Ο Ευθύμιος Σπανός επανεξελέγη πρόεδρος στην ΕΒΗΕ

Τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας, οι εργασίες της οποίας έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο Holiday Inn στην Παιανία.
Τις εργασίες της γενικής συνέλευσης χαιρέτησε αντιπροσωπεία της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας Κύπρου (ΕΒΗΕΚ) υπό τον πρόεδρό της, κ. Μάριο Νικολάου.

ΕΒΗΕ και ΕΒΗΕΚ ενώνουν τις δυνάμεις τους με κοινούς στόχους και όραμα.

Στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης, διενεργήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Ευθύμιος Σπανός – Cosmosolar
Αντιπρόεδρος: Χάρης Μιχαλόπουλος – Sammler
Γενικός Γραμματέας: Χρήστος Παπαεμμανουήλ – Παπαεμμανουήλ ΑΒΕΕ
Ταμίας: Χρήστος Αποστολίδης – Sonne
Μέλη: Γιώργος Μελισσαρόπουλος – PrismaΤherm, Βασιλική Δρόσου – Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Απόστολος Οικονόμου – Economy Green Energy.

Το νέο Δ.Σ. της ΕΒΗΕ. Από αριστερά: Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Χάρης Μιχαλόπουλος, Χρήστος Παπαεμμανουήλ, Ευθύμιος Σπανός, Βασιλική Δρόσου, Απόστολος Οικονόμου, Χρήστος Αποστολίδης

Παράλληλα με την εκλογή του, ο κ. Χρήστος Παπαεμμανουήλ ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος και του απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα για την πολυετή προσφορά του στον Κλάδο.

Ο πρόεδρος της ΕΒΗΕ κ. Ευθύμιος Σπανός (δεξιά) απονέμει τιμητική πλακέτα στον κ. Χρήστο Παπαεμμανουήλ

Τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης, επιβεβαίωσαν την ενότητα του Κλάδου, τους κοινούς σκοπούς και οράματα, αλλά και τη σημαντική αύξηση των εξαγωγών του Κλάδου το 2018, που σε επίπεδο ηλιακών δεξαμενών έφτασε το +6,5%, ενώ σε επίπεδο θερμικών ηλιακών συλλεκτών το + 22%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.