Αρχική » Αφιερώματα » ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ MCE 2014 » ΝΟΒΕL: Ικανοποιητικός αριθμός νέων επαφών

ΝΟΒΕL: Ικανοποιητικός αριθμός νέων επαφών

mce-nobel

mce-nobel1. H Mostra Convegno, παρά την πτωτική τάση που σημειώνει λόγω της οικονομικής κρίσης, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό γεγονός για τον τομέα μας, δεδομένου μάλιστα ότι διενεργείται κάθε δύο χρόνια. Στη διάρκειά της μας δίνεται η δυνατότητα να συναντήσουμε υπάρχοντες πελάτες από την Ευρώπη αλλά και από χώρες π.χ της Βορείου Αφρικής. Η προσέλευση στη φετινή διοργάνωση κινήθηκε σε μέτρια (προς ικανοποιητικά) επίπεδα. Σε σχέση με τη διοργάνωση αυτή καθαυτή, θεωρούμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα σκόπιμο η έκθεση να διαρκεί τρεις αντί τέσσερις ημέρες.
2. Οι διεθνείς εκθέσεις αποτελούν για εμάς εκ των πραγμάτων μία από τις κυριότερες διόδους επικοινωνίας με εταιρίες του χώρου, και ως εκ τούτου διεύρυνσης του πελατολογίου μας αλλά και ανάπτυξης σχέσεων με προμηθευτές. Με αυτή τη λογική, και παρότι τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται σημαντική μείωση σε όλες τις εκθέσεις που λαμβάνουμε συστηματικά μέρος (Mostra Convegno-Μιλάνο-, BIG 5 Show-Ντουμπάι-, Intersolar-Μόναχο-) θεωρούμε τις εμπορικές αυτές εκθέσεις ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του διεθνούς πελατολογίου της εταιρίας μας.
3. Οι στόχοι μας αφορούν στην πραγματοποίηση συναντήσεων με τους υπάρχοντες συνεργάτες μας, την ενημέρωσή μας σχετικά με το τι προσφέρει ο ανταγωνισμός και με τις τεχνολογικές εξελίξεις και βεβαίως τη συγκέντρωση και αξιοποίηση νέων επαφών. Παρότι η επισκεψιμότητα ήταν σχετικά μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, έχουμε συγκεντρώσει ικανοποιητικό αριθμό νέων επαφών, οι οποίες ευελπιστούμε ότι θα μας αποφέρουν κάποιες νέες συνεργασίες στο άμεσο ή απώτερο μέλλον. Οι υπόλοιποι ανωτέρω στόχοι μας ικανοποιήθηκαν σε σημαντικό βαθμό.
4. Παρά τον ανταγωνισμό, ο κλάδος μας έχει ιδιαίτερη δυναμική και η αγορά που μας αφορά είναι ιδιαίτερα ευρεία. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι όλες οι παραγωγικές εταιρίες του κλάδου μπορούν να έχουν μερίδιο στην αγορά. Επιπλέον, οι  Έλληνες παραγωγοί ηλιακών θερμοσιφώνων χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης σε διεθνές επίπεδο και τα ελληνικά προϊόντα του κλάδου, δεδομένης και της μακροχρόνιας εμπειρίας μας και συσσωρευμένης τεχνογνωσίας, στέκονται αντάξια πλάι στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.
5. Τη δεδομένη στιγμή, δεν υπάρχει διεθνής (ιδιαίτερα αν διενεργείται εντός Ευρώπης) έκθεση που να έχει μείνει αλώβητη από την κρίση. Η MCE συγκαταλέγεται και αυτή στις διοργανώσεις που επλήγησαν από την κρίση.
Αύρα Σοφία Οικονόμου
Τμήμα Εξαγωγών