Αρχική » Περιεχόμενα » Θέμα » «Καταδικαστέα τα νέα μέτρα»

«Καταδικαστέα τα νέα μέτρα»

obye-xatziadonakis thod.jpg

Απόψεις συναδέλφων για τη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης
Απαράδεκτα και καταδικαστέα χαρακτηρίζει το σύνολο των συναδέλφων τα νέα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γεώργιος Αλογοσκούφης.
Σε δηλώσεις τους, πρόεδροι συνδέσμων από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη, μας είπαν για τα νέα μέτρα:

obye-xatziadonakis thod.jpgΘεόδωρος Χατζηαντωνάκης (Αλεξανδρούπολη):
«Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι απαράδεκτα.
Ο υπουργός προτιμά να κλείνει τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού από εμάς τους αδύναμους, υπό την έννοια ότι καλόπιστα πάντα πάμε και πληρώνουμε τους φόρους».


mixailidis kabala.jpgΧαράλαμπος Μιχαηλίδης (Καβάλα): «Η κυβέρνηση παίζει περίεργα παιχνίδια. Προσπαθεί να φέρει αντιμέτωπες τις κοινωνικές ομάδες. Μας κατηγορεί εμάς στους συνταξιούχους και τους μισθωτούς ως φοροφυγάδες, για να μας βλέπουν σαν εχθρούς. Τα νέα φορολογικά μέτρα θα μας ισοπεδώσουν. Η περιφέρεια είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Εμείς εδώ στην επαρχία, εν αντιθέσει με την Αθήνα, έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε αυτοαπασχολούμενοι. Αδυνατούμε να απασχολήσουμε με ΙΚΑ, έστω κι έναν υπάλληλο.
Αυτό πλησιάζει τα όρια της κατάντιας για μας τους επαγγελματίες. Τώρα μας δίνουν  τη χαριστική βολή. Και το κακό είναι ότι δεν έχουμε αντίδραση από τη συνδικαλιστική μας ηγεσία. Η ΓΣΕΒΕΕ δεν αντιδρά, η ΟΒΥΕ μας έστειλε μία επιστολή και μας λέει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για τυχόν κινητοποιήσεις. Τι είδους κινητοποιήσεις και πότε;  Όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο; Δεν ξέρω αν έχει κουραστεί το συνδικαλιστικό κίνημα ή αν έχει απογοητευθεί, το θέμα είναι ότι μοιρολατρικά περιμένουμε την τύχη μας.
Η κυβέρνηση δεν είναι ειλικρινής. Έδωσε κάποιες ελπίδες στον κόσμο που διαψεύστηκαν όλες, και πάει προς το χειρότερο.
Έχουμε τραγικά σκάνδαλα με τους υπουργούς. Πρόκληση φοβερή. Υπουργοί και βουλευτές μέσα σε 3 χρόνια απέκτησαν αμύθητες περιουσίες και μεις παλεύουμε με τα θηρία. Δεν μπορούμε να ζήσουμε ανθρώπινα. Σε λίγο θα φορολογούν και τις αναπνοές μας».

obye-ioannidis.jpgΒασίλης Ιωαννίδης (Θεσσαλονίκη): «Προφανώς οι σύμβουλοι του υπουργού Οικονομίας δεν ζουν στην Ελλάδα, ζουν σε άλλο κράτος.
Αν θέλουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, ας πάνε να ελέγξουν τους “ελεύθερους σκοπευτές”, τους δημόσιους υπαλλήλους και όσους εργάζονται έξω, χωρίς κανένα παραστατικό στοιχείο, και ας έρθουν μετά να πιάσουν εμάς. Αυτό που κάνουν είναι απαράδεκτο. Εγώ, παρ’ ότι είμαι ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, θα το ξανασκεφτώ να την ψηφίσω με όλα αυτά.
Δεν μπορούν ανά πάσα στιγμή να βάζουν το χέρι τους στην τσέπη μας, χωρίς μάλιστα να μας ρωτούν».

kokkalis ant.jpgΑντώνης Κόκκαλης (Κατερίνη):
«Τα νέα μέτρα είναι άδικα και ισοπεδωτικά.
Θα επιφέρουν επιπτώσεις στο σύνολο του κλάδου και ιδιαίτερα στους συναδέλφους της περιφέρειας, όπου ο όγκος δουλειάς είναι περιορισμένος συγκριτικά με τις μεγάλες πόλεις, και τα εισοδήματα είναι όντως μικρά.
Αποτελούν δε τη χαριστική βολή για τους νέους επαγγελματίες, παρά την τριετή απαλλαγή των μέτρων που ακούσαμε να λένε ότι θα υπάρξει.
Κανείς νέος επαγγελματίας δεν στέκεται στα πόδια του μέσα σε τρία χρόνια».

xountas ilias.jpgΗλίας Χούντας (Κόρινθος): «Τα μέτρα είναι απάνθρωπα.
Δεν θέλουν να μας αφήσουν τίποτα. Μας τα πήραν όλα. Ισχνές αγελάδες μας κατάντησαν. Το χειμώνα θα μας έχουν μείνει τα κόκκαλα, και αυτά σε σκόνη. Οικονομικά, δεν πάει καλά κανένας επαγγελματίας και ο κλάδος μας ακόμα χειρότερα. Είχαμε την περαίωση, τα κλεισίματα κάθε 3 χρόνια, τώρα μας έβγαλαν καινούργια. Πουθενά δεν υπάρχει λογική.
Και το χειρότερο είναι ότι μας θεωρούν εν δυνάμει φοροφυγάδες.
Πρέπει να τελειώνει κάποτε αυτό το παραμύθι. Δεν μπορεί να λένε η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και από την άλλη ότι είναι πάντα φοροφυγάδες».

obye-kodonasios.jpgΘανάσης Κοντονάσιος (Αγρίνιο): «Τα μέτρα είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα από τον κλάδο μας. Θα υπάρξουν αντιδράσεις και μάλιστα σκληρές.
Ήδη εδώ η τοπική ομοσπονδία έχει μπει στη διαδικασία κινητοποιήσεων. Θα κατέβουμε στους δρόμους σύντομα. Δεν είμαστε φοροφυγάδες.
Η εικόνα του Αλογοσκούφη για τους ΕΒΕ είναι απαράδεκτη και λανθασμένη».

obye-athanasopoulos kos.jpgΚώστας Αθανασόπουλος (Ηλεία): «Τα μέτρα δεν είναι δίκαια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και φοροδιαφεύγοντες επαγγελματίες. Άλλο αυτό όμως και άλλο να μας βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι και να μας οδηγεί, ή στο κλείσιμο των καταστημάτων μας ή στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.
Το υπουργείο ακολούθησε μια ισοπεδωτική πολιτική για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους που δεν είναι σωστή. Αν θεωρεί ότι κάποιοι φοροδιαφεύγουν, ας πάει να τους ελέγξει».

obye-bardas  gian.jpgΓιάννης Βάρδας (Λασίθι): «Το θράσος αυτής της κυβέρνησης είναι το πιο ανησυχητικό. Αποφασίζει και διατάσσει και δεν την ενδιαφέρει τι λένε οι υπόλοιποι.
Το πρόβλημα για μένα εντοπίζεται εκεί, γιατί όταν έρθεις σε διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, τα πάντα μπορούν να συζητηθούν.
Τα μέτρα αποδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική, του να πατάξει τη διαφθορά στη βάση της και να συμμαζέψει τις μεγάλες κρατικές δαπάνες, όλα αυτά που έταξε προεκλογικά ότι θα κάνει.
Και αφού δεν τα κατάφερε, επιδίδεται σε φορολογική επιδρομή επί δικαίους και αδίκους».