«Υδρώ πρώτα απ’ όλα»

thasos 9.jpg

thasos 9.jpgΕγκαινιάστηκε το κατάστημα του Συνεταιρισμού Καβάλας στο Λιμένα Θάσου
Άριστες οι εντυπώσεις από το στήσιμο του μαγαζιού

Και μετά τη βροχή, ήρθε το ουράνιο τόξο. Ευκαιρία για κάποιους να το φωτογραφίσουν, με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ για άλλους, ανακούφιση. «Πάει, πέρασε το μάτι», έλεγαν αστειευόμενοι.
Βροχή ήταν λοιπόν, και μάλιστα δυνατή, που πέρασε. Μπορεί να μετέθεσε για μισή ώρα περίπου την έναρξη των εγκαινίων του Συνεταιρισμού Καβάλας στη Θάσο, ή να απέτρεψε κάποιους κατοίκους του νησιού να παρευρεθούν στη γιορτινή αυτή εκδήλωση του Συνεταιρισμού, όμως, δεν χάλασε κι ο κόσμος.
Έτσι κι αλλιώς, με τη φύση κανείς δεν μπορεί να τα βάλει.
Το γεγονός πάντως είναι ένα.
Τα εγκαίνια έγιναν, το κατάστημα του Συνεταιρισμού στο Λιμένα της Θάσου ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του στις 24 Μαΐου και οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν μπροστά όλη τους τη ζωή για να το επισκεφθούν.
Και είναι σίγουρο ότι θα το επισκεφθούν, αφού το κατάστημα δεν υστερεί σε τίποτα από το μεγάλο, κεντρικό κατάστημα του Συνεταιρισμού στην Καβάλα.
Φωτεινό, άνετο, με εκθεσιακούς χώρους, με πλήρη γκάμα υλικών, εννοείται πιστοποιημένων, με άριστη εξυπηρέτηση και τις καλύτερες τιμές.
Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν την εικόνα του καταστήματος, και μόνο καλά λόγια είχαν να πουν γι’ αυτό, όσοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνιά του, στις 24 Μαΐου.
Συνάδελφοι και προμηθευτές απ’ όλη την Ελλάδα, με τους οποίους συνομιλήσαμε, χαρακτήρισαν το κατάστημα «μπουτίκ», προδιαγράφοντας εκ των προτέρων την καλή πορεία του.
«Είναι σίγουρο ότι θα πάει καλά, κι έτσι πρέπει να στήνονται τα καταστήματα των συνεταιρισμών» μας είπαν, εξαίροντας την πρωτοβουλία της διοίκησης και των μελών του Συνεταιρισμού για το άνοιγμα του καταστήματος.
Η διοίκηση του Συνεταιρισμού, ο διευθυντής και οι συνεταίροι με τις οικογένειές τους που ήρθαν από την Καβάλα για τα εγκαίνια, όλο χαρά. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Ένα όνειρο, χρόνων και χρόνων, πήρε σάρκα και οστά.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕΥΔ και συνεταιριστές από τα Χανιά, τις Σέρρες, την Ορεστιάδα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη. Το παρών έδωσε και ο τέως πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΔ Γιώργος Παπαρίζος.
Επίσης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Καβάλας, καθώς και προμηθευτές του Συνεταιρισμού από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια καλωσόρισε ο διευθυντής του Συνεταιρισμού Κώστας Ζαπώνης, (ένας νέος άνθρωπος, τον οποίο εκτιμούν όλοι για τα αποτελέσματα της δουλειάς του), υπογραμμίζοντας τα εξής:
«Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στα εγκαίνια του 55ου καταστήματος υδρώ σε όλη την Ελλάδα και στο δεύτερο κατάστημα του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Νομού Καβάλας, εδώ στο Λιμένα της Θάσου. Εκ μέρους της διοίκησης, των μελών και του προσωπικού των δύο καταστημάτων μας, θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε στο να είστε σήμερα εδώ, στα εγκαίνια αυτού του στολιδιού πραγματικά για το νησί της Θάσου.
Ενός καταστήματος που έχει ως επίκεντρο το πελατολόγιό του, υφιστάμενο και νέο, την καλύτερη εξυπηρέτηση αυτού, την μεγαλύτερη και ποιοτικότερη προσφερόμενη ποικιλία προϊόντων από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, που σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε και τέλος τις καλύτερες προσφερόμενες τιμές, στα είδη τα οποία το κατάστημά μας δραστηριοποιείται».

«Δεν θα σας διαψεύσουμε»

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καβάλας Γιώργος Αδαμαντίου, αναφέροντας τα εξής:
«Υδρώ λοιπόν και στη Θάσο, ο 55ος κρίκος σε μια αλυσίδα που ολοένα δυναμώνει, σταθεροποιείται, αναπτύσσεται και στοχεύει σ’ ένα μέλλον το οποίο όχι μόνο διαγράφεται ευοίωνο αλλά και πολλά υποσχόμενο.
Σε μια αγορά που συνεχώς εξελίσσεται και αναπροσαρμόζεται, οι συνεταιρισμοί των υδραυλικών όλης της Ελλάδος, πάντα πρωτοποριακοί, υιοθέτησαν το εμπορικό λογότυπο με το όνομα «υδρώ» που έγινε η γέφυρα σύνδεσης της αγοράς με τα καταστήματά μας, που όμως είχαν, έχουν και θα έχουν ως κινητήριο δύναμη τα μέλη τους, δηλαδή τους επαγγελματίες αδειούχους θερμοϋδραυλικούς.
Έτσι και εδώ στη Θάσο είμαστε σίγουροι ότι οι συνάδελφοι πρώτοι θα αγκαλιάσουν την κίνησή μας αυτή και θα γίνουν μέλη σε ένα οργανισμό που αριθμεί σήμερα δυόμισι (2.500) χιλιάδες μέλη.

thasos1.jpg
Διπλά συγκινημένος ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καβάλας Γιώργος Αδαμαντίου για το άνοιγμα του καταστήματος στη Θάσο,
λόγω και της καταγωγής του από το νησί

Υδρώ λοιπόν και στη Θάσο. Όνειρο δεκαετίας για το Συνεταιρισμό Υδραυλικών Ν. Καβάλας παίρνει σάρκα και οστά πλέον, δίνοντας σε όλους μας τη χαρά της εξυπηρέτησης, της ικανοποίησης αλλά και της προοπτικής σε μια αγορά που πάντα στήριζε το κατάστημα της Καβάλας, από την ίδρυσή του το 1980.
Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου να ανταποδώσουμε σ’ αυτή την αγορά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πιστεύουμε, ό,τι αυτή μας έδωσε στα 29 ολόκληρα χρόνια της ύπαρξής μας στο χώρο, κι ας μας συγχωρήσει που δεν μπορέσαμε να το κάνουμε νωρίτερα.
Όσοι μας ξέρουν όμως θα μας δικαιολογήσουν γιατί γνωρίζουν ότι η προχειρότητα και η επιπολαιότητα είναι έννοιες οι οποίες δεν ταιριάζουν σε καμία περίπτωση σ’ ένα προφίλ το οποίο είναι συνυφασμένο με την πιστοποιημένη ποιότητα και το after sale service κι ούτε μπορούν να χαρακτηρίσουν μια εταιρία η οποία όλα αυτά τα χρόνια έδωσε τις εξετάσεις της και δίκαια αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των ομοειδών εταιριών του ανταγωνισμού στο χώρο σε τοπική εμβέλεια.
Νιώθοντας λοιπόν ώριμοι για την υποστήριξη ενός τέτοιου εγχειρήματος τολμήσαμε και προχωρήσαμε, ξέροντας εκ των πραγμάτων ότι θα βρούμε την αμέριστη συμπαράσταση όλων σ’ αυτήν την προσπάθειά μας. Κι αυτό φαίνεται περίτρανα απόψε από όλους εσάς που μας τιμήσατε και μας δίνετε κουράγιο να προχωρήσουμε παραπέρα.
Δεν μένει λοιπόν παρά να μην σας διαψεύσουμε. Και να ‘στε σίγουροι ότι δεν θα το κάνουμε. Το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουμε στην αγορά της Καβάλας και ίσως και καλύτερο, θα το δώσουμε και στην αγορά της Θάσου. Και λέω καλύτερο γιατί το μήνυμα το έχουμε πάρει από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του καταστήματος και δεν είναι άλλο απ’ το ότι ο πήχης στο νησί είναι πάρα πολύ ψηλά και θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια απ’ όλους μας για να ανταποκριθούμε.
Άλλωστε η πρόκληση ενός τέτοιου τολμήματος υπήρξε για μας το βασικό κίνητρο ανάπτυξης μ’ όλες του τις παραλλαγές όλα αυτά τα χρόνια. Έχοντες σαν γνώμονα την τεχνογνωσία, την εξειδίκευση, σε συνάρτηση με τις πολύ καλές προσφερόμενες τιμές είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο που έχουμε κι αυτό δεν είναι άλλο απ’ το πελατολόγιό μας, δηλαδή όλους εσάς, τους συναδέλφους υδραυλικούς, επαγγελματίες, τους πελάτες λιανικής και φυσικά τους ξενοδόχους μας.
Σήμερα είμαι διπλά ευτυχισμένος, χαρούμενος και παράλληλα βαθιά συγκινημένος. Πρώτον, γιατί τη δεδομένη χρονική στιγμή ευτυχώ να είμαι πρόεδρος του «Υδρώ» Καβάλας και μάλιστα ίσως ο πιο τυχερός γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να εγκαινιάσω αυτό το κατάστημα, πραγματικό στολίδι στα είδη του. Και δεύτερον, γιατί έχω την ευκαιρία να το κάνω στον τόπο τον οποίο με γέννησε προσφέροντας και εγώ απ’ τη μεριά μου ένα λιθαράκι στην ανάπτυξή του.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας σ’ αυτή την εκδήλωση, τόσο αυτούς που ήρθαν απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας όσο και από την τοπική κοινωνία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα συνεργεία που εργάστηκαν για την κατασκευή του καταστήματος, την οικογένεια Χαριτοπούλου για την αμέριστη συμπαράσταση απ’ την πρώτη μέρα και την άψογη συνεργασία μας και φυσικά το υπέροχο Δ.Σ. του συνεταιρισμού μας, τον ακούραστο διευθυντή μας κ. Ζαπώνη, το καταπληκτικό προσωπικό των δύο καταστημάτων μας και φυσικά τα μέλη του ΣΥΚ που χωρίς αυτούς δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα να καμαρώνουμε το νέο μας κατάστημα.
Σας ευχαριστώ, και «υδρώ» πρώτα απ’ όλα».

«Συγχαρητήρια»

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο αντινομάρχης Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου του νομού Άγγελος Τσατσούλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καβάλας Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, και το μέλος της διοίκησης της ΠΟΣΕΥΔ Νίκος Γιάγκου.
Ας παρακολουθήσουμε τα όσα είπαν.
Γιάννης Πασχαλίδης: «Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του νομάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Καλιοτζή, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη σημερινή εκδήλωση.
Με τη σειρά μου θα ήθελα να συγχαρώ το Δ.Σ. και τα μέλη του Συνεταιρισμού, που κατάφεραν και επέκτειναν τις δραστηριότητές τους στο νησί, δημιουργώντας ένα νέο, υπέροχο κατάστημα.
Υπενθυμίζω ότι, σαν διευθυντής των σχολών του ΟΑΕΔ, τα περισσότερα μέλη του Συνεταιρισμού ήταν και παλιοί μαθητές μας. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που συνεχίζουν τη συνεργασία με εμάς. Εύχομαι υγεία και προκοπή».
Άγγελος Τσατσούλης: «Συγχαίρω τον πρόεδρο και το Δ.Σ. για την αναπτυξιακή πρωτοβουλία που πήραν στο διαμάντι του τουρισμού μας και της περιφέρειάς μας, στο νησί της Θάσου. Εύχομαι καλές δουλειές και άλλα καταστήματα, σε όλο το νομό. Με την ευκαιρία να σας πω ότι ανοίξαμε κι εμείς, ως επιμελητήριο, υποκατάστημα στη Θάσο, το οποίο και βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το κατάστημα του Συνεταιρισμού. Θα είμαστε γείτονες. Τον Ιούλιο θα κάνουμε τα εγκαίνια και είστε όλοι καλεσμένοι».
Χαράλαμπος Μιχαηλίδης: «Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι
Για μας στη διοίκηση του Συνδέσμου και για μένα προσωπικά, η κίνηση αυτή του ανοίγματος υποκαταστήματος του Συνεταιρισμού στη Θάσο, ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη. Γνωρίζοντας πόσο μεθοδικά έχει δουλέψει τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του Συνεταιρισμού και το πόσο υψηλούς στόχους έχει βάλει, το περιμέναμε οπωσδήποτε και χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτή την κίνηση.

thasos 10.jpg
«Οι συνάδελφοι και οι πολίτες της Θάσου πρέπει να στηρίξουν το μαγαζί, που έχει να τους προσφέρει πολλά», τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καβάλας Χαράλαμπος Μιχαηλίδης (στο κέντρο)


Θέλω να προσκαλέσω όλους τους συναδέλφους να αγκαλιάσουν το μαγαζί αυτό και να το στηρίξουν όσο το δυνατόν γίνεται. Θέλω επίσης να παρακαλέσω τους πολίτες του νησιού να το στηρίξουν, γιατί στο τέλος αυτοί θα είναι κερδισμένοι μέσα από την πληρότητα των υλικών που θα προσφέρει το μαγαζί, από τις καλές τιμές και τα πιστοποιημένα υλικά, με προδιαγραφές.
Επίσης να τους παροτρύνω να χρησιμοποιούν πάντα αδειούχους υδραυλικούς, γιατί έτσι εξασφαλίζονται.
 Να ζητούν την υπεύθυνη δήλωση από τους υδραυλικούς όταν τελειώνει το έργο και να ξέρουν ότι μπορούν να ασφαλίζουν το έργο τους για 5 χρόνια σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρία μέσω του σωματείου μας και κατ’ επέκταση της ομοσπονδίας μας. Εύχομαι στη διοίκηση καλές δουλειές».
Νίκος Γιάγκου: «Υδρώ και στη Θάσο είπε ο πρόεδρος. Εμείς λέμε Υδρώ σε όλη την Ελλάδα.
Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι, συνεργάτες, σας απευθύνω ένα θερμό χαιρετισμό εκ  μέρους του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΥΔ και των καταστημάτων Υδρώ.

thasos 5.jpg
Την επόμενη φορά που θα έρθουμε στο νομό σας, να είναι στα εγκαίνια του ιδιόκτητου κτιρίου του Συνεταιρισμού στην Καβάλα, τόνισε ο ταμίας του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΥΔ Νίκος Γιάγκου (δεξιά), που παρευρέθηκε στα εγκαίνια με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας


Θα ήθελα να συγχαρώ το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Καβάλας και τους συνεταίρους για την προσπάθεια που έχουν καταβάλλει και παρουσιάζουν σε μας εδώ αυτό το υπέροχο κατάστημα, που χωρίς να γνωρίζω  την περιοχή, πιστεύω ότι αποτελεί στολίδι για το νησί της Θάσου, όχι μόνο στο χώρο των υδραυλικών, ίσως και σε άλλους κλάδους.
Εύχομαι στους συναδέλφους της Καβάλας, πρώτα απ’ όλα υγεία, καλές δουλειές και την επόμενη φορά που θα βρεθούμε στο νομό Καβάλας, να είναι στα εγκαίνια των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων του Συνεταιρισμού Καβάλας, στην πόλη της Καβάλας.
“Υδρώ πρώτα απ’ όλα”».
Μετά το πέρας των εγκαινίων ακολούθησε δεξίωση.