Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Μέλη του Πανηπειρωτικού Σωματείου στις εξετάσεις για τις άδειες αερίων καυσίμων

Μέλη του Πανηπειρωτικού Σωματείου στις εξετάσεις για τις άδειες αερίων καυσίμων

eskel

Πετυχημένη η συμμετοχή της Φλόγας στην 9η Πανηπειρωτική έκθεση στα Γιάννενα

Περίπου δέκα συνάδελφοι μέλη του Πανηπειρωτικού Σωματείου «Η Φλόγα», συμμετέχουν στις εξετάσεις που θα γίνουν στην Αθήνα, αρχές Ιουνίου για την απόκτηση αδειών αερίων καυσίμων. Ήδη οι φάκελλοι με τα δικαιολογητικά των συναδέλφων βρίσκονται στη γραμματεία της εξεταστικής επιτροπής και αναμένεται εντός των ημερών η σχετική ειδοποίηση για την ακριβή ημερομηνία εξέτασής τους. Ενόψει αυτών των εξετάσεων η διοίκηση του σωματείου διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο στο εργαστήριο της ΕΣΚΕΛ στις 14 Απριλίου 2007.

Τους συναδέλφους από την Ήπειρο καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βαγγέλης Μάλλιος ο οποίος τόνισε, για άλλη μια φορά, ότι το εργαστήριο της ΕΣΚΕΛ είναι ανοικτό για όλα τα σωματεία του κλάδου για να το χρησιμοποιήσουν διοργανώνοντας επιμορφωτικά σεμινάρια για τους συναδέλφους απ’ όλη τη χώρα.

Στο σεμινάριο παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Ήφαιστου, Θεόδωρος Χρυσολωράς, ο οποίος ενημέρωσε τους συναδέλφους της Ηπείρου για τη διαδικασία των εξετάσεων και τους πληροφόρησε για τις συνήθεις ερωτήσεις που γίνονται από μέλη της εξεταστικής επιτροπής στο πρακτικό μέρος. Ο Γιώργος Λάμπογλου, μέλος του Ήφαιστου και με εκπαιδευτική εμπειρία στα αέρια καύσιμα, για αρκετές ώρες ανέλυσε την εξεταστέα ύλη, τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό μέρος, και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συναδέλφους της Ηπείρου. Η διοίκηση της Φλόγας, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλους όσους συνετέλεσαν στη διοργάνωση αυτού του σεμιναρίου.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Φλόγας αναφέρει: «Ευχαριστούμε την ΕΣΚΕΛ και τον πρόεδρό της Βαγγέλη Μάλλιο, για την άψογη φιλοξενία στα εργαστήριά της, καθώς και το σωματείο συντηρητών καυστήρων «ο Ήφαιστος» και τον πρόεδρό του Θεόδωρο Χρυσολωρά, για τη βοήθεια στην πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το συνάδελφο Γιώργο Λάμπογλου που προσφέρθηκε και κάλυψε με τις γνώσεις του και την εμπειρία του στο αντικείμενο, το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου».

Πετυχημένη συμμετοχή στην Πανηπειρωτική έκθεση

Με δικό της περίπτερο συμμετείχε και φέτος η Φλόγα στην Πανηπειρωτική Έκθεση που διοργανώθηκε στα Γιάννενα από τις 5 έως τις 13 Μαΐου. Οι συνάδελφοι της Ηπείρου μοίραζαν στους επισκέπτες σχετικό έντυπο για τις συντηρήσεις των κεντρικών θερμάνσεων και έδιναν πληροφορίες για διάφορα θέματα που αφορούν το επάγγελμα και το ρόλο του αδειούχου εγκαταστάτη – συντηρητή καυστήρων. Στην έκθεση παραβρέθηκε και επισκέφθηκε το περίπτερο της Φλόγας, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φλόγα έστειλε πρόσκληση σε διοικήσεις των υπολοίπων σωματείων του κλάδου να επισκεφθούν το περίπτερό της στην έκθεση.
Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν τα σωματεία Εστία, Προμηθέας και του νομού Σερρών. Συγκεκριμένα το περίπτερο της Φλόγας επισκέφθηκαν οι Γιάννης Λαγκώνης και Δημοσθένης Μπουλγκούρας, πρόεδρος και γ. γραμματέας της Εστίας, και Θεόδωρος Μαρκόπουλος (βοηθός ταμία), οι Μανώλης Χρήστου και Ηλίας Καλαντίδης, πρόεδρος και γ. γραμματέας του Προμηθέα και ο γενικός γραμματέας του σωματείου Σερρών Παναγιώτης Ξανθόπουλος. Σχετικά με τη συμμετοχή της Φλόγας, για άλλη μια φορά, στην Πανηπειρωτική έκθεση, ο γενικός γραμματέας του σωματείου Δημήτρης Τσίνης, δήλωσε:
«Για άλλη μια φορά ο κλάδος των εγκαταστατών και συντηρητών καυστήρων, διαιασθανόμενος τις επιταγές των καιρών και ορμώμενος από τις ανάγκες της αγοράς, συμμετείχε μέσω του «Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Εγκαταστατών και Συντηρητών Καυστήρων “Η Φλόγα”» στην 9η Πανηπειρωτική Έκθεση που διοργανώθηκε στα Γιάννενα. Στο πλευρό του σωματείου μας βρέθηκαν οι διοικήσεις των σωματείων του νομού Σερρών, του Προμηθέα και της Εστίας.
Το σωματείο της Θεσσαλίας αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας, αλλά λόγω κωλύματος δεν παρευρέθηκαν εκπρόσωποί του στην έκθεση. Με την ενέργεια αυτή, αποδεικνύεται έμπρακτα αφενός, η συλλογική ευθύνη, που υφίσταται ανά την Ελλάδα, για την εξέλιξη του επαγγέλματός μας και αφετέρου η βούληση για την ευρύτερη κοινωνική καταξίωση του επαγγέλματος του εγκαταστάτη και συντηρητή καυστήρων μέσα από την ποσοτική και ποιοτική ανέλιξή του».