Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » ΠΟΣΕΥΔ » Η ΠΟΣΕΥΔ, κοντά στους πυρόπληκτους του νομού Ηλείας

Η ΠΟΣΕΥΔ, κοντά στους πυρόπληκτους του νομού Ηλείας

poseyd pyroplh.jpg

Τposeyd pyroplh.jpgο ανθρωποκεντρικό πρόσωπο του συνεταιριστικού κινήματος έδειξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΥΔ, με την απόφαση διάθεσης ποσού 15.000 ευρώ προς τους πυρόπληκτους του νομού Ηλείας για την κάλυψη ζωτικών τους αναγκών.
Στα πλαίσια αυτά, αγοράστηκαν και δόθηκαν από 13 τόνοι καλαμπόκι στα χωριά Μηλιές και Μάκιστος, και 245 πεντόλιτρα λάδι στο χωριό Αρτέμιδα.
Παράλληλα, από το ποσό των 15.000 ευρώ δόθηκαν 2.000 ευρώ, σε τραπεζική επιταγή, σε συνάδελφο από τη Ζαχάρω, που έχασε μάνα, κόρη και ανηψιά στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.
Το καλαμπόκι και το λάδι, αξίας 13.000 ευρώ, αγοράστηκαν από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πύργου και παραδόθηκαν στους πάρεδρους των τριών κοινοτήτων από τον γενικό γραμματέα της ΠΟΣΕΥΔ, Κώστα Αθανασόπουλο και το μέλος του Δ.Σ., Κώστα Μαντζιώρο.
Οι δύο συνάδελφοι, οι οποίοι αποτέλεσαν και την επιτροπή της ΠΟΣΕΥΔ για τη διάθεση της ανθρωπιστικής βοήθειας, επισκέφθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο πολλά χωριά του νομού Ηλείας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και είχαν συνομιλίες με τις τοπικές αρχές.
Μεταξύ των άλλων, επισκέφθηκαν τα χωριά Φρίξα, Γκρέκα, Μάκιστο, Μηλιές και Αρτέμιδα.
Οι πάρεδροι των τριών χωριών που επιλέγησαν για την ανθρωπιστική βοήθεια, μια και βιώνουν τη μεγαλύτερη καταστροφή απ’ όλα τα άλλα χωριά, ζήτησαν από τους συναδέλφους το συγκεκριμένο είδος βοήθειας για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων τους.
Η παράδοση των προϊόντων έγινε τον Φεβρουάριο, με την παρουσία των δύο συναδέλφων.