Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Ενημέρωση και συζήτηση για κλαδικά θέματα και το ασφαλιστικό στη γενική συνέλευση του «Ήφαιστου»

Ενημέρωση και συζήτηση για κλαδικά θέματα και το ασφαλιστικό στη γενική συνέλευση του «Ήφαιστου»

hf1.jpg

hf1.jpg• Πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου στην αίθουσα του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Αθήνας
• Μέσω της ΟΒΣΑ η εκπροσώπηση του σωματείου στη ΓΣΕΒΕΕ

Με ενημέρωση – συζήτηση για όλα τα βασικά κλαδικά θέματα, αλλά και για το ασφαλιστικό ασχολήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ήφαιστου που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου στην αίθουσα του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων της Αθήνας, στην πλατεία Ελευθερίας.
Στο προεδρείο της συνέλευσης εκλέχθηκαν οι συν. Πέτρος Τσιαρικτσής (πρόεδρος), Γιώργος Καλύβας (αντιπρόεδρος) και Παρασκευάς Σαμαράς (γραμματέας) και για τη διαδικασία της ψηφοφορίας (με κάλπη) υπεύθυνοι εκλέχθηκαν οι συν. Γ. Γιαννούλης και Δ. Ευφροσύνης.
Στην ημερήσια διάταξη εκτός από τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό ήταν και το θέμα εκλογής ομοσπονδίας για εκπροσώπηση του Ήφαιστου στη ΓΣΕΒΕΕ.
Τον οικονομικό απολογισμό για το 2007, αλλά και τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, παρουσίασε στη συνέλευση ο νέος ταμίας του σωματείου Στέφανος Τσίρης (κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος από μέλος της διοίκησης Γιώργου Αλεξανδρή).
Ο Στ. Τσίρης παρουσίασε αναλυτικά τα έσοδα και έξοδα του ταμείου (ο ισολογισμός του 2007 ήταν με παθητικό) και απάντηση σε ερωτήσεις διευκρινιστικές επί των οικονομικών στοιχείων.
Στη συνέχεια ο Γιώργος Τσάμης διάβασε την έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής η οποία ανέφερε ότι βρέθηκαν σύμφωνα τα στοιχεία του απολογισμού κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η επιτροπή.
Μετά την παρουσίαση του διοικητικού απολογισμού από τον πρόεδρο Θεόδωρο Χρυσολωρά (δημοσιεύεται σ’ άλλες στήλες) ακολούθησαν ερωτήσεις και απαντήσεις, τοποθετήσεις καθώς και συζήτηση για διάφορα θέματα.
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε αρκετά ήταν αυτό που αφορούσε τη δημοσίευση, μέσω ιστοσελίδας της ΕΠΑ Αττικής, στοιχείων των συναδέλφων που έχουν πάρει μέχρι τώρα την άδεια των αερίων καυσίμων. Για το θέμα αυτό υπήρξαν δύο απόψεις – προτάσεις: Η μία, που έλεγε ότι θα πρέπει να δοθούν τα ονόματα των αδειούχων στην ΕΠΑ για να τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της όπως γίνεται και με τους υδραυλικούς. Επισημάνθηκε ότι αν γίνει αυτό θα «αναγκαστούν» οι άλλοι συνάδελφοι που δεν έχουν άδειες να επισπεύσουν την προσέλευσή τους στην εξεταστική επιτροπή για να τις αποκτήσουν. Η άλλη άποψη που υποστηρίχθηκε ήταν, ότι η δημοσιοποίηση των αδειούχων μέσω της ΕΠΑ θα κατευθύνει τους καταναλωτές προς συγκεκριμένους συναδέλφους, τη στιγμή που στο φυσικό αέριο δουλεύουν σήμερα όχι μόνο οι αδειούχοι αλλά και όσοι έχουν παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 150 ωρών για τα αέρια καύσιμα και δεν έχουν πάρει ακόμα τη σχετική άδεια.
Τελικά η συνέλευση αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο να μελετήσει διεξοδικά αυτό το θέμα και να το χειριστεί ανάλογα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέλευση επισημάνθηκε -για άλλη μια φορά- ότι είναι απαράδεκτο το φαινόμενο της μη κατάθεσης των δικαιολογητικών τους από πολλούς συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στις άδειες αερίων καυσίμων. Τονίστηκε ότι ο αριθμός των μελών του Ήφαιστου που έχουν αποκτήσει αυτές τις άδειες είναι πάρα πολύ μικρός σε σχέση με τον αριθμό των μελών που έχουν τις προϋποθέσεις για συμμετοχή τους στις εξετάσεις.
Η τροποποίηση του Π.Δ. 362 ήταν από τα βασικά θέματα συζήτησης. Επισημάνθηκε ότι η καθυστέρηση που σημειώνεται, για διάφορους λόγους, στερεί το δικαίωμα σε πολλούς συναδέλφους που πήραν την άδεια για τα υγρά καύσιμα μετά το 2001 να αποκτήσουν και την άδεια του εγκαταστάτη αερίων καυσίμων παρότι διαθέτουν την απαιτούμενη προϋπηρεσία.
Η συνέλευση εξέλεξε επιτροπή αποτελούμενη από τους Χρήστο Σφακιανάκη, Γιώργο Καλύβα, Παρασκευά Σαμαρά και Τάκη Παπαδόπουλο η οποία μαζί με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου θα προωθήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίσπευση της τροποποίησης του Π.Δ. 362. Για το θέμα της επιλογής ομοσπονδίας (ΟΒΣΑ) για την εκπροσώπηση του Ήφαιστου στη ΓΣΕΒΕΕ, όπως επισήμανε ο πρόεδρος Θ. Χρυσολωράς, τέθηκε δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει ιδρυθεί η κλαδική ομοσπονδία.
Οι ψηφοφορίες
Στο τέλος της γενικής συνέλευσης έγιναν τρεις μυστικές ψηφοφορίες (με κάλπη) για την έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού καθώς και για την εκλογή της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) για εκπροσώπηση του Ήφαιστου στη ΓΣΕΒΕΕ.
Για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού βρέθηκε μία λευκή ψήφος, ενώ για τον διοικητικό απολογισμό και την εκλογή ομοσπονδίας βρέθηκε μία ψήφος κατά.
Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γεράσιμος Χιόνης μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ.
Τα βασικά σημεία του χαιρετισμού του Γ. Χιόνη, καθώς και των τοποθετήσεων συναδέλφων (Γ. Κάμπουρα, Γ. Δέλγα, Α. Κολοβού) και της δευτερολογία του προέδρου θα δημοσιευθούν στο επόμενο τεύχος του «Υ».

Για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. ο Γ. Αλεξανδρής
Στη γενική συνέλευση του Ήφαιστου ανακοινώθηκε ότι καθήκοντα ταμία ανέλαβε ο συν. Στέφανος Τσίρης, μετά την παραίτηση από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συν. Γιώργου Αλεξανδρή.
Ο Γ. Αλεξανδρής με δήλωσή του στον «Υ» τόνισε ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.