Αρχική » Αφιερώματα » Ηλεκτρονικοί κυκλοφορητές » Οι κυκλοφορητές «Wilo-Stratos», «Wilo-Stratos PICO» και «Wilo-Yonos PICO», πληρούν όλες τις μελλοντικές οριακές τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι κυκλοφορητές «Wilo-Stratos», «Wilo-Stratos PICO» και «Wilo-Yonos PICO», πληρούν όλες τις μελλοντικές οριακές τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

wilo

wiloΜε στόχο τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας των υδρολίπαντων κυκλοφορητών στην Ευρώπη, τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013 η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία ErP.
Με τους κυκλοφορητές υψηλής απόδοσης «Wilo-Stratos», «Wilo-Stratos PICO» και «Wilo-Yonos PICO», η «Wilo» προσφέρει μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων για τα κτιριακά συστήματα που υπερβαίνει ήδη τις αυστηρότερες απαιτήσεις της Οδηγίας ErP οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή το 2015.
Μέχρι και 90% εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να επιτευχθεί σε συστήματα θέρμανσης και ψύξης αν χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικοί κυκλοφορητές υψηλής απόδοσης αντί για συμβατικούς υδρολίπαντους κυκλοφορητές.
Αυτό συμβαίνει διότι οι κυκλοφορητές υψηλής απόδοσης της «Wilo» έχουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές κατανάλωσης ενέργειας χάρη:
• στο προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου με μετατροπέα συχνότητας,
• στην τεχνολογία κινητήρα EC (με μόνιμο μαγνήτη για ρότορα),
• στην αυτόματη προσαρμογή της ισχύος τους ανάλογα με την μεταβαλλόμενη λειτουργική κατάσταση του συστήματος θέρμανσης.
Ιδιαίτερα σε ζήτηση μερικού φορτίου, η οποία αποτελεί μέχρι και το 94% του χρόνου λειτουργίας ενός κυκλοφορητή θέρμανσης, μπορεί να επιτευχθεί σημαντική μείωση κατανάλωσης ενέργειας σε σύγκριση με έναν μη ρυθμιζόμενο κυκλοφορητή.
Η σειρά Wilo-Stratos έθεσε ήδη τα πρότυπα το 2001, και από τότε αυτοί οι κυκλοφορητές για κυκλώματα θέρμανσης και ψύξης σε εμπορικά ακίνητα, συνεχώς εξελίσσονται.
Ο κυκλοφορητής υψηλής απόδοσης Stratos PICO με οθόνη υγρών κρυστάλλων, με προβολή του μανομετρικού και/ή της τρέχουσας κατανάλωσης ενέργειας, με λειτουργίες ελέγχου διαφορικής πίεσης καθώς και λειτουργία αυτόματης εξαέρωσης, ο οποίος παρουσιάστηκε το 2009, έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μονοκατοικίες και διπλοκατοικίες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εφαρμογές κλιματισμού. Με δυνατότητα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας να φτάνει το 90% σε σύγκριση με τους συμβατικούς κυκλοφορητές, η premium σειρά Stratos PICO της Wilo, καταναλώνει τη μισή ενέργεια από αυτή που απαιτείται στην τρέχουσα κλάση Α ενεργειακής απόδοσης. H standard σειρά κυκλοφορητών υψηλής απόδοσης της «Wilo», η σειρά Yonos PICO για μικρού μεγέθους συστήματα θέρμανσης και ψύξης, διαθέτει οθόνη LED για την προβολή του μανομετρικού και/ή της τρέχουσας κατανάλωσης ενέργειας, ενώ προσφέρει λειτουργίες ελέγχου διαφορικής πίεσης καθώς και λειτουργία αυτόματης εξαέρωσης.