η.Ε. ενισχύοντας έτσι οικονομικά την Ένωση.

Συνάντηση με τον ΟΠΕ

Στις 4/6/2007 τρία μέλη του προεδρείου της Ε.Β.Η.Ε., οι κ.κ. Γραβάνης, Αποστολίδης και Γιαλιδάκης παραβρέθηκαν σε προκαταρκτική συνάντηση με την ηγεσία του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών για να αναζητηθούν νέοι τρόποι στοχευμένης στρατηγικής του Ο.Π.Ε. καθώς και διερεύνησης των εξαγωγών «οικοδομικών υλικών» για τα έτη 2007-2008, στα οποία συγκαταλέγονται και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του προεδρείου του κλάδου Αλουμινίου, του κλάδου Πόρτες–Κουζίνες–Ξυλείας καθώς και των Ελλήνων Κατασκευαστών και Μελετητών. Εκ μέρους της Ε.Β.Η.Ε. μίλησε ο αντιπρόεδρος κ. Κ. Γραβάνης ο οποίος ανέφερε ότι ήδη το τελευταίο εξάμηνο μέλη της Ένωσης συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία σε δύο διεθνείς εκθέσεις στην Ισπανία (για Ανανεώσιμες Πηγές-Ηλιακά) με τη βοήθεια και συνδρομή του Ο.Π.Ε.
Επίσης ανέφερε ότι η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας θα συνεισφέρει τα μέγιστα στη «Βάση Δεδομένων» που προτίθενται να κατασκευάσει και προωθήσει στο εξωτερικό ο Ο.Π.Ε. με την επωνυμία: "Ομπρέλα ελληνικών ποιοτικών και επώνυμων δομικών προϊόντων – Green Building Materials". Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δρόσος και ο πρόεδρος του Ο.Π.Ε. κ. Παπασταύρου διένειμαν στους εκπροσώπους των παρευρισκόμενων προεδρείων το πρόγραμμα δράσης (εκθέσεις και εμπορικές αποστολές) του β΄ εξαμήνου 2007 του Ο.Π.Ε. για να το διανείμουν στα μέλη τους.