Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » Nικήτας Αθανασόπουλος: Οι υδραυλικοί είναι πρόθυμοι να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον σεμινάριο

Nικήτας Αθανασόπουλος: Οι υδραυλικοί είναι πρόθυμοι να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον σεμινάριο

Ο «Υ» με την ευκαιρία του σεμιναρίου της aquatherm Hellas, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του ΣΕΥΔΑΠ, έθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Νικήτα Αθανασόπουλο:
Το πρόσφατο σεμινάριο που οργάνωσε ο ΣΕΥΔΑΠ, σε συνεργασία με την εταιρεία AQUATHERM, το παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσέλευση συναδέλφων, για τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων. Ποιες ήταν οι ενέργειες που κάνατε για να το πετύχετε;
O ΣΕΥΔΑΠ έχει μια δεξαμενή με πολλούς συναδέλφους. Το ερώτημα που μας απασχολεί σαν Διοίκηση, είναι ποιο είναι το καλύτερο ερέθισμα ώστε να υπάρξουν καλύτερες συναντήσεις, συγκεντρώσεις ενημερωτικού τύπου. Σαφώς έχει να κάνει και με την εταιρεία που επιλέγουμε να συνεργαστούμε, κατά πόσον είναι από τις καλύτερες στο είδος της. Η ποιότητα της εταιρείας από την μία και από την άλλη η τεράστια δεξαμενή υδραυλικών, που είναι πρόθυμοι να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον σεμινάριο, βοήθησαν στο να υπάρξει μια τόσο μεγάλη προσέλευση. Κάναμε βέβαια και εμείς κάποιες προσπάθειες ώστε να υπάρξει προσέλευση, όχι κάτι ιδιαίτερο, ό,τι κάνουμε σε κάθε περίπτωση που θέλουμε να έρθουν οι συνάδελφοι. Τους ειδοποιούμε και με ηλεκτρονικό μήνυμα και με τηλέφωνο. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι συνάδελφοι που δεν ξέρουν να χειρίζονται καλά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, δεν έχουν κάνει ακόμη αποδοχή στο να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά τους δεδομένα για να τους ενημερώνουμε για τέτοιου είδους δραστηριότητες όπως σεμινάρια κ.τ.λ. Και επειδή αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα, προσπαθούμε να το οργανώσουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Επίσης υπάρχει και πολύς κόσμος που ενημερώνεται από τις αφισοκολλήσεις στα μαγαζιά μας.
Πιστεύετε ότι οι συνάδελφοί σας παρακολούθησαν το σεμινάριο γιατί τους ενδιέφερε να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία Aquatherm στην ελληνική αγορά; Ή συνδέεται και με την μικρή ανάκαμψη που διαφαίνεται στην αγορά σε ότι αφορά την οικοδομική δραστηριότητα;
Νομίζω ότι το πρώτο είναι το ποιο σημαντικό. Δηλαδή η εταιρεία έχει ένα πάρα πολύ δυνατό όνομα στο χώρο, έχει πάρα πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων για όλα τα υδραυλικά δίκτυα, από ύδρευση μέχρι πυρόσβεση, τα οποία προσφέρουν στον συνάδελφο εγκαταστάτη πολύ μεγάλη ευκολία για πάρα πολλές διαφορετικές χρήσεις.
Συνεχώς αυξάνεται η γκάμα των προϊόντων τους, μεγαλώνουν τις διατομές, δίνει πολύ μεγάλες δυνατότητες παραγγελιών ακόμα και έτοιμων συλλεκτών με τρισδιάστατη προβολή, μέτρηση κ.λ.π. Βοηθάει τόσο πολύ τον εγκαταστάτη, που από ένας εμπορικός αντιπρόσωπος, γίνεται πια ένας συνάδελφος. Έχει φτάσει σε ένα επίπεδο να λύνει πολύ σημαντικά και δύσκολα προβλήματα, όχι μόνο στον εγκαταστάτη, αλλά και στο ίδιο τοέργο.
Βεβαίως και υπάρχει μια ανάπτυξη στην αγορά όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και την δραστηριότητα της οικοδομής εν γένει. Η οποία θα είναι στο προσεχές μέλλον ακόμα μεγαλύτερη. Όλα αυτά συνέβαλαν στο να υπάρξει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για το σεμινάριο. Νομίζω ότι αυτήν την στιγμή υπάρχει μία πολύ καλή χρονική συγκυρία για όλους – και λόγω του ότι θεωρούμε ότι θα υπάρξει ανάπτυξη, αλλά και εξαιτίας της ποιοτικής αναβάθμισης του συνεταιρισμού σε όλα τα επίπεδα.
Οι συνάδελφοι που το παρακολούθησαν είναι όλοι μέλη του ΣΕΥΔΑΠ; Αν όχι πιστεύετε ότι έχουν ένα λόγο να σκέφτονται να γραφτούν και μέλη στον συνεταιρισμό;
Οι πιο πολλοί συνάδελφοι που ήρθαν, υπήρξαν και μέλη του Συνεταιρισμού. Κάποιοι είναι ενεργοί, αλλά ενδεχομένως όχι όσο ενεργοί θα θέλαμε, όσο θα έπρεπε για το μαγαζί τους. Υπάρχουν και συνάδελφοι που μπαίνουν κάθε μέρα στο μαγαζί και ενημερώνονται από τους προϊσταμένους, με στόχο να έρθουν λίγο ποιο κοντά, να μάθουν για τις δραστηριότητες του μαγαζιού μας, γιατί δεν είναι μόνο το εμπορικό κομμάτι, είναι και όλες οι άλλες δραστηριότητές μας, οι συναντήσεις μας, για να λέμε μερικά πράγματα. Θα πρέπει ο Συνεταιρισμός τα χρόνια που έρχονται και στα πλαίσια της εξέλιξής του, να βρει τρόπους να προσελκύσει νέους συνεταίρους.
Κατ’ αρχήν στηριζόμενος στο υπέρτατό του επιχείρημα, της συναδελφικότητας, και τη δυνρτότητα που προσφέρει ώστε να μπορεί ένας απλός υδραυλικός, ανεξάρτητα πόσο μεγάλος ή πόσο μικρός είναι, να έχει ένα εμπορικό όφελος από την εργασία του. Απλά θα πρέπει να γίνει, ενδεχομένως, σύμφωνα με τις σύγχρονες συνθήκες. Πρέπει να βρούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε ένα άνοιγμα και στα παιδιά αλλά και στους συναδέλφους που έχουν δυσαρεστηθεί στο παρελθόν. Να έρθουν κοντά μας για να ξαναγίνει το μαγαζί αυτό που πρέπει να είναι για να βοηθήσει τους ίδιους, τον εαυτό του και την κοινωνία.
Προγραμματίζετε να οργανώσετε και άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια;
Με τέτοιου είδους ανταπόκριση που είχαμε, είναι σαφές ότι θα προγραμματίσουμε όχι μόνο κι άλλα σεμινάρια, αλλά και άλλες εκδηλώσεις. Θα ψάξουμε και νέες δυνατές συνεργασίες για όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά και με αυτήν την τόσο χαρούμενη προσέλευση, όσον αφορά το μέγεθος, θα ψάξουμε να βρούμε κι άλλους τρόπους να ξανάρχονται εδώ συνάδελφοι για να παρακολουθούν κι άλλες τέτοιου είδους δραστηριότητες.