Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το συνέδριο της ΟΒΥΕ, στις 6 & 7 Απριλίου στη Λάρισα

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου που μας κοινοποιήθηκε απ΄το γραφείο τύπου της Ομοσπονδίας. Ο «υδραυλικός» θα επανέλθει με αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο επερχόμενο τεύχος Μαΐου – Ιουνίου.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το συνέδριο της ΟΒΥΕ, στις 6 & 7 Απριλίου στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο Διόνυσος με την παρουσία δεκάδων μελών – αντιπροσώπων από όλη τη χώρα.
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν το Σάββατο  6 Απριλίου 2019 με τη τακτική γενική συνέλευση και την εκλογή του προεδρείου αυτής,  το οποίο συνέθεταν οι συνάδελφοι – αντιπρόσωποι: Φώτης Τσαπαδάς – πρόεδρος (σύνδεσμος Θεσσαλονίκης), Δημήτρης Ντόντος – αντιπρόεδρος (σύνδεσμος Λάρισας), Νίκος Τάτσιος – γραμματέας (σύνδεσμος Γρεβενών) και Παναγιώτης Παπαργύρης – ψηφολέκτης (σύνδεσμος Θήβας). Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ,  Δημήτρης Βαργιάμης, ο οποίος  εκφώνησε τον προγραμματισμό δράσης για το έτος 2019.


Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των προσκεκλημένων και εταιρειών υποστηρικτών του συνεδρίου. Ειδικότερα, χαιρετισμό στο σώμα απηύθυναν: o Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο αντιδήμαρχος Λάρισας, κ. Αθανάσιος Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιος Καββαθάς,  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λάρισας- ΟΕΒΕΛ, κ. Δημήτρης Παληογιάννης, ο Α΄ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών – ΠΟΒΑΣ, κ. Λάζαρος Ασλανίδης και ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΒΥΕ, κ. Σπύρος Αναγνωστόπουλος. Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους το συνέδριο, ο αντιδήμαρχος Λάρισας, κ. Παναγιώτης Νταής, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Π.Ε. Λάρισας, κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους,  και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λάρισας, κ. Δημήτρης Τάχος.
Επιπροσθέτως, χαιρετισμό απηύθυνε  στο σώμα ο κ. Γεώργιος Χαλάς – διευθυντής πωλήσεων της Grundfos Hellas (χρυσός χορηγός συνεδρίου),  και ο κ. Βασίλης Γιωτόπουλος, διευθυντής πωλήσεων της ΧΑΛΚΟΡ (μέγας χορηγός), κάνοντας παράλληλα μια εξειδικευμένη παρουσίαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο υποστήριξαν ως χορηγοί και οι εταιρείες, Calda Energy, TATA Hellas – Ariston, Elitetherm-Βερβερίδης, Amco  Kariba, Auto Heat  – Υφαντής, VIRAX Μπαρμπέρης, Dimco – Δημοβασίλης.
Σημαντικό γεγονός του συνεδρίου αποτέλεσε, η τιμητική ενέργεια προς την ΟΒΥΕ από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιο Καββαθά, ο οποίος απένειμε – παρέδωσε στον πρόεδρο της ΟΒΥΕ, τιμητική πλακέτα με το νέο «εκσυγχρονισμένο σήμα» της ΓΣΕΒΒΕ για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας (1919- 2019).
Οι εργασίες  του συνεδρίου συνεχίστηκαν  σύμφωνα με το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας εργασιών (τακτική 6/4 ΓΣ), και ολοκληρώθηκαν με τις ψηφοφορίες για την έγκριση του προγραμματισμού δράσης 2019, διοικητικού απολογισμού, οικονομικού απολογισμού – έκθεση Ε.Ε., και προϋπολογισμού 2019. Το σώμα ενέκρινε τα προαναφερθέντα με αυξημένη πλειοψηφία σχεδόν απόλυτη.
Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου περιελάμβανε την καταστατική συνέλευση, κατά την οποία  ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ, ανέλυσε ενδελεχώς τα άρθρα τροποποίησης του καταστατικού, που είχαν διανεμηθεί σε κάθε αντιπρόσωπο. Το σώμα ενέκρινε και επικύρωσε τις τροποποιήσεις του καταστατικού κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε. Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν με τις παρουσιάσεις των υποστηρικτών χορηγών και τη διεξαγωγή συνεδριακής συζήτησης και ειδικών παρουσιάσεων για τη διαχείριση του νερού και την εξοικονόμηση  ενέργειας.
Ειδικότερα, το συνέδριο κόσμησε με την παρουσία του, αλλά και την ομιλία του ο καθηγητής του Ε.Μ.Π.(σχολή Μηχανικών) κ. Ευάγγελος Μπαλτάς,  ο οποίος παρουσίασε και αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα τα οποία πρέπει να ευαισθητοποιήσουν, και να μας προτρέψουν έτσι ώστε όλοι μας να σκεφτούμε διαφορετικά σε σχέση με την ορθή χρήση και διαχείριση του πολύτιμου αγαθού- νερό. Εξαιρετική ήταν και η παρουσίαση της Δρ. Σταυρούλας  Τσιτσιφλή για τα δίκτυα ύδρευσης. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι διεξήχθη ένα παραγωγικό συνέδριο με τη συμμετοχή και των μελών της ΟΒΥΕ, το οποίο θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει την βάση για τη διοργάνωση και άλλων συναφών δράσεων στο μέλλον.
Οι εργασίες του συνεδρίου και των συνελεύσεων ολοκληρώθηκαν με την αποφώνηση του πρόεδρου της ΟΒΥΕ, κ. Δημήτρη Βαργιάμη, ο οποίος  ευχαρίστησε όλους του προσκεκλημένους, τις εταιρείες, τον καθηγητή του ΕΜΠ, κ. Ευάγγελο Μπαλτά, την Δρ. Σταυρούλα Τσιτσιφλή για την παρουσία τους και τη σημαντική πληροφόρηση τους σε σημαντικά θέματα τόσο για τον κλάδο, όσο και για την κοινωνία, τη χώρα, αλλά και την υφήλιο.
Ολοκληρώνοντας, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΥΕ, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον πρόεδρο του Δ.Σ. του συνδέσμου υδραυλικών Λάρισας, Κ. Σαγώνα και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συνδέσμου, και βέβαια και στο Δ.Σ., του συνεταιρισμού Λάρισας – ΥΔΡΩ ΝΕΣΥΘΕΡΜ, για την άψογη διοργάνωση και την πολύ ωραία φιλοξενία τους στους συναδέλφους από όλη τη χώρα. Και βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές – χορηγούς:

Grundfos Hellas (Χρυσός Χορηγός Συνεδρίου)
Χαλκόρ (Μέγας Χορηγός)
Calda Energy, Tata Hellas – Ariston, Elite Therm- Βερβερίδης, Amco – Kariba, Auto Heat – Υφαντής, Virax Μπαρμπέρης, Dimco Δημοβασίλης