Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Κοζάνης στην απεργιακή κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου 2021

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Κοζάνης στην απεργιακή κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου 2021

Ο Σύνδεσμος υδραυλικών της Κοζάνης συμμετείχε στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021, σαν αντίδραση στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σε σχέση με τα εργασιακά. Με επιστολή του, το ΔΣ του Συνδέσμου κάλεσε όλους τους ΕΒΕ να ενώσουν τη φωνή τους και να υπερασπιστούν τα κεκτημένα δικαιώματά τους. Στην επιστολή αναφερόταν:


«Συνάδελφοι – εργαζόμενοι,
Καλούμε όλους τους συναδέλφους βιοτέχνες – αυτοαπασχολούμενος και εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» τους στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:30 στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, δηλώνοντας έτσι την αντίθεσή μας στο αντεργατικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ και το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα:
1. Την μείωση των εισοδημάτων κάθε εργαζόμενου.
2. Την αύξηση των ωρών εργασίας.
3. Την καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας ως εργάσιμης ημέρας.
4. Την καθιέρωση της προσωπικής διαπραγμάτευσης μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων που θα επιφέρει εργασιακή ζούγκλα στην αγορά εργασίας.
5. Την συρρίκνωση και τον έλεγχο της δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Με βάση της παραπάνω επιπτώσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο – έκτρωμα, ΔΕΝ δεχόμαστε να ομιλεί και να αποφασίζει για τους εργαζόμενους ένας υπουργός που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εργασιακό περιβάλλον, όπως είναι ο κ. Χατζιδάκης.
Το 8ωρο εργασίας έχει καθιερωθεί με αγώνες και αίμα εδώ και 135 χρόνια. Αν σε κάτι λέει αλήθεια η κυβέρνηση και η ΕΕ, αυτό είναι ότι το 8ωρο είναι πλέον ξεπερασμένο. Έχει ωριμάσει εδώ και καιρό το αίτημα για 7ωρη, 5ήμερη, 35ωρη εργασία, με δυνατότητες ποιοτικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου. Για να ζήσουμε επιτέλους όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα και όχι να γυρίσουμε στον 19ο.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος, Γεώργιος Σιώλιας
Ο γεν. γραμματέας, Νικόλαος Κοζικόπουλος».

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σύνδεσμοι