Αρχική » Αφιερώματα » Θέρμανση με υγραέριο » KLIMATIKA ΣΟΥΡΛΑΝΤΖΗΣ – ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΒΕΕ: Ολοκληρωμένα συστήματα CHAPPEE

KLIMATIKA ΣΟΥΡΛΑΝΤΖΗΣ – ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΒΕΕ: Ολοκληρωμένα συστήματα CHAPPEE

klimatika-2-chappee-initia

Η εταιρία “KLIMATIKA” ΣΟΥΡΛΑΝΤΖΗΣ-ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΒΕΕ αποκλειστικός εισαγωγέας και αντιπρόσωπος της εταιρίας CHAPPEE για την Ελλάδα προτείνει ολοκληρωμένα συστήματα ατομικής, κεντρικής θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με τη χρήση υγραερίου (LPG).
Ατομική θέρμανση και παροχή Ζ.Ν.Χ:
klimatika-2-chappee-initiaΕπιτοίχιες μονάδες υγραερίου Initia Digit και Ιnitia HTE (με τεχνολογία συμπύκνωσης καυσαερίων), ισχύος από 12–28.000Kcal/h, με ενσωματωμένο καυστήρα υγραερίου, κυκλοφορητή, πίνακα ελέγχου, ανεμιστήρα καυσαερίων, κατάλληλες για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης αυτόνομων διαμερισμάτων έως και 250τ.μ. είτε με τη χρήση θερμαντικών σωμάτων, είτε με ενδοδαπέδια θέρμανση, είτε με F.C.U.
Η παροχή του Ζ.Ν.Χ. εξασφαλίζεται από τον ενσωματωμένο ταχυθερμοσίφωνα των μονάδων, είτε συνδιάζοντάς τους με ηλιακά και ηλιοθερμικά συστήματα παραγωγής Ζ.Ν.Χ και υποβοήθησης θέρμανσης.
Η τοποθέτηση των ατομικών μονάδων μπορεί να γίνει είτε εντός είτε εκτός του διαμερίσματος και η παροχή του υγραερίου μπορεί να γίνει από συστοιχία φιαλών υγραερίου.
Οικιακή θέρμανση και παροχή Ζ.Ν.Χ:
Λύση Α:
Χυτοσιδηροί λέβητες Sem-pra ισχύος από 20-65.000 Kcal/h, 5 διαδρομών καυσαερίων, πολύ υψηλού βαθμού απόδοσης (>93%), σε συνδυασμό με πιεστικούς καυστήρες Τigra CG.
Λύση Β:
Χυτοσιδηροί λέβητες με ενσωματωμένο ατμοσφαιρικό καυστήρα υγραερίου Edena, ισχύος από 20-60.000 Kcal/h, πολύ υψηλού βαθμού απόδοσης (>93%) και απόλυτα αθόρυβοι, λόγω της απουσίας μοτέρ/ανεμιστήρα καυσαερίων.
Λύση Γ:
klimatika-2-chappee-initiaΕπιτοίχιες μονάδες υγραερίου LUNA HTE (με τεχνολογία συμπύκνωσης καυσαερίων), ισχύος από 30– 60.000Kcal/h, με ενσωματωμένο καυστήρα υγραερίου, πίνακα ελέγχου, ανεμιστήρα καυσαερίων.
H εγκατάσταση του λέβητα θα πρέπει να γίνει σε καθορισμένο χώρο με συγκεκριμένες προδιαγραφές αερισμού και ασφαλείας. Η παροχή υγραερίου γίνεται από κεντρική δεξαμενή υγραερίου.
Η θέρμανση του σπιτιού μπορεί να γίνει με θερμαντικά σώματα, με ενδοδαπέδια θέρμανση, η ακόμα και με τοπικές κλιματιστικές μονάδες Fan Coil Units.
Η παροχή Ζ.Ν.Χ. εξασφαλίζεται από ατομικό boiler 80-200lt είτε με απλή σύνδεση με το λέβητα, ή με την εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος, απλού ή με υποβοήθηση θέρμανσης.
Κεντρική θέρμανση
Λύση Α:
Χυτοσιδηροί λέβητες ΝΧR3 ισχύος από 85-300.000 Kcal/h, 5 διαδρομών καυσαερίων, πολύ υψηλού βαθμού απόδοσης (>93%), σε συνδυασμό με πιεστικούς καυστήρες SICMA GS & SG.
Λύση Β:
Χυτοσιδηροί λέβητες με ενσωματωμένο ατμοσφαιρικό καυστήρα υγραερίου Edena Progress, ισχύος από 60-300.000 Kcal/h, πολύ υψηλού βαθμού απόδοσης (>93%) και απόλυτα αθόρυβοι, λόγω της απουσίας μοτέρ/ανεμιστήρα καυσαερίων.
H εγκατάσταση του λέβητα θα πρέπει να γίνει σε καθορισμένο χώρο (λεβητοστάσιο) με συγκεκριμένες προδιαγραφές αερισμού και ασφαλείας. Η παροχή υγραερίου γίνεται από κεντρική δεξαμενή υγραερίου.
Η θέρμανση της πολυκατοικίας μπορεί να γίνει με θερμαντικά σώματα, με ενδοδαπέδια θέρμανση, η ακόμα και με τοπικές κλιματιστικές μονάδες Fan Coil Units.
Η παροχή Ζ.Ν.Χ. εξασφαλίζεται από κεντρικό boiler 200-1.000lt είτε με απλή σύνδεση με το λέβητα, ή με την εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος, απλού ή με υποβοήθηση θέρμανσης.