Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » Η Ideal Standard επενδύει στην ιχνηλασιμότητα της ποιότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής

Η Ideal Standard επενδύει στην ιχνηλασιμότητα της ποιότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής

Ο παγκόσμιος ηγέτης στα προϊόντα μπάνιου και κουζίνας, Ideal Standard, αποδεικνύει την προσήλωσή του σε θέματα ποιότητας των προϊόντων, εφαρμόζοντας ένα πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου, το TRAnXFER.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μηχανογραφικό σύστημα μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα στους υπευθύνους μηχανικούς και εργοδηγούς παραγωγής να συγκεντρώσουν εν τη γενέσει τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ποιότητας που αφορούν την παραγωγή προϊόντων υαλώδους πορσελάνης σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής της.
Η ευκολία και η αμεσότητα συλλογής αυτών των πληροφοριών σε συνδυασμό με τις μακροχρόνιες επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει και πραγματοποιεί η εταιρία στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων ανάλυσης δεδομένων (Six Sigma) έχει σαν την βελτίωση και τον έλεγχο όλης της παραγωγικής διαδικασίας, αποτελώντας στην πραγματικότητα μια νέα φιλοσοφία management.
Στόχος του συστήματος είναι η ελαχιστοποίηση της πιθανότητας παραγωγής ελαττωματικών προϊόντων, ώστε να εξασφαλίζεται η ικανοποίηση και η πιστότητα του καταναλωτή. TRANxFER και Six Sigma, αποτελούν πλέον βασικά εργαλεία διαχείρισης και στα 29 εργοστάσια κατασκευής, που διαθέτει παγκόσμια ο όμιλος «American Standard Companies Inc.» μέλος του οποίου είναι η Ideal Standard ΑΕΒΕ. Στην Ελλάδα, ο συνδυασμός TRANxFER και Six Sigma, εφαρμόζεται ήδη στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Ριτσώνα Βοιωτίας εδώ και 8 μήνες, εμφανίζοντας σημαντικά αποτελέσματα.
Η επένδυση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, είναι της τάξης των 170.000 ευρώ και αφορά την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο μηχανοργάνωσης της εταιρίας, κ. Χρήστο Φάκαλο: "Το TRANxFER σε συνδυασμό με Six Sigma είναι μια αυστηρή και πειθαρχημένη μεθοδολογία, που χρησιμοποιεί την συνεχόμενη ροή πληροφοριών και την στατιστική ανάλυση για να βελτιώσει τη λειτουργική απόδοση κάθε τμήματος παραγωγής. Και στα 29 σημεία της παραγωγικής διαδικασίας, από το χυτήριο και την επισμάλτωση έως την συσκευασία και την παράδοση στον τελικό καταναλωτή, το κάθε προϊόν ελέγχεται και αξιολογείται μοναδικά.
Ένα barcode που επικολλάται στην γέννηση κάθε προϊόντος στο χυτήριο και το συνοδεύει σε όλες τις παραγωγικές διαδικασίες που ακολουθούν, βοηθάει στην συγκέντρωση όλων των απαραίτητων πληροφοριών ποιότητας για κάθε φάση επεξεργασίας πριν προχωρήσει στην επόμενη φάση. Με ειδικές οθόνες touch screen γίνεται άμεσα η χαρτογράφηση και ταυτοποίηση του προϊόντος, από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Έτσι, με τον συνεχή έλεγχο, εκμηδενίζονται οι πιθανότητες ένα ελαττωματικό προϊόν να φτάσει στους καταναλωτές. Η διαπίστωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που τυχόν προκύψουν σε κάθε φάση της επεξεργασίας, γίνεται άμεσα. Τα ελαττωματικά προϊόντα καταστρέφονται και οδηγούνται στην ανακύκλωση ενώ τα υπόλοιπα οδηγούνται με ασφάλεια στην επόμενη διαδικασία παραγωγής."
"Για την Ideal Standard η άριστη ποιότητα των προϊόντων, αποτελεί τη βάση για τις μακροχρόνιες σχέσεις που αναπτύσσει με τους πελάτες της", δηλώνει από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ.Γιώργος Θεοδοσίου, σχολιάζοντας την επένδυση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ελληνικό εργοστάσιο, για την εφαρμογή του συστήματος TRANxFER και Six Sigma. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ideal Standard, είναι η μοναδική εταιρία στο είδος της, που χρησιμοποιεί ένα τόσο αυστηρό και απόλυτο σύστημα ελέγχου διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων.