Αρχική » Περιεχόμενα » ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ » IDEALKLIMA: Αντλίες θερμότητας Altherma της Daikin

IDEALKLIMA: Αντλίες θερμότητας Altherma της Daikin

daikin 2.jpg

Ο καταναλωτής αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο το κόστος θέρμανσης λόγω ραγδαίας αύξησης των τιμών ενέργειας . Τα παραδοσιακά συστήματα και οι λέβητες κεντρικής θέρμανσης έχουν υψηλό κόστος και είναι βλαβερά για το περιβάλλον καθώς λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα. Όμως κανείς δεν επιθυμεί να σπαταλά τα χρήματά του σε ασύμφορες επιλογές. Η πηγή θέρμανσης με αντλία θερμότητας ALTHERMA αποτελεί την πλέον αποδοτική λύση, καθώς τα 2/3 θερμότητας που χρησιμοποιεί είναι ελεύθερα διαθέσιμα στον αέρα ενώ το κόστος συντήρησης είναι μηδαμινό.
daikin 2.jpgΟι τεχνολογίες κατασκευής κτιρίων καθώς και οι τεχνικές μόνωσης έχουν εξελιχθεί ραγδαία. Συνεπώς, η τελευταία τεχνολογία αντλίας θερμότητας ALTHERMA προσφέρει την οικονομικότερη λύση για νεόδμητα ή πρόσφατα ανακαινισμένα σπίτια και διαμερίσματα.
Xαρακτηριστικά:
Το σύστημα ALTHERMA χρησιμοποιεί μια αντλία θερμότητας  η οποία αντλεί θερμική ενέργεια από το περιβάλλον (εξωτερικό αέρα) και το μετατρέπει σε θέρμανση για το σπίτι. Η αντλία αυτή ικανοποιεί τις ανάγκες θέρμανσης και μπορεί παράλληλα να εξασφαλίσει ζεστό νερό χρήσης. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει ως σύστημα ψύξης τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Πλεονεκτήματα:
• Εξοικονόμηση ενέργειας και ευχάριστη ζεστασιά στο σπίτι.
• Ελάχιστο κόστος εγκατάστασης.
• Σχεδιαστική ευελιξία: Αν το υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης είναι εξοπλισμένο με σώματα χαμηλών θερμοκρασιών, τότε δεν χρειάζεται να γίνει καμία αλλαγή.
• Χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
• Αποφυγή παγώματος των εξωτερικών σωληνώσεων.
• Θαλπωρή για εσάς και την οικογένειά σας: Η θερμοκρασία μπορεί να ελαττώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας ή κατά τη διάρκεια των διακοπών και να αυξάνεται πριν σηκωθείτε το πρωί ή όταν επιστρέφετε σπίτι.
• 66 έως 80% της χρησιμοποιούμενης θερμότητας είναι ελεύθερα διαθέσιμη στον αέρα.
Η αντλία θερμότητας έχει μεγαλύτερη απόδοση και εξοικονομεί πολύ περισσότερη ενέργεια από τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης. Το ALTHERMA 1kw ηλεκτρικής ενέργειας αποδίδει 3kw ως 5kw ελεύθερης θερμότητας. Αυτή είναι αποδοτική επένδυση!
• Συντελεστές απόδοσης (COP). Ο συντελεστής απόδοσης (COP) είναι ο λόγος της αποδιδόμενης θερμότητας προς την  καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια του συμπιεστή αντλίας θερμότητας. Η αντλία θερμότητας του συστήματος ALTHERMA έχει συντελεστή απόδοσης 3 ως 5, δηλαδή η αντλία αποδίδει 3 ως 5 φορές περισσότερη ενέργεια από αυτήν που χρησιμοποιεί.
• Αναλογία αρχικής ενέργειας (PER). Η αναλογία αρχικής ενέργειας (PER) είναι ο λόγος της παραγόμενης χρήσιμης ενέργειας  προς την αρχική ενέργεια που καταναλώθηκε, λαμβάνοντας υπ’ όψην και τις απώλειες που σχετίζονται με την επάρκεια και τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.