ΟΒΥΕ ΠΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

teve.jpg

«Θέατρο του παραλόγου το Π.Δ. 258/2005»
Με επιστολή του το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ ενημερώνει τους συνδέσμους για τις αρνητικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του Π.Δ. 258/2005. Συγκεκριμένα:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα γνωρίζετε όλοι, πως οι αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από την ενοποίηση των ταμείων, ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ (ΟΑΕΕ) είναι αρκετές και φυσικά οι επιπτώσεις τους είναι όπως διαφαίνεται αρνητικές.
Η ενότητα και η σωστή ενημέρωση των μελών μας, είναι ο πρώτος και ύψιστος στόχος για την ΟΒΥΕ.
Γιατί τότε και μόνο υπηρετούνται τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων μας.
Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει από τη ΓΣΕΒΕΕ, από τα επιμελητήρια, αλλά και από τις δικές μας υπηρεσίες τα αποτελέσματα που προκύπτουν σε αριθμούς είναι δυσοίωνα.
Οι συντάξεις μειώνονται σύμφωνα με το Π.Δ. 258/2005 κατά μέσο όρο σχεδόν 27%.
Οι διατάξεις του άνωθεν Π.Δ., αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων παλαιών ασφαλισμένων αναδρομικά στο μέσο ή και προς το τέλος του ασφαλιστικού βίου, κάτι που για πρώτη φορά γίνεται σε ευρωπαϊκή χώρα.
Παράλληλα αυξάνονται και οι εισφορές κατά 30%.
Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι, δεν μας επιτρέπεται να είμαστε θεατές σ’ αυτό το θεάτρο του παραλόγου, ο ρόλος μας θα πρέπει να είναι ενεργός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ακόμη και αν χρειαστεί να βγούμε στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούμε.
Ακολουθούν παραδείγματα για να διαπιστώσετε κι εσείς το μέγεθος των μειώσεων και των αυξήσεων που θα ισχύσουν εις βάρος μας και εις βάρος όλων των ελεύθερων επαγγελματιών.
Επισυνάπτεται, ενημερωτικό έγγραφο με χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Αριστ. Παπακονδύλης
Ο γεν. γραμματέας, Διον. Σβορώνος»

teve.jpg